Sök

Fördjupat samarbete med Högskolan Dalarna

Tillsammans med några kollegor i ledningsgruppen har jag besökt Högskolan Dalarna i Falun för att diskutera det fortsatta samarbetet mellan våra lärosäten.

Högskolan Dalarna har fått en ny rektor i år, Martin Norsell, och jag är inne på mitt andra år här på Högskolan i Gävle, så det blev också ett avstamp för kontakterna med delvis nya ledningar på båda lärosätena. Vi har redan ett etablerat nätverk med flera andra högskolor och universitet som vi kallar Lärosäten Öst, men nu blev det en chans att ha mer bilaterala samtal.

Det var ett positivt möte och vi kunde konstatera att vi har stora likheter med likartade utmaningar. Jag ser ett värde i att vi har kontinuerlig dialog på ledningsnivå. Vi kan diskutera gemensamma problem och möjligheter kring profileringen av båda lärosätena. En aktuell fråga gäller utbildningsutbudet som vi båda arbetar med. Vi har ju ett gemensamt ansvar för kompetensförsörjningen i våra regioner och här kan det finnas möjligheter till ökat samarbete.
Ett annat område som vi båda prioriterar är nätbaserat lärande och distansutbildning. Vi ser också att det finns förutsättningar att ha erfarenhetsutbyte kring samverkansmodeller och hur vi bygger upp våra kvalitetssäkringssystem.

Jag ser fram emot att kunna bjuda in kollegorna på Högskolan Dalarna till ett möte hos oss till våren.

Kommentarer
  1. 555
    # 1
    måndag, 1 november kl. 01:07
  2. 555
    # 2
    måndag, 1 november kl. 01:07
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Publicerad av: Anna Jernberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2018-11-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)