Distansstudier och flexibelt lärande

Högskolan i Gävle har huvudsakligen två olika undervisnings-former för kurser och utbildningsprogram på distans:

  • distans
  • it-distans

Distans

Undervisningsformen distans innebär att det förekommer fysiska träffar på en angiven studieort, som du behöver resa till. Undervisning och kommunikation i övrigt bedrivs online via lärplattform och webbkonferens.

It-distans

Undervisningsformen it-distans innebär att inga fysiska träffar anordnas under utbildningen. Du kan bedriva dina studier oberoende av var du befinner dig. All undervisning och kommunikation sker online via lärplattform och webbkonferens.

Lärcentrum

Runt om i landet finns lokala lärcentrum, där du som distansstudent kan få tillgång till teknik och praktisk hjälp i dina studier. Det är en lokal mötesplats där du träffar andra studenter, vägledare, lärare och handledare. Här får du som distansstudent tillgång till lokaler och utrustning i form av videokonferensstudio, datorer, grupprum, kopieringsmöjligheter m.m. Du har också möjlighet att tentera här.

IKT-verktyg och lärplattform

På Högskolan i Gävle finns ett antal verktyg för att ta del av kurser, kommunicera med varandra och hantera mediamaterial. 

Stöd under din studietid

Det finns ett antal stöd- och servicefunktioner för dig som student. Allt från studievägledning och skrivarverkstad till it-support.

Biblioteket

Biblioteket har tjänster som förenklar för dig som distansstudent. Du kan bland annat nå bibliotekets databaser hemifrån, låna e-böcker och fjärrlåna böcker och artiklar.

Kontakt

Learning Centers support

Måndag ­‑ fredag 8.00‑15.00, telefon: 026 ‑ 64 87 00
E-post: blackboard@hig.se supportsystem: support.hig.se
Besökstid: 09.00‑15.00. Vi sitter i personalkorridoren på plan 4 i biblioteket, ring på klockan så kommer vi och öppnar.

Under sommaren och storhelger förekommer andra öppettider.

Publicerad av: Joelin Quigley Berg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-09-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)