Gå till eugreenalliance
Sök

Industrisamtal

Industrisamtalet är en mötesplats mellan akademi och industri i syfte att bland annat långsiktigt säkra kompetens-försörjningen i regionen.

Industrisamtalet är ett koncept utvecklat av Mellansvenska Handelskammaren och Högskolan i Gävle där målet är att stärka och utveckla samverkan med industrin. Från 2023 är även Högskolan i Dalarna med i konceptet.

Till Industrisamtal inbjuds ledande personer inom industrin för att tillsammans med Högskolorna hitta gemensamma lösningar på de utmaningar vi står inför.

Industrisamtalet syftar till att långsiktigt säkra kompetensförsörjningen genom att industri och akademi för kontinuerliga samtal på såväl strategisk som taktisk nivå.

Tidigare industrisamtal

Industrisamtalet 21 januari 2019

Det krävs fler temadagar och en gemensam struktur för att Högskolan i Gävle och företagare tillsammans ska hitta matchningar som kan bidra till kompetensförsörjning i regionen. Det kunde deltagarna som deltog i Högskolans nya mötesforum Industrisamtalet konstatera.

– Ett tätt samarbete med Högskolan kommer att vara bra och viktigt oss för framtiden, säger Håkan Flink på ABB Power Grids som deltog i Högskolans och Mellansvenska Handelskammarens nya mötesforum Industrisamtalet.

Industrisamtalet 27 mars 2019

Tema: Människan villkor i produktionen


Den 27 mars arrangerades det andra Industrisamtalet på Högskolan. Närmare 30 personer hade samlats för att prata om människans villkor i produktionen. För trots robotisering och digitalisering inom industrin så är människans insats i produktionen mycket viktig.

– Det har varit en inspirerande eftermiddag med bra information och bra diskussioner. Vi sitter med samma problematik oavsett om vi jobbar inom offentliga verksamheter eller i privata företag, säger Hanna Meuser, kompetensförjningschef på SMT, som var en av deltagarna i Högskolans andra Industrisamtal.

Inbjudan till Industrisamtalet den 27 mars 2019

Logga Högskolan i Gävle
Logga Högskolan i Dalarna
Logga Högskolan i Dalarna
Kontakt

Samverkansansvarig, Högskolan i Gävle

Joakim Helmbrant
Tel: 070-377 89 05
E-post: Joakim.Helmbrant@hig.se

Publicerad av: Catarina Carlsson Sidansvarig: Tommy Löfgren Sidan uppdaterades: 2023-10-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)