Sök

Samarbete med brittiska lärosäten

Representanter för brittiska lärosäten har varit på turné i de nordiska länderna för att försäkra sig om ett fortsatt samarbete även efter Brexit. Det är naturligtvis något som även vi från svenska lärosäten vill fortsätta att ha, inte minst olika forskningssamarbeten.

Jag var med på ett möte häromveckan organiserat av SUHF och det inledes med att vi presenterade det akademiska landskapet i de olika länderna för varandra. Vi fortsatte med gruppdiskussioner där vi talade bland annat om arbetet med ”breddat deltagande” här i Sverige. Vi fick chans att ställa frågor till gästerna från Storbritannien om alltifrån finansiering och till deras hur stora universitet för distansstudier, Open University, fungerar, med över 170 000 studenter varav många i utlandet.

Det var också ett tillfälle att knyta nya personliga kontakter, bland annat fick jag kontakt med en kollega från University of Stirling i Skottland och vi diskuterar nu ett möjligt framtida samarbete.

Lunch på IVA

Som tidigare nämnts så har jag blivit invald i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, och nu har jag deltagit i ett första möte för just nyinvalda ledamöter. Det blev en allmän presentation av IVA och det var intressant att lära mer om deras arbete. Det handlar verkligen om att IVA vill bidra till samhällets utveckling inom en lång rad områden och nya ledamöter verkar rekryteras utifrån ett tydligt samhällsengagemang.

Aktuella frågor handlar till exempel om att uppmuntra ungt entreprenörskap och hur underlätta att nyanlända ska kunna komma in på den svenska arbetsmarknaden.

Kommentarer
 1. 555
  # 1
  måndag, 1 november kl. 00:58
 2. 555
  # 2
  måndag, 1 november kl. 00:58
 3. 555
  # 3
  tisdag, 2 november kl. 16:08
 4. 555
  # 4
  tisdag, 2 november kl. 16:08
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-03-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)