Bild/illustration - steg 1

1. Skapa användarkonto

Ditt användarkonto består av ett användarnamn och ett lösenord och fungerar som inloggning i Högskolans webbtjänster och på Högskolans datorer.

Tidigast två veckor innan terminsstart kan du skapa ditt användarkonto

För att kunna skapa ditt användarkonto behöver du verifiera din identitet, dvs. visa att du är du. Du kan välja mellan verifieringsmetoderna antagning.se, Edu-id eller e-post. Nedan finns information om de olika metoderna och instruktioner för hur du aktiverar användarkontot. Notera att du tidigast kan skapa ditt användarkonto två veckor innan terminsstart.

Välj sätt att identifiera dig på

Antagning.se

Antagning.se

Om du väljer metoden ”Antagning.se” skapar du ditt användarkonto genom att identifiera dig med ditt personnummer och det lösenord du angett på Antagning.se.

Edu-id

Edu-id

Om du väljer metoden ”Edu-id” skapar du ett Edu-id där du verifierar din identitet med hjälp av mobiltelefonnummer eller verifieringskod via brev till din folkbokföringsadress. Metoden kräver även att du har ett svenskt personnummer. Edu-id är en nationell tjänst som säkerställer att du är du (ungefär som ett Bank-id).

E-post

E-post

Om du väljer metoden "E-post" fyller du i ditt personnummer och får därefter en webblänk skickad till den mejladress du angett på antagning.se. Klicka på länken och välj ett lösenord för ditt användarkonto. 

Med den här metoden får användarkontot den lägsta behörighetsnivån, men du kommer åt högskolans alla webbtjänster som till exempel Blackboard och Ladok.

Skapa användarkonto

Om du får problem med användarkontot

Publicerad av: Carl-Gunnar Mårtensson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2019-01-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)