Sök

Studera och praktisera utomlands

Som student vid Högskolan i Gävle finns det många sätt att studera utomlands eller på andra sätt få internationella inslag under din studietid.

Fyra glada studenter, två killar och två tjejer utomhus i gräset framför biblioteket. I bakgrunden syns biblioteket och andra studenter.

Viktig information och datum

Sök internationella möjligheter inför kommande läsår 2022/2023:

Utbytesstudier 1 februari - 1 mars
Minor Field Studies (fältstudier) 1 februari - 15 mars
Erasmuspraktiken 1 februari - 1 juni

Digitallt Drop-in varje onsdag i februari och mars. Ställ dina frågor till oss!
Tid: 12:00-13:00
Zoom: kommer snart

Alltid på en tisdag!
Kom och lyssna om Erasmuspraktiken (in English) 15 mars 2022

Åk som utbytesstudent, gör fältstudier eller praktisera utomlands

Vid flera av våra utbildningsprogram har du möjlighet att söka utbytesstudier vid något av våra 80 partnersuniversitet som en del av din utbildning.
Erasmus+ praktik stipendiet ger alla studenter möjlighet att praktisera på ett företag, i en organisation eller på ett lärosäte i ett annat europeiskt land, under eller efter utbildningen.
Med Minor Field Studies (MFS) kan du åka på fältstudier till ett u-land och samla på material till din uppsats eller examensarbete.

Ta chansen att åka på ett äventyr genom någon av våra utlandsmöjligheter:

Därför ska du studera utomlands!

En stor fördel med att åka som utbytesstudent är att du slipper betala eventuella terminsavgifter vid värduniversitetet. Du blir också tilldelad ett stipendium som sponsrar ditt utbyte och du är berättigad till studiemedel via CSN. Viktigt att veta är att dina utlandsstudier tillgodoräknas i din utbildning. Du får också möjlighet att utveckla dina språkkunskaper, få internationell erfarenhet, upplev främmande miljöer och skaffa vänner för livet!

Se gärna filmen där studenterna Moa Englund och Hanna Sundman berättar om sina erfarenheter av att studera utomlands.

Kontakt

Om du har frågor kring det praktiska med utbytesstudier, MFS och Erasmuspraktiken ska du kontakta oss på International Office.

Om du har kursrelaterade frågor kring utbytesstudier, MFS och Erasmuspraktiken ska du kontakta utbildningsledare på ditt program.

Publicerad av: Bojana Simsic Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2022-01-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)