Välkommen till uppdragskursen Grundläggande programmering med matematikdidaktisk inriktning för lärare som undervisar i gy eller komvux gy nivå 7,5hp!

På denna sida kan du läsa mer om kursregistrering, kursupplägg med mera. Här hittar du även länkar till din kursplan och kursens schema.

Kursinformation

Kursen ges på kvartsfart under vecka 34-03.

Kursnamn

Grundläggande programmering med matematikdidaktisk inriktning för lärare som undervisar i gy eller komvux gy nivå  

Kurskod

DVU003

Anmälningskod

18430

Ansvarig akademi

Akademin för teknik och miljö

Kursansvarig lärare

Carina Pettersson
E-post: carina.pettersson@hig.se
Telefon: 026-64 84 09

Kursadministration

Camilla Nordin
E-post: camilla.nordin@hig.se
Telefon: 026-64 87 46

 

Registrera dig på kursen!

För att kunna registrera dig på din kurs behöver du först skapa ditt användarkonto. Läs mer om hur du gör i våra "fem steg för att komma igång".

Om du inte registrerar dig på kursen i tid, mister du din plats. Kontakta din kursadministratör innan registreringsperioden löpt ut om du har problem med kursregistrering.

Om du är antagen med villkor kan du inte själv registrera dig på din kurs.

Period för kursregistrering: 12 augusti - 8 september

Om kursen

Kursplan, kurslitteratur och schema
Kursupplägg och kommunikationssätt

Kursupplägg

Kursen startar med ett video-möte online fredag den 23 augusti kl 15:00-16:30. Det sker via Zoom och information om det kommer att finnas i Blackboard. Vid video-mötet får ni en första introduktion till kursen och möjlighet att ställa frågor. Därefter hälsar vi er välkomna till en första träff på Högskolan i Gävle fredag den 6 september kl 09:30-15:00 i sal 91:205. Kaffe och smörgås finns uppdukat från kl 09:00. Tag med mobiltelefon för mentimeter samt - om du har möjlighet - bärbar dator eller läsplatta. Du kommer att få en introduktion till kursen och dess upplägg. Du kommer att få genomföra en självskattning. Vi bjuder på gemensam lunch i Högskolans restaurang.

Kursen går igenom hur du kan introducera elever till programmering och kursens huvudsakliga programmeringsspråk är Scratch och Python. Kursen avslutas med ett projekt med fokus mot didaktiska frågor och programmering med dina elever – hur kan du genomföra undervisning i programmering i skolan?

Kursen har tre träffar på Högskolan i Gävle. Datum för de två övriga träffarna är preliminärt den 11 oktober och den 17 januari. Mer om det när vi träffas första gången.

Observera att kurslitteraturen köps in av Högskolan i Gävle. Den första boken kommer vi att posta hem till er. Övrig litteratur delas ut den 6 september. Kursdeltagaren får behålla litteraturen om deltagaren är aktiv i kursen, vilket innebär att man lämnar in inlämningsuppgifter och deltar på seminarier.

Det är viktigt att du skapar ett användarkonto vid Högskolan i Gävle och registrerar dig på kursen samt går in i Blackboard före den 23 augusti, se punkten Fem steg för att komma igång ovan. Om du får problem med användarkonto eller registrering/Blackboard så kontakta kursadministrationen.

Kommunikationssätt

På kursen används lärplattformen Blackboard. Kursinstansen i Blackboard öppnar vid kursstart måndag vecka 34, den 19 augusti. Mellan de fysiska träffarna och video-mötena i Zoom arbetar du med kursen i Blackboard, där du kan ta del av kursens innehåll och kommunicera med lärare och deltagare. Du arbetar med programmeringsuppgifter självständigt eller tillsammans med dina kollegor. Kursens lärare finns tillgängliga vid Zoom-möten och via Blackboard. Material finns i olika former såsom läsanvisningar, skriftliga föreläsningar, filmer, övningsuppgifter och inlämningsuppgifter.

Kursvärdering

Kursvärdering

Efter att din kurs har avslutats kommer du att få en webbaserad kursvärderingsenkät skickad till din e-postadress. Dina svar i kursvärderingen är mycket värdefulla och synpunkterna hjälper oss att förbättra och utveckla kursen. Alla studenter som har läst kursen får sedan en rapport där alla synpunkter finns sammanställda.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan kursen börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Återbud

Återbud

Om du inte tänker läsa kursen är det viktigt att du lämnar återbud så snart som möjligt. På så sätt kan platsen erbjudas till någon annan. Du lämnar återbud genom att kontakta kursadministrationen. Kontaktuppgifter finns i tabellen ovan.

Allmän information

Biblioteket
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via hemsidan med ditt användarkonto.

Hig.se/student
Hig.se/student är webbsidan för dig som studerar här på Högskolan. Härifrån hittar du länkar till sidor som rör dina studier och annan information. Här finns också ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell studentinformation.

It-support
Till it-supporten vänder du dig om du upplever tekniska eller datorrelaterade problem. It-supporten är öppen för besök måndag-fredag 09.00-15.00. Du kan även kontakta dem på telefon: 026-64 88 80, eller e-post: itsupport@hig.se.

Studentcentrum
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också ett café och informationsskärmar som visar dagens schematillfällen och studierelaterad information. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden
På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Webbmöten via Zoom
Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.

Publicerad av: Camilla Nordin Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2019-07-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)