Sök

Kommunbesöken fortsätter – Möte med det växande Gävle

Jag fortsätter resan med att träffa kommunledningarna i vår region. Det gör jag tillsammans med bland andra våra akademichefer.

Högskolans ledning i möte med kommunalråd och enhetschefer på Gävle kommun.

Högskolans ledning i möte med kommunalråd och enhetschefer på Gävle kommun.

De här träffarna ger oss en bild av de utmaningar och möjligheter som kommunerna står inför och vi kan diskutera hur samverkan mellan respektive kommun och högskolan fungerar och kan utvecklas. Under december kommer vi besöka tre kommuner i Hälsingland; Bollnäs, Ovanåker och Nordanstig.

I tisdags var det dags att träffa Gävle kommun, den stad som är hemkommun för vår högskola. Vi mötte både tjänstemän och politiker för ett intressant samtal. Gävle kommun växer så det knakar och enligt plan och prognos kommer Gävle ha 120 000 invånare 2030, jämfört med dagens drygt 100 000. Det innebär utmaningar i form av behov av bostäder, kompetensförsörjning men även nya arbetstillfällen. Kommunen måste också hantera stora samhällsutmaningar som integration, välfärd och den enorma teknikutveckling som sker.

I analysen för kommunens nya näringslivsprogram lyfts, som bland det viktigaste, att vidareutveckla just samverkan med Högskolan i Gävle. Högskolan och Gävle Kommun är viktiga för varandra. Det pågår mängder av samarbeten mellan oss och hur kan vi stödja det på olika vis? Områden som diskuterades var till exempel hur kommunen kan stötta oss i vårt arbete med studentrekrytering och vilken roll högskolan kan spela i arbetet för att göra Gävle ännu mer attraktivt som bostads- och studieort.

Vi kommer fortsätta att träffas regelbundet för fördjupade samtal kring samarbetet och hur vi kan stödja varandra och kommunens utveckling. Det blir spännande att se vart det leder.

Foto: Britt Mattsson

Kommentarer
  1. 555
    # 1
    måndag, 1 november kl. 01:07
  2. 555
    # 2
    måndag, 1 november kl. 01:07
Lämna en kommentar
Lämna en kommentar
Publicerad av: Camilla Haglund Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-12-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)