Gå till eugreenalliance
Sök

Forskarna på slottet

Högskolan i Gävle, Länsstyrelsen Gävleborg, Region Gävleborg och Mellansvenska Handelskammaren samarbetar för att arbetsliv och forskning ska mötas och utvecklas tillsammans. Forskarna på slottet är en mötesplats för utbyte av kunskap, idéer och goda exempel som i sin tur kan skapa samverkan mellan forskning och arbetsliv.

Temakvällar på slottet

Nu bjuder vi in företagare och andra aktörer till temakvällar på Gävle Slott. I fokus står aktuell forskning, innovation och samarbete.

Forskarna på slottet inspirerade Gävle kommun till ett stort samarbete

- Jag blev inspirerad vid Forskarna på Slottet, bollade idéer där med samverkansansvariga Anna Jansson Åkerson, vilket ledde till ett samarbete i forskningsprogrammet om flexibelt arbete, säger Eva Jackson, sektorchef Livsmiljö vid Gävle kommun.

Det är en glädje att kunna skapa en mötesplats där forskare, politiker och näringsliv kan diskutera forskning, viktiga frågor och lära av varandra.
Per Bill, landshövding Länsstyrelsen Gävleborg

Ylva Fältholm, rektor, Högskolan i Gävle. Fotad i sommarmiljö 20200604.

Som hela regionens högskola är vi angelägna om att vår forskning kommer till nytta för regionens utveckling. Forskarna på slottet ger goda möjligheter till att kontakter och samarbeten skapas mellan forskning och arbetsliv.
Ylva Fältholm, rektor Högskolan i Gävle

I Gävleborg har vi en hög kompetens inom många områden. Länet står samtidigt inför många utmaningar som vi behöver lösa tillsammans. Mötesplatser som Forskarna på slottet där tankar, kunskap och idéer kan delas är viktiga för att dessa utmaningar ska kunna mötas.
Göran Angergård, regiondirektör Region Gävleborg

Mats Sjöstrand, f.d. generaldirektör, ordförande
Mats Sjöstrand, f.d. generaldirektör, ordförande
Mats Sjöstrand, f.d. generaldirektör, ordförande

Mats Sjöstrand,
f.d. generaldirektör,
ordförande

Mats Sjöstrand,
f.d. generaldirektör,
ordförande

Mats Sjöstrand, f.d. generaldirektör, ordförande
Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Tommy Löfgren Sidan uppdaterades: 2024-01-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)