Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

2013-05-08


Sofia Magdalena tog hem priset för god arbetsmiljö

Årets ERGO-pris delades ut i samband med företagargalan Eldklotet i Söderhamn den 27april.

Tre företag/organisationer var nominerade: Fastighetssnabben i Gävle, BL Info i Näsviken samt Sofia Magdalena Äldreboende i Gävle. Alla tre kandidater har på ett strategiskt och framgångsrikt sätt jobbat för att utveckla sin arbetsmiljö och de har även kunnat se mätbara resultat av insatserna.

Vinnare blev för första gången en offentlig organisation när Sofia Magdalena var den arbetsplats som tog hem vinsten och den specialdesignade glasskulpturen. Gävle Kommun visade sin uppskattning och möjliggjorde att hela 19 personer ur personalen kunde närvara vid galan och ta emot priset från Nader Ahmadi, akademichef vid Akademin hälsa och arbetsliv vid Högskolan.

Juryns motivering lyder:

” Årets vinnare har under de senaste åren jobbat strategiskt och långsiktigt med sin arbetsmiljö och därmed visat att även i offentlig sektor kan man öka sin "lönsamhet" och ge alla anställda möjligheten till ett hälsofrämjande och hållbart arbetsliv.”

För mer information kontakta
Ulric Jansson, Högskolan i Gävle, tel: 070-6668320, e-post: ulcjan@hig.se


Publicerad av: Helen Karlsson Sidansvarig: Maivor Hallén Sidan uppdaterades: 2013-05-13

Eldklotet 27 april

Vinnarna tar emot priset av Fredrik Swahn vid Eldklotet-galan i Söderhamn den 27 april. I bakgrunden Ulric Jansson och Nader Ahmadi, Högskolan i Gävle.

Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)