Gå till eugreenalliance
Sök

Studentföreningar

Studietiden handlar inte bara om studier utan även om möjligheten att lära känna nya människor. Så ta chansen att träffa nya och gamla studenter genom att delta i Studentkårens och studentföreningarnas aktiviteter.

Gefle Studentkår

Gefle Studentkår är en sammanslutning av studenter vid Högskolan i Gävle. Studentkåren ser till att studenternas röster blir hörda och att de finns representerade på de ställen som de behövs. Studentkåren arbetar med studiesociala frågor såväl som utbildnings- och forskningsfrågor. De ordna också flera olika event som kårfrukost, Café Kåren, pubkvällar och Club Kåren.

Följ Gefle Studentkår i sociala medier eller besök geflestudentkar.se

Sektioner och föreningar vid Högskolan i Gävle

Cult & Co

Cult & Co är en sektion under Gefle Studentkår för dig som studerar humaniora och samhällsvetenskap, dit Kommunikationsprogrammet och Människa- kultur och religionsprogrammet tillhör. Cult & Co hittar ofta på kreativa aktiviteter, allt ifrån spökvandringar under halloween till capsturneringar. De anordnar även sittningar och föreläsningar.

Cult & Cos webbsida
Cult & Co på Facebook
Cult & Co på instagram

Gavlecon

Gavlecon är en sektion under Gefle Studentkår speciellt för dig på Ekonomprogrammet, Fastighetsmäklarprogrammet och Rättsvetenskapliga programmet. Gavlecon driver studentpuben Nya Vall (NV) på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. De arrangerar allt från pluggstugor inför större tentor till sittningar och arbetsmarknadsdagen Kontaktia.

Gavlecons webbsida
Gavlecon på facebook
Gavlecon på instagram

Gefleteknologerna

Gefleteknologerna är den sektion i Gefle Studentkår som omfattar flest program. Till denna sektion hör alla ingenjörs-, teknik-, data- och miljöutbildningar. Gefleteknologerna driver studentpuben Trossen på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. Denna studentförening har ett brett utbud av aktiviteter, exempelvis arbetsmarknadsdagen Futurum. De arrangerar sin inspark tillsammans med VOX under namnet TechoVox.

Gefleteknologernas webbsida
Gefleteknologerna på facebook
Gefleteknologerna på instagram

Gävles resande intellektuella studenter (GRIS)

Gävles Resande Intellektuella Studenter (GRIS) är till för alla som tycker om att skapa nya kontakter med andra studenter och resa. I denna fristående studentförening kan alla studenter bli medlem oavsett utbildning. GRIS är studentföreningen som anordnar resor till andra universitet och högskolor som bjuder in till skojsilojsiga evenemang.

GRIS webbsida
GRIS på facebook

Hälso- och idrottsprofilen

Hälso- och idrottsprofilen (HIP) är en fristående studentförening för hälsopedagoger, idrottsvetare och folkhälsostrateger på Högskolan i Gävle. HIP arrangerar karriärluncher för att ge dig chansen att träffa företag som kan ge dig idéer och tips på framtida jobb. Föreningen anordnar också medlemskvällar, sittningar och mycket mer.

Hälso- och idrottsprofilens webbsida
Hälso- och idrottsprofilen på instagram

Högskolemäklarna

Högskolemäklarna är en ekonomisk förening vars syfte är att arbeta för föreningsmedlemmarnas intressen som fastighetsmäklarstudenter. Högskolemäklarnas största event är Mäklardagen.

Högskolemäklarna på Facebook

PA Gefle

PA Gefle riktar sig främst till de studenter som läser Personal- och arbetslivsprogrammet. PA Gefle är en fristående studentförening som ständigt arbetar med att göra studietiden så bra som möjligt för deras medlemmar, vilket de bland annat gör genom att anordna sittningar, utbildningar och lunchföreläsningar.

PA Gefles webbsida
PA Gefle på facebook
PA Gefle på instagram

Pedagogerna i Gävle

Pedagogerna i Gävle (PiG) är en sektion under Gefle Studentkår för alla de studenter som läser till förskollärare, lärare och fritidspedagog. PiG anordnar bland annat medlemskvällar, temadagar och sittningar.

PiG på facebook
PiG på instagram

SportHIG

En studentförening för alla som är intresserade av idrott och att aktivera sig. De anordnar bland annat gemensam löpning.

SportHIG på facebook
SportHIG på instagram

Sveriges Lärarstudenter Gävle

En fristående studerandeförening som riktar sig till dig som studerar till förskollärare eller lärare på Högskolan i Gävle. Medlemskapet är helt gratis för alla studerandemedlemmar. Sveriges Lärarstudenter Gävle är för dig som intresserad av pizzakvällar, fortutbildning under studierna och resor till andra städer där du får träffa andra förskollärarstudenter, lärarstudenter samt studie- och yrkesvägledarstudenter från andra lärosäten. Alla dessa event är helt gratis för alla medlemmar.

Sveriges Lärarstudenter
Sveriges Lärarstudenter Gävle på facebook
Sveriges Lärarstudenter Gävle på instagram

VOX

I denna sektion under Gefle Studentkår kan du som studerar på sjuksköterske-, socionom-, internationell socionom- eller kriminologprogrammet bli medlem. VOX (vård och omsorg i X-län) jobbar med att arrangera medlemsdagar och festligheter. De arrangerar sin inspark tillsammans med Gefleteknologerna under namnet TechoVox.

VOXs webbsida
VOX på instagram

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Satu Moberg Sidan uppdaterades: 2022-12-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)