Välkommen till kursen Ateljerista - pedagogik för förskola och skola, 30 hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kursinformation

Kursen ges på halvfart under vecka 36-23

Kursnamn

 Ateljerista - pedagogik för förskola och skola

Kurskod

BPG504

Anmälningskod

 13111

Ansvarig akademi

Akademin för utbildning och ekonomi

Kursansvarig lärare

Yvonne Lindh

E-post: yvonne.lindh@hig.se

Tfn: 026 - 64 87 49 

Kursadministration

Jenny Jansson

E-post: studentsupport@hig.se

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 26 augusti – 1 september

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan, kurslitteratur och schema

Kursplan

Litteraturlista

Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen innehåller gestaltande, estetiska, undersökande och teoretiska perspektiv på ateljépedagogik och bildpedagogik. Dokumentation och kommunikation av andras och egna projekt belyses ur etiska, estetiska och pedagogiska aspekter. Undervisningen sker i form av litteraturseminarier, föreläsningar och praktiskt arbete.

Kursen är en distansutbildning och träffarna genomförs på Högskolan i Gävle, fredagar kl. 13.00-19.00 och lördagar 9.00-15.00. Vi arbetar i bildsal 31:219 om inte annat anges i studiehandledningen.

Höstterminens helger:

v.35: 30-31 augusti

v.39: 27-28 september

v.42: 18-19 oktober

v.46: 15-16 november

v.50: 13-14 december

Vårterminens helger tillkännages under höstterminen.
Vid första tillfället kommer ni att få en detaljerad studiehandledning för höstterminen där kursens innehåll och uppgifter beskrivs.
En materialavgift på 200 kronor/termin tas ut, mer information om det vid kursstart.

Övrig information
Det finns flera billiga möjligheter till boende i Gävle bla:
Vandrarhem Gamla Gefle STF http://www.geflevandrarhem.se
Järnvägshotellet http://www.jarnvagshotellet.nu
Hotell Aveny http://hotelaveny.eu
Hotell Boulogne http://www.hotellboulogne.com/
Pensionat Slottstorget http://www.slottstorget.se/
Tänk på att beställa rum i god tid – det brukar vara stort tryck på helgerna!

Kommunikationssätt

Vi använder oss av det webbaserade systemet Blackboard för information och kommunikation. Inlämning av kursuppgifter sker via Blackboard. Här kan även kommentarer till uppgifter finnas. I Blackboard finns verktyg som du kan använda för att föra dialog med dina kurskamrater, skapa gemensamma texter, etc.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud och avbrott på kurs

Återbud och avbrott på kurs

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Du lämnar återbud via ”Mina sidor” på antagning.se.

Om du avbryter dina studier på kursen inom tre veckor efter kursstarten, så har du möjlighet att söka om kursen igen. Du kan göra detta avbrott själv genom att lämna återbud på antagning.se.

Allmän information

Biblioteket
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via hemsidan med ditt användarkonto.

Hig.se/student
Hig.se/student är webbsidan för dig som studerar här på Högskolan. Härifrån hittar du länkar till sidor som rör dina studier och annan information. Här finns också ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell studentinformation.

It-support
Till it-supporten vänder du dig om du upplever tekniska eller datorrelaterade problem. It-supporten är öppen för besök måndag-fredag 09.00-15.00. Du kan även kontakta dem på telefon: 026-64 88 80, eller e-post: itsupport@hig.se.

Studentcentrum
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också ett café och informationsskärmar som visar dagens schematillfällen och studierelaterad information. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden
På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Webbmöten via Zoom
Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.

Publicerad av: Jenny Jansson Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2019-06-10
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)