Grupprum och studieplatser

På Högskolan i Gävle vill vi skapa en god studiemiljö för dig som student genom att erbjuda olika slags miljöer för olika behov. Runt om på campus finns ett stort antal grupprum, studieplatser och datorsalar.

Grupprum på campus

I trapphusen i hus 11, 31 och 51 finns små grupprum. Grupprummen i hus 11 och 31 är inte bokningsbara, där kan du gå in och sätta dig om det är ledigt.

Grupprummen i trapphuset i hus 51 är bokningsbara för lärare, men om de är lediga så är du välkommen att använda dem. På rumsskylten finns en QR-kod, där du med hjälp av din smartphone kan kolla om rummet är bokat.

Grupprummet 11:216 har plats för flera grupper som studerar samtidigt. Rummet är till för studier och är inte tänkt som en matsal. En matsäcksmatsal finns precis intill i rum 11:218. Du kan använda grupprummet från kl. 07.00 till 22.00, men du behöver ditt HiG-kort för att komma in kvällstid efter kl. 17.00 och på helger.

I grupprum 51:228 finns åtta platser. Du har tillgång till grupprummet kl. 07-22 med ditt HiG-kort. Detta rum kan även bokas av lärare för undervisning. Via QR-koden på rumsskylten utanför går det att kontrollera schemat för rummet.

Grupprum

Grupprum 11:216

Grupprum i biblioteket

I biblioteket finns såväl bokningsbara grupprum som icke-bokningsbara. De icke-bokningsbara finns endast på plan 4. De bokningsbara grupprummen bokas via systemet Kronox (webb eller app).

Så här bokar du bibliotekets grupprum

  1. Gå till kronox.hig.se
  2. Logga in med ditt användarkonto
  3. Klick på fliken "Resursbokning" för att se lediga grupprum.
  4. Boka ett rum.

Gå till Kronox för att boka bibliotekets grupprum

Tänk på följande:

  • Grupprummen kan bokas tidigast två veckor i förväg.
  • Grupprummen får bokas i högst 4 timmar.
  • Grupprummen är avsedda för grupparbete, inte självstudier.
  • Om du och din grupp kommer mer än 30 minuter för sent till det bokade rummet kan en annan grupp överta grupprummet.

Boka bibliotekets grupprum för särskilda arrangemang

Högskolans studentföreningar har möjlighet att boka bibliotekets grupprum för särskilda arrangemang. För mer information och bokning kontakta Catharina Nordh på e-post catharina.nordh@hig.se.

Studieplatser

Det finns studieplatser i form av soffor och bord på nästan alla plan i högskolans byggnader. Använd gärna platserna på plan 3 eller 5 om du vill sitta mer ostört. I biblioteket finns även ett stort antal studieplatser. 

Tyst läsmiljö

På entréplanet i biblioteket finns en så kallad tyst läsesal. Den tysta läsesalen är för dig som vill arbeta ostört. I den tysta läsesalen gäller särskilda regler, du får till exempel inte prata eller äta i salen. Grundregeln är att det ska vara helt tyst i den tysta läsesalen.

Datorsalar

Som student på Högskolan har du tillgång till flera allmänna datorsalar. För att komma in i salarna använder du ditt HiG-kort.

Här hittar du Högskolans allmänna datorsalar

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)