Sök

Studentföreningar

Studietiden handlar inte bara om studier utan även om möjligheten att lära känna nya människor. Så ta chansen att träffa nya och gamla studenter genom att delta i Studentkårens och studentföreningarnas aktiviteter.

Gefle Studentkår

Gefle Studentkår är en sammanslutning av studenter vid Högskolan i Gävle. Studentkåren ser till att studenternas röster blir hörda och att de finns representerade på de ställen som de behövs. Studentkåren arbetar med studiesociala frågor såväl som utbildnings- och forskningsfrågor. De ordnar också flera kårkvällar.

Följ Gefle Studentkår i sociala medier eller besök geflestudentkar.se

Studentföreningar vid Högskolan i Gävle

Cult & Co

En förening för dig som studerar humaniora och samhällsvetenskap, dit Kommunikationsprogrammet och Människa- kultur och religionsprogrammet tillhör. Cult&Co hittar ofta på kreativa aktiviteter, allt ifrån spökvandringar under halloween till capsturneringar. De anordnar även sittningar och föreläsningar.

Cult & Co

Gavlecon

Gavlecon är Högskolan i Gävles ekonomförening. I denna förening huserar fastighetsmäklarprogrammet och ekonomprogrammet. Gavlecon driver studentpuben Nya Vall på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. De arrangerar allt från pluggstugor inför större tentor till sittningar och föreläsningar.

Gavlecon

Gefleteknologerna

Gefleteknologerna är den förening som omfattar flest program av alla föreningar. Under denna förening huserar alla ingenjörs-, teknik-, data- och miljöutbildningar. Gefleteknologerna driver studentpuben Trossen på Kungsbäcksområdet vid Högskolan i Gävle. Denna studentförening har ett brett utbud av aktiviteter.

Gefleteknologerna

Gävles resande intellektuella studenter (GRIS)

Gävles Resande Intellektuella Studenter (GRIS) är till för alla som tycker om att skapa nya kontakter med andra studenter och resa. Under denna förening huserar alla studenter på HiG. GRIS är studentföreningen som anordnar resor till andra universitet och högskolor som bjuder in till skojsiga evenemang.

GRIS på instagram

Hälso- och idrottsprofilen

En studentförening för hälsopedagoger, idrottsvetare och folkhälsostrateger på Högskolan i Gävle. HIP (hälso- och idrottsprofilen) arrangerar karriärluncher för att ge dig chansen att träffa företag som kan ge dig idéer och tips på framtida jobb. Föreningen anordnar också medlemskvällar, sittningar och mycket mer.

Hälso- och idrottsprofilen

Högskolemäklarna

Högskolemäklarna är en ekonomisk förening vars syfte är att arbeta för föreningsmedlemmarnas intressen som fastighetsmäklarstudenter.

Högskolemäklarna

LR Stud Gävle

LR Stud Gävle är en studentförening som riktar sig till dig som studerar KPU, ämneslärare eller grundskollärare. LR Stud Gävle är för dig som intresserad av mingelkvällar, fortutbildning under studierna och resor till andra städer där du får träffa andra LR Stud-studenter från andra städer.

LR Stud på facebook 
LR Stud på instagram 

PA Gefle

Riktar sig främst till de studenter som läser Personal- och arbetslivsprogrammet. PA Gefle arbetar ständigt med att göra studietiden så bra som möjligt för deras medlemmar, vilket de bland annat gör genom att anordna sittningar, utbildningar och lunchföreläsningar.

PA Gefle

Pedagogerna i Gävle

Hos PiG (pedagogerna i Gävle) hittar du alla de studenter som läser till förskollärare, lärare och fritidslärare. PiG anordnar bland annat medlemskvällar.

Pedagogerna i Gävle

VOX

I denna förening kan du som studerar på sjuksköterske-, socionom-, internationell socionom- eller kriminologprogrammet bli medlem. VOX (vård och omsorg i X-län) jobbar med att arrangera cafékvällar, medlemsdagar och festligheter.

VOX

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Satu Moberg Sidan uppdaterades: 2022-05-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)