Sök

Studera och praktisera utomlands

Som student vid Högskolan i Gävle finns det många sätt att studera utomlands eller på andra sätt få internationella inslag under din studietid.

utlandsstudier

Sök internationella möjligheter läsår 2023/2024

Utbytesstudier ansök 1 feb - 1 mars 2023
Erasmuspraktiken ansök 1 feb - 1 juni

Välkomna till vårens events:
Sopplunch/Lunch seminarium om utlandsmöjlighter februari
International Week maj

Åk som utbytesstudent, gör fältstudier eller praktisera utomlands

Vid flera av våra utbildningsprogram har du möjlighet att söka utbytesstudier vid något av våra 80 partnersuniversitet som en del av din utbildning.
Erasmus+ praktik stipendiet ger alla studenter möjlighet att praktisera på ett företag, i en organisation eller på ett lärosäte i ett annat europeiskt land, under eller efter utbildningen.
Med Minor Field Studies (MFS) kan du åka på fältstudier till ett u-land och samla på material till din uppsats eller examensarbete.

Ta chansen att åka på ett äventyr genom någon av våra utlandsmöjligheter:

Därför ska du studera utomlands!

En stor fördel med att åka som utbytesstudent är att du slipper betala eventuella terminsavgifter vid värduniversitetet. Du blir också tilldelad ett stipendium som sponsrar ditt utbyte och du är berättigad till studiemedel via CSN. Viktigt att veta är att dina utlandsstudier tillgodoräknas i din utbildning. Du får också möjlighet att utveckla dina språkkunskaper, få internationell erfarenhet, upplev främmande miljöer och skaffa vänner för livet!

Se gärna filmen där studenterna Moa Englund och Hanna Sundman berättar om sina erfarenheter av att studera utomlands.

Kontakt

Om du har frågor kring det praktiska med utbytesstudier, MFS och Erasmuspraktiken ska du kontakta oss på International Office.

Om du har kursrelaterade frågor kring utbytesstudier, MFS och Erasmuspraktiken ska du kontakta utbildningsledare på ditt program.

Jul & Nyår

Datum

Tider

23/12 2022 - 9/1 2023

Stängt


Publicerad av: Bojana Simsic Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-12-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)