Studieavbrott

Om du vill avsluta dina studier helt, i förtid, kallas det för studieavbrott. Om du gör en anmälan om studieavbrott är det ett definitivt ställningstagande om att avsluta ditt program eller fristående kurs.

Studieavbrott på program​

En anmälan om studieavbrott är ett definitivt ställningstagande om att avsluta sitt program. När du gör ett studieavbrott läggs en avbrottsnotering in i studiedokumentationssystemet Ladok från och med avbrottsdatumet.

Det är mycket viktigt att du kontrollerar att alla avklarade poäng blivit inrapporterade i Ladok innan du lämnar in en ansökan om studieavbrott. Kurser inom programmet kan inte slutföras efter avbrottsdatumet. De poäng som du har godkänts på under din studietid på programmet berörs inte, utan de ligger kvar i Ladok.

Om du avbryter dina studier på programmet inom tre veckor efter programstarten (så kallat tidigt avbrott), så gör du detta avbrott själv via "Mina sidor" på antagning.se samt att du meddelar detta till den akademi som är ansvarig för programmet.

Om du avbryter dina studier mer än tre veckor efter programstarten måste du meddela det skriftligen till Högskolan genom att fylla i blanketten "Anmälan om studieavbrott". Handläggningstiden är cirka en vecka.

Om du vill återuppta dina programstudier ska du göra en ansökan om att återuppta studierna via en särskild blankett. För mer information ta kontakt med studievägledningen (se längst ner på sidan).

Studieavbrott på fristående kurs

En anmälan om studieavbrott är ett definitivt ställningstagande om att avsluta en fristående kurs. En avbrottsnotering läggs in i studiedokumentationssystemet Ladok från och med avbrottsdatumet. Tidigare slutförda kurser kvarstår i Ladok.

Om du avbryter dina studier på kursen inom tre veckor efter kursstarten, så har du möjlighet att söka om kursen igen. Du kan göra detta avbrott  själv via "Mina sidor" på antagning.se.

Om du avbryter dina studier på kursen mer än tre veckor efter kursstarten måste du meddela det skriftligen till Högskolan genom att fylla i blanketten "Anmälan om studieavbrott". Kontakta den kursansvariga akademin om möjligheten att eventuellt läsa om kursen.
Kontakt

E-post
studentcentrum@hig.se

Telefon
026-64 89 46 (direkt)
026-64 85 00 (växel)

Telefontid
Måndag 14.00–15.00
Tisdag och torsdag 09.00–10.00

Boka besök
Välkommen att mejla oss för att boka besök

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-03-18
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)