Sök

Välkommen till sommarkursen Religionspsykologi 15 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på distans helfart vecka 23-32.

Kursnamn

Religionspsykologi 15 hp

Kurskod

HRP00A

Anmälningskod

33201, distans

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Sara Duppils

E-post: sara.duppils@hig.se

Tel: 070-1860010

Kursadministration

Monika Karlsson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Period för kursregistrering: 24 maj - 6 Juni

Om du inte registrera dig under registreringsperioden går din plats till reserv.

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

litteraturlista

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursen är på distans via Zoom. Föreläsningarna sker i seminarieform. Ni kommer här att diskutera olika frågor i mindre grupper. Under dessa föreläsningar ska ni ha kamera påslagen och fungerande ljud, så se till att det fungerar i god tid innan kursstart.

På Canvas kommer ni att finna inspelade föreläsningar och ibland länkar till YouTube eller andra media som ni ska se innan varje föreläsning. Seminarierna är baserade på dessa och kommer att vara examinerande. Om du inte kan delta på samtliga föreläsningar/seminarier kan du göra de du missar skriftligt i efterhand på Canvas.

Mer detaljer om deltagande, litteratur, filmer och examination kommer ni att finnas på Canvas. Observera att boken "Hemsökta platser?" kommer att delas som pdf på Canvas, men också finns att köpa på Högskolans bibliotek.

Kommunikationssätt

All information och kommunikation mellan lärare och studenter sker via Canvas.
Vi använder oss av Zoom vid föreläsningarna. Zoom är en e-mötestjänst vid Högskolan i Gävle som stödjer de flesta enheter och gör det möjligt att kommunicera med bra ljud- och bild även över långsamma förbindelser.

För att komma igång med zoom så surfar du in på https://hig-se.zoom.us och klickar på knappen Sign in. Logga därefter in med ditt användarkonto, så skapas ditt konto på Zoom. OBS! Första gången du går in är det viktigt att du ser över dina grundinställningar för mötesrum. I god tid innan kursstart kommer jag lägga upp en direktlänk till det rum som undervisningen sker i. Samma länk gäller under hela kursens gång.

Logga in i Canvas

Övrig information

Seminarierna kommer att ske tisdagar och torsdagar kl 12.15 - 15.00 under v 23 till 26. Därefter skriver ni en hemtentamen och ett självständigt arbete som ni lämnar in i slutet av sommarterminen.

Välkomna!

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-05-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)