Sök

Välkommen till sommarkursen Introduktion till programmering i Python 7,5hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 23 - 32.

Kursnamn

Introduktion till programmering i Python

Kurskod

DVG017

Anmälningskod

38401

Ansvarig akademi

Akademin för teknik och miljö

Kursansvarig lärare

Tommi Syri

E-post: tommi.syri@hig.se


Kursadministration

Patrik Möllhagen

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 24 maj - 6 juni

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursen ges helt på distans med ett par digitala frivilliga träffar via Zoom (se schemat för när dessa träffar ges). Kursen kommer att ges digitalt i Högskolans digitala lärplattform Canvas. Du loggar in i Canvas genom att besöka https://hig.instructure.com och logga in med ditt användarkonto på HIG. Mer information om Canvas hittar du på denna länk.

Kursen examineras genom att studenterna genomför en serie obligatoriska studieuppgifter, en hemtentamen och ett projekt. Samtliga tre måste godkännas för att få ett helkursbetyg.

Kursen riktar sig i första hand till lärarstuderande eller lärare som vill tillämpa programmering i matematikundervisningen.

Övningar och uppgifter handlar om hur programmering kan användas som ett verktyg för problemlösning i matematik. Kursdeltagaren förutsätts därför ha goda kunskaper i grund- och gymnasieskolans matematik.

Hemtentamen kommer att handla om att identifiera moment och innehåll i skolverkets kurs- och ämnesplaner där

programmering är ett användbart verktyg och att föra resonemang kring hur programmering kan introduceras för elever.

Kommunikationssätt

Kursens kommunikationssätt kommer att vara mejlkontakt med lärare och administration samt i Canvas.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Patrik Möllhagen Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-04-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)