Välkommen till sommarkursen Vittnespsykologi 7,5 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 23-32.

Kursnamn

Vittnespsykologi 7,5 hp

Kurskod

PSG017

Anmälningskod

 HIG-35300

Ansvarig akademi

Akademi för hälsa och arbetsliv

Kursansvarig lärare

Linda Langeborg

E-post: linda.langeborg@hig.se

Tel: 026-64 84 59

Kursadministration

Marie Åhrman

E-post: studentsupport@hig.se


Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 24 maj - 6 juni

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursupplägg

Kursupplägg

Kursen går på halvfart vecka 23-32 och består av en introduktionsträff vecka 23, självstudier med examinationsuppgifter under sommaren, och en individuell tentamen som genomförs genom vår digitala kursplattform Canvas vecka 32 (torsdag 12/8).

Kursen startar med en digital introduktionsträff tisdag 8 juni klockan 10-15 via Zoom.

Träffen innefattar kursinformation, föreläsningar, gruppdiskussioner och praktiska övningar. Närvaro är inte obligatorisk men rekommenderas då träffen ger en bra introduktion till både ämnet och kursen och brukar vara uppskattad av studenterna.

För att vi ska kunna planera introduktionsträffen på bästa sätt vill vi att du anmäler huruvida du tänker delta på träffen eller inte. Det gör du genom att senast 7/6 logga in på Canvas (se nedan) och meddela om du tänker delta.

Länken till mötet kommer att läggas ut på Canvas. För mer information om Zoom.

Kommunikationssätt

Kursen finns på den internetbaserade undervisningsplattformen Canvas, där vi fortlöpande lägger ut meddelanden, kursinformation och dokument.

Det är viktigt att du går in regelbundet på Canvas under kursens gång för att hålla dig uppdaterad.

För information om hur du loggar in och söker fram kursen på Canvas, se "fem steg för att komma igång med dina studier"

När du registrerat dig på din kurs i Ladok skrivs du automatiskt in på kursen i Canvas. ca 1 timme efter du registrerat dig i ladok kan du se kursen i Canvas.Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Om du inte ännu registrerat dig så lämnar du återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du vill avbryta kursen efter att du registrerat dig, så gör du det i Ladok. Om du gör avbrottet inom tre veckor efter kursstart kan du söka och bli antagen till kursen igen.

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Marie Åhrman Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2021-04-30
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)