Sök

Unga forskare viktiga för Högskolans framtid

Det känns mycket glädjande att Högskolan i Gävle har fått klartecken att dela ut ett nytt pris under nästa år. Den vetenskapliga akademin Kungl. Skytteanska Samfundet har beslutat att instifta ett pris för att ”uppmuntra framstående yngre forskare till fortsatt forskningsverksamhet.”

Förutom hedersutmärkelsen får pristagaren 40 000 kronor och det här är ett pris som redan delas ut vid flera andra norrländska lärosäten. Det var något som Håkan Attius, mångårig medarbetare vid Högskolan och ledamot i Skytteanska samfundet, uppmärksammade mig på när kom till Högskolan. Som rektor och som ledamot i samfundet har jag sedan arbetat för att priset även ska delas ut vid Högskolan i Gävle.

Det är ett sätt för oss att uppmärksamma och belöna framstående yngre forskare vid Högskolan. Det ger oss också möjlighet att synliggöra att det bedrivs forskning av hög kvalitet vid vårt lärosäte.

Samtidigt får vi lyfta fram hur viktiga våra yngre duktiga forskare är för Högskolans framtid.

Priset kommer att delas ut vid en särskild ceremoni på Högskolan under våren nästa år och pristagaren får då hålla en prisföreläsning.

Jag vill uppmuntra alla lärare och forskare på Högskolan att ta chansen att nominera en medarbetare som du tycker har gjort ett extra bra jobb inom forskning. Det ska bli spännande att se vilka nomineringar som Kungl. Skytteanska Samfundet får ta emot och vem som vi sedan får gratulera och uppmärksamma under högtidliga former i vår.

Kommentarer
  1. 555
    # 1
    tisdag, 2 november kl. 17:13
  2. 555
    # 2
    tisdag, 2 november kl. 17:13
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Publicerad av: Anna Jernberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-10-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)