Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

2012-04-17


Utbytesstudenten Laetitia gör marknadsundersökning åt Bilmetro

Bilmetro Lastbilar/Scanias VD Magnus Carlsson och Laetitia Baldan, utbytesstudent på Högskolan i Gävle, har löpande kontakt med varandra under praktikperioden och Magnus är mycket nöjd med samarbetet.

Laetitia Baldan som studerar marknadsföring i Bryssel i Belgien valde att göra sitt praktikarbete i Gävle.
Laetitia läser marknadsföring i Bryssel men valde att förlägga sin 10-veckors praktikperiod till Gävle. Det innebär att hon arbetar sin huvudsakliga tid på ett bilföretag och har teorilektioner på HiG där hon läser svenska och marknadsföring.

Kom till Bilmetro
Hon berättar att hon tycker svenskarna är lite tillknäppta men när man lär känna dem är de otroligt snälla och hjälpsamma. Arbetstiden är väsentligt längre här än i Belgien. Hon beundrar också den vackra naturen och detta sägs innan den planerade turen till Lappland som många utbytesstudenter tar chansen att följa med på. Den arrangeras dock inte av HiG. Laetitia Baldan blir sannolikt en bra ambassadör för Gävle och Högskolan.

Magnus Carlsson är VD för Bilmetro Lastbilar, där Laetitia gör sin praktik i form av en kundundersökning.

— Den handlar om attityder och sådant. Undersökningar harju gjorts tidigare men ingen så här grundläggande. Jag har just fått en första rapport av henne och det känns jättespännande,
säger han.

Egentligen var det inte meningen att Laetitia Baldan skulle göra praktiken på Bilmetro, men tillfälligheter ville annorlunda. Något som Magnus Carlsson säger sig vara glad åt.

Publicerad av: Helen Karlsson Sidansvarig: Maivor Hallén Sidan uppdaterades: 2012-04-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)