Gå till eugreenalliance
Sök

Grupprum och studieplatser

På Högskolan i Gävle vill vi skapa en god studiemiljö för dig som student genom att erbjuda olika slags miljöer för olika behov. Runt om på campus finns ett stort antal grupprum, studieplatser och datorsalar.

Grupprum på campus

I trapphusen i hus 11, 31 och 51 finns små grupprum. Grupprummen i hus 11 och 31 är inte bokningsbara, där kan du gå in och sätta dig om det är ledigt.

Grupprummen i trapphuset i hus 51 är bokningsbara för lärare, men om de är lediga så är du välkommen att använda dem. På rumsskylten finns en QR-kod, där du kan kolla om rummet är bokat.

Grupprummen 11:216 och 31:217 har plats för flera grupper som studerar samtidigt. Rummen är till för studier och är inte avsedda att äta i. Rum 31:217 har två vägghängda skärmar dit du kan koppla din bärbara dator. Du kan använda grupprummen kl. 07.00-22.00, men du behöver ditt HiG-kort för att komma in kvällstid efter kl. 17.00 och på helger. Rummen är inte bokningsbara.

I grupprum 51:228 finns åtta platser. Du har tillgång till grupprummet kl. 07.00-22.00 med ditt HiG-kort. Detta rum kan även bokas av lärare för undervisning. Via QR-koden på rumsskylten utanför går det att kontrollera schemat för rummet.

Grupprum 51:321, 51:322 och 99:501d är större grupprum som är bokningsbara för lärare, men du som student kan nyttja rummen om de är lediga.

Grupprum

Grupprum 11:216

Grupprum i biblioteket

I biblioteket finns såväl bokningsbara grupprum som icke-bokningsbara. De icke-bokningsbara finns endast på plan 4. De bokningsbara grupprummen bokas via systemet Kronox (webb eller app).

Bokningsregler och information om bibliotekets grupprum

Studieplatser

Det finns studieplatser i form av soffor och bord på nästan alla plan i högskolans byggnader. Använd gärna platserna på andra våningsplan än plan 2 om du vill sitta mer ostört. I biblioteket finns även ett stort antal studieplatser. 

Tyst läsmiljö

På entréplanet i biblioteket finns en så kallad tyst läsesal. Den tysta läsesalen är för dig som vill arbeta ostört. I den tysta läsesalen gäller särskilda regler, du får till exempel inte prata eller äta i salen. Grundregeln är att det ska vara helt tyst i läsesalen.

Datorsalar

Som student på Högskolan har du tillgång till flera allmänna datorsalar. För att komma in i salarna använder du ditt HiG-kort.

Här hittar du Högskolans allmänna datorsalar

Publicerad av: Fredrika Nordahl Westin Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-02-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)