Gå till eugreenalliance
Sök

Så funkar undervisning på distans

Det finns olika varianter av distansutbildning, du kan läsa helt på distans eller delvis på distans. Vissa kurser och program är helt webbaserade medan andra kurser har ett eller flera obligatoriska möten på en studieort.

Studera på distans

Information om vad som gäller i just din kurs kommer läggas ut av din lärare i lärplattformen Canvas. Här hittar du värdefulla länkar när undervisningen sker på distans.

Digital undervisning - att tänka på!

För att du som student ska få så god förutsättningar som möjligt för att studera på distans, så finns en guide med riktlinjer.

Guide med riktlinjer, att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 111 kB.

Så här studerar du hemma på bästa sätt

När undervisning och examination sker på distans ställs högre krav på dig som student att skapa en hållbar studiemiljö. Mer eget arbete och färre inbokade tider kan vara en utmaning. Det är därför viktigt att skapa bra rutiner och att planera och strukturera dina studier.

Tips för studier på hemmaplan

Kontakt

Support

Du är välkommen att vända dig till någon av våra supportfunktioner om du har frågor som rör dina distansstudier. Studentsupport svarar på frågor som är studierelaterade och it-support för it-relaterade frågor. Ange personnummer för snabbare hantering av ditt ärende (ange aldrig lösenord).

Studierelaterade frågor

E-post: studentsupport@hig.se

It-relaterade frågor

E-post: itsupport@hig.se
learningcenter@hig.se

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2024-01-22
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)