Sök

Välkommen alla studenter!

Det är alltid en högtidsdag när vi får välkomna nya och gamla studenter till vår högskola. Just nu börjar lokalerna fyllas med studenter och det är så roligt. Det har varit ganska tomt i korridorerna under sommaren, även om vi har haft en del sommarkurser.

Studenter HiG

Insparksveckan pågår och snart har vi vår introduktionsdag och sedan börjar terminen på allvar i början på september. Under introduktionsdagen möter jag studenter i flera informationspass och får chansen att hälsa välkommen.

Jag berättar om högskolan, om vår vision och verksamhetsidé. Jag uppmuntrar studenterna att engagera sig, inte bara i studier, utan också ta chansen att gå med i studentföreningar, i studentkåren och att utnyttja möjligheterna som finns till medinflytande. För att vi ska kunna hålla hög kvalitet på våra utbildningar är det viktigt att även studenternas åsikter tas tillvara. Studentinflytande i råd och nämnder kräver engagerade studenter. För den enskilde studenten kan det innebära nya erfarenheter, nätverk och kontakter, som kan ha betydelse i det fortsatta livet efter studierna. Jag brukar skjuta in att man ska passa på att ha roligt också, och hitta en balans mellan studier och fritid.

Under introduktionsdagen träffar jag över ett tusen studenter, men det är ändå bara en bråkdel av alla studenter. För nya studenter och presumtiva studenter har vi gjort en liten film som är en introduktion till Högskolan och också en hälsning från mig. Den sprider vi nu i olika kanaler, både på svenska och engelska, för vi vänder oss också till en internationell målgrupp. Filmen kan du även ta del av här.

Se även den engelska versionen: Welcome to the University of Gävle!

Kommentarer
  1. 555
    # 1
    måndag, 1 november kl. 00:05
  2. 555
    # 2
    måndag, 1 november kl. 00:05
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Publicerad av: Anna Jernberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-08-27
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)