Sök

Checklista - från antagningsbesked till terminsstart

Den här checklistan hjälper dig från det att du har fått ditt antagningsbesked tills att terminen startar. Använd listan för att förbereda dig inför studierna på bästa sätt.

Att göra nu

Följande kan du göra så fort du fått ditt antagningsbesked.

Tacka JA till din plats

Du som har blivit antagen måste tacka JA för att behålla din plats. Det gäller även dig som blivit reservplacerad. Du tackar ja på "Mina sidor" på antagning.se. Senaste dag att tacka ja är 22 juli.

Om du har blivit antagen men inte vill ha din plats, lämnar du återbud genom att följa instruktionerna på Mina sidor på antagning.se

Alla viktiga datum att hålla koll på antagning.se

Ha koll på när utbildningen startar

Via länkarna nedan hittar du exempelvis dag, tid och plats för när utbildningen startar.

Om du behöver söka studiemedel

Studiemedel ansöker du om hos CSN. På CSN:s webbsida finns bra information om hur du gör. CSN vill veta vilka datum du ska studera. Terminstiderna hittar du här: Högskolans terminstider.

Om du planerar att flytta till Gävle

Om du planerar att flytta till Gävle är det läge att söka studentbostad nu. Gävle kommun erbjuder bostadsgaranti till studenter som flyttar till Gävle för att studera på Högskolan. Bostadsgarantin aktiveras när det ordinarie lägenhetsbeståndet är slut.

Folkbokför dig i Gävle

Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter. Att göra en flyttanmälan genom Skatteverket är helt kostnadsfritt. Fördelar med att vara folkbokförd på korrekt adress är bland annat att du kan söka bostadsbidrag, skaffa hemförsäkring och att du kan rösta i allmänna val och därmed påverka Gävles framtid.

Boka in i 25-26 augusti

Torsdag 25 augusti är det en digital introduktionsdag. Fredag 26 augusti vill vi bjuda in dig till en introduktionsdag på campus.

Att göra fyra veckor före terminsstart

Följande kan du göra fyra veckor innan terminen kör igång.

Kolla upp vilken kurslitteratur som ska användas

Kursplanen beskriver hur din utbildning ser ut och vad den innehåller. I litteraturlistan, som finns i kursplanen, hittar du den litteratur du behöver.

Håll koll på vad som händer under insparksveckan

Studietiden handlar inte bara om studier utan även om möjligheten att lära känna nya människor. Så ta chansen att träffa nya och gamla studenter genom att delta i Studentkårens och studentföreningarnas aktiviteter.

Här hittar du uppdaterad information om insparken och övriga sociala aktiviteter som Gefle studentkår ordnar

Att göra två veckor före terminsstart

Följande kan du göra två veckor innan terminen kör igång.

Fem steg för att komma igång

För att komma igång med dina studier så behöver du skapa dig ett användarkonto, registrera dig i studiedokumentationssystemet Ladok och du behöver logga in dig i vårt webbaserade klassrum Canvas.

Gå igenom våra fem steg för att komma igång med dina studier

Se ditt schema

Du kan söka fram ditt schema via schema.hig.se eller via schema-appen Kronox. Kursens schema ska vara klart senast fyra veckor innan kursstart.

Annat bra att ha koll på

Låna böcker på högskolans bibliotek

För att kunna låna böcker på biblioteket behöver du vara registrerad som låntagare. På bibliotekets sida kan du läsa om hur du gör. Du behöver inte aktivera ditt HiG-kort som lånekort förrän du ska låna något på biblioteket. Detta steg kan du alltså göra senare på terminen.

Delta i introduktionsaktiviteterna

Under terminens första veckor erbjuder Högskolan ett antal aktiviteter för att du ska få chansen att bekanta dig med Högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater.

Behöver du åka bil så kan du hämta parkeringstillstånd

Parkeringsplatserna vid Högskolan är avgiftsbelagda. Med ett särskilt tillstånd betalar du reducerad taxa. Parkeringstillståndet kan hämtas ut i högskolans reception eller beställas via formulär.

Högskolans parkeringar och parkeringstillstånd

Hämta HiG-kort om du ska vara på campus

På Högskolan i Gävle används ett passerkort med flera funktioner. Kortet används som passerkort, lånekort på biblioteket samt kopierings- och utskriftskort. Kortet är främst användbart för dig som kommer vara på campus.

Lycka till med dina studier!

Kontakt

Har du frågor om din utbildning?

Kontakta Studentsupport:

Telefonnummer: 026-64 81 00

E-post: studentsupport@hig.se

Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Satu Moberg Sidan uppdaterades: 2022-05-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)