Sök

Välkommen till sommarkursen Idrottsvetenskap, en introduktion, 4,5 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 25-33

Kursinformation

Kursnamn

Idrottsvetenskap, en introduktion

Kurskod

IDG106

Anmälningskod

34100

Ansvarig akademi

Akademin för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Namn: Sven Blomqvist
E-post: Sven.blomqvist@hig.se 
Telefon: +4626648599

Kursadministration

Namn: Lena Hjelm
E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 1 – 13 juni

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista


  • Schemat finns tillgängligt två veckor innan kursstart i Kronox
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Välkommen till kursen idrottsvetenskap, en introduktion 4,5 hp som startar med en kursintroduktion på måndag den 14/6 kl. 10.00-12.00 på zoom (https://hig-se.zoom.us/j/62701833780) på Högskolan i Gävle. Vid kursintroduktionen kommer vi att gå igenom kursens upplägg samt ha en kortare presentation av lärare och studenter.

Schemat för kursen finns i KronoX. Detta kommer vi att gå igenom vid kursintroduktionen.

I kursen ingår praktiska och teoretiska uppgifter som till stor del bygger på eget ansvar och engagemang. Lärare finns tillgängliga vid speciella tider som handledare i processen.

Studiehandledning med kursplan och litteraturlista finns tillgänglig på kursens Canvas-sida under vecka 20. Ni blir automatiskt tillagda i Canvas när ni har registrerat er på kursen i Ladok.

Välkomna!

Kommunikationssätt

Kursen är uppbyggd i utbildningsplattformen Canvas och därifrån sker all kommunikation i kursen. I samband med första kursträffen den 14/6 ges en genomgång av Canvas.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-05-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)