Sök

Välkommen till sommarkursen Religionspsykologi 15 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 23 maj - 5 Juni.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

RVG513 33202 distans

Endast för MKR-studenter

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på helfart under vecka 23-32

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista


Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Sara Duppils
sara.duppils@hig.se

026-648571

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Hej och välkomna!

Kursen religionspsykologi 1 går via Zoom och de tillfällen vi ses har vi seminarium/föreläsningar i mindre grupper. Tänk därför på att ha fungerande kamera och ljud vid föreläsningarna och att din uppkoppling är bra. Du ska också ha ditt namn ifyllt så att jag vet vem du är. Om du missar ett tillfälle kan du göra uppgiften skriftligt i efterhand på Canvas under "Diskussioner".

Inför varje tillfälle ska du se inspelade föreläsningar och annat material och fundera över de seminariefrågor som ska diskuteras. Kurslitteraturen läser du parallellt föreläsningarna. En bra övergripande bok att börja med är "Den religiösa människan".

Mer information om seminarier och examination kommer du att finna på Canvas.

Kommunikationssätt
All information och kommunikation kommer att ske via Canvas och Zoom.

För att komma igång med zoom så surfar du in på https://hig-se.zoom.us och klickar på knappen Sign in. Logga därefter in med ditt användarkonto, så skapas ditt konto på Zoom. OBS! Första gången du går in är det viktigt att du ser över dina grundinställningar för mötesrum. I god tid innan kursstart kommer jag lägga upp en direktlänk till det digitala rum som undervisningen sker i. Samma länk gäller under hela kursens gång.

För mer information och support för Zoom eller Canvas, besök Learning Centers hjälpsidor vid Högskolan i Gävle.

Övrig information
Du måste ha fungerande kamera och ljud vid föreläsningarna, så se till i tid att du har det. Din uppkoppling ska vara bra och du ska ha ditt namn ifyllt på Zoom.

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursen är på distans via Zoom. Föreläsningarna sker i seminarieform. Ni kommer här att diskutera olika frågor i mindre grupper. Under dessa föreläsningar ska ni ha kamera påslagen och fungerande ljud, så se till att det fungerar i god tid innan kursstart.

På Canvas kommer ni att finna inspelade föreläsningar och ibland länkar till YouTube eller andra media som ni ska se innan varje föreläsning. Seminarierna är baserade på dessa och kommer att vara examinerande. Om du inte kan delta på samtliga föreläsningar/seminarier kan du göra de du missar skriftligt i efterhand på Canvas.

Mer detaljer om deltagande, litteratur, filmer och examination kommer ni att finnas på Canvas. Observera att boken "Hemsökta platser?" kommer att delas som pdf på Canvas, men också finns att köpa på Högskolans bibliotek.

Kommunikationssätt

All information och kommunikation mellan lärare och studenter sker via Canvas.
Vi använder oss av Zoom vid föreläsningarna. Zoom är en e-mötestjänst vid Högskolan i Gävle som stödjer de flesta enheter och gör det möjligt att kommunicera med bra ljud- och bild även över långsamma förbindelser.

För att komma igång med zoom så surfar du in på https://hig-se.zoom.us och klickar på knappen Sign in. Logga därefter in med ditt användarkonto, så skapas ditt konto på Zoom. OBS! Första gången du går in är det viktigt att du ser över dina grundinställningar för mötesrum. I god tid innan kursstart kommer jag lägga upp en direktlänk till det rum som undervisningen sker i. Samma länk gäller under hela kursens gång.

Logga in i Canvas

Övrig information

Seminarierna kommer att ske tisdagar och torsdagar kl 12.15 - 15.00 under v 23 till 26. Därefter skriver ni en hemtentamen och ett självständigt arbete som ni lämnar in i slutet av sommarterminen.

Välkomna!

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Monika Karlsson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-05-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)