Sök

Välkommen till sommarkursen Bildpedagogik i förskola och skola - analoga och digitala tekniker 15hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på helfart under vecka 23 - 32.

Kursnamn

Bildpedagogik i förskola och skola - analoga och digitala tekniker

Kurskod

BPG004

Anmälningskod

33100

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Konstantinos Prodromou Dahlqvist

E-post: Konstantinos.Dahlqvist@hig.se

Tel: 026-64 85 34

Kursadministration

Studentsupport

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 23 maj - 6 juni

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursen innehåller introduktion till det bildpedagogiska kunskapsfältet samt bildskapande i olika material och tekniker. Bilders visuella och språkliga uttrycksmöjligheter prövas i tvådimensionellt och tredimensionellt gestaltande. Bilders kommunikativa möjligheter undersöks i analogt och digitalt gestaltande och sätts i relation till bildpedagogiska undervisningspraktiker.

Examinerande träffar på plats:
14, 15, 20, 21 & 22 juni samt 2, 3, 4, 9 & 10 augusti

Kommunikationssätt
E-mötestjänst Zoom
Den 14 juli kommer det att finnas tillfälle till kontakt med lärare via mötestjänsten Zoom. Zoom är en e-mötestjänst vid Högskolan i Gävle. Den stödjer de flesta enheter och gör det möjligt att kommunicera med bra ljud- och bildkvalité även över långsamma förbindelser. För mer information och support för Zoom så besök Learning Centers hjälpsidor vid Högskolan i Gävle. Inför Zoom-tillfället kommer en länk att skickas ut.

Den 14 juli och 21 juli finns det tillfälle att höra av sig via mail.

I kursen använder vi lärplattformen Canvas. Vid registrering på kursen skrivs du automatiskt in på Canvas.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Jenny Jansson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-01-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)