Sök

Välkommen till sommarkursen VR/AR som visualiseringsverktyg 7,5hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Registrera dig på kursen!

Kursen är öppen för registrering i Ladok mellan 23 maj och 5 juni.

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta studentsupport@hig.se innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Kursinformation

Information om kursen

Kurs- och anmälningskod

DVG511 38400

Kursperiod och studietakt

Kursen ges på helfart under vecka 23-32

Kursplan

Visa kursplan

Litteraturlista

Visa litteraturlista

Schema

Visa schema

Kursansvarig lärare

Torsten Jonsson
tjo@hig.se
026-64 86 35

Frågor kring registrering och antagning

studentsupport@hig.se


Kursens upplägg
I kursen ingår teoretiska avsnitt som avhandlas med litteratur och föreläsningar, men fokus ligger på praktiska övningar med modellerings- och visualiseringsverktyg som syftar till att skapa 3D-modeller av urbana bygg- och utvecklingsprojekt för presentation i VR-miljö. Föreläsningar och övningar sker på Campus men materialet finns tillhands online via plattformen Canvas. Teoridelen examineras med ett par tentor online vilka är obligatoriska. Även om de är online så sker de på Campus i datasal.
Kursen är uppdelad i två avsnitt, det första startar tisdagen den 7/6 och pågår under veckorna 23, 24 och 25, det vill säga fram till midsommar. Den andra delen sker sedan i augusti under veckorna 33, 34 och 35. I mellantiden och fram till avslutningen vecka 35 förutsätts deltagarna arbeta med ett större projekt som sedan redovisas vecka 35.

Kommunikationssätt
All undervisning sker i första hand på plats på Campus men kursmaterialet presenteras på, och kommunikation sker via, kursplattformen Canvas. Zoom kan också komma att användas som komplement. Det finns således goda möjligheter att följa kursen på distans. Undantaget är när vi övar med VR-utrustning vilket måste ske på plats. Föreläsningarna sker också på plats och spelas inte in.
Läraren informerar vid kursstart detaljerna kring kursupplägget.

Kursen ges av akademin för teknik och miljö.

Bra att veta om tentamen

Det är obligatoriskt att anmäla sig till salstentamen och omtentamen på Högskolan i Gävle. Till salstentamen på campus ska du anmäla dig via Ladok senast tio dagar före tentamensdagen. Vi tar inte emot efteranmälningar när den sista anmälningsdagen är passerad.

Om du läser en kurs på distans och har behov av att skriva tentamen på annan ort måste du ansöka om detta i förväg. Ansökan ska vara inlämnad senast tre veckor före tentamensdagen.

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

    •  
Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-05-02
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)