Gå till eugreenalliance
Sök

Webbtjänster och system

Som student vid Högskolan i Gävle kan du utföra de flesta av dina ärenden via webben. Du kan till exempel kontrollera ditt schema, anmäla dig till tentamen och registrera dig på kurser. Nedan hittar du flera av de tjänster du erbjuds.  

Användarkonto

Som student på Högskolan i Gävle har du tillgång till flera i webbtjänster via ditt användarkonto. Du behöver inte ansöka om ett användarkonto, utan skapar det själv via webben.

Canvas — Högskolans lärplattform

Högskolan i Gävle använder lärplattformen Canvas. Det fungerar som ditt webbaserade klassrum. Där finns studiehandledning, instruktioner, kursmaterial, uppgifter och så vidare. Kort sagt alla uppgifter som rör den enskilda kursen hittar du där.

Ladok – självservice för studenter

Som student kan du utföra flera webbtjänster i Ladok både under och efter dina studier. I Ladok finns individuellt anpassad information för dig. Du kan bland annat se dina studieresultat, dina kurser och dina kontaktuppgifter. Du kan även registrera dig på dina kurser, anmäla dig till tentamen, skapa intyg, anmäla studieavbrott, ansöka om tillgodoräknande och ansöka om examen.

För att logga in behöver du ett användarkonto.

Supportsystem för studieadministrativa frågor

Den enklaste kontaktvägen för att få svar på dina frågor är att använda Högskolans supportsystem. Systemet används av de flesta funktionerna på Högskolan. Via supporten kan du till exempel få svar på frågor som rör studieadministration, Canvas eller biblioteket.

Du loggar in med ditt användarkonto för att ställa din fråga. Svaret skickas till den e-postadress som du har registrerad hos Högskolan. Om du hellre vill att vi mejlar dig på en annan adress, skriv in det i ärendet.

It-support

Till It-support vänder du dig vid frågor och ärenden som rör IT, till exempel trådlöst nät, datorkonto och liknande.

Schemavisning

Du som är student vid Högskolan i Gävle kan hitta ditt personliga schema via vår schema-app Kronox eller via högskolans schemasök på webben.

Tentamensanmälan

En tentamen är en vanligt förekommande form av examination vid Högskolan i Gävle. Anmälan till salstentamen är obligatorisk. Anmälan till tentamen och omtentamen görs via Ladok.

Utskrifter

Det finns multimaskiner för kopiering och utskrifter runt om på campus.

Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Maria Strand Sidan uppdaterades: 2023-12-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)