Gå till eugreenalliance
Sök

Välkommen till kursen Floristik och faunistik, 7,5 hp!

Här kan du läsa mer om kursregistrering, kurs­upplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kurs­plan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok 22 maj - 4 juni

Antagen med villkor – registrering

Du som är antagen med villkor behöver kontakta oss via mejl för att få hjälp med registreringen. Läs mer om antagning med villkor.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

BI017A HIG-38100

Kursperiod och studietakt

Vecka 23–27 helfart

Kursplan och litteraturlista

Sök ut kursplan och litteraturlista

Schema

Sök ut schema

Kursansvarig lärare

Magnus Hillman
magnus.hillman@hig.se
026-648146

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Under kursen kommer du bland annat lära dig artkunskap om viktiga organismgrupper i vår omgivande natur, samt om olika metoder för att bestämma olika arter och organismgrupper. Du kommer också få kännedom om organismers anatomi och morfologi, hur de är anpassade till miljö de lever i, samt hur organismer klassificeras och systematiseras.


En stor del av undervisningen består av exkursioner och övningar i och runt Gävle. Kläder efter väder och matsäck vid behov.

Kursen ges av Akademin för Teknik och miljö

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-04-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)