Bild/illustration - steg 4

4. Hämta ut ditt HiG-kort

På Högskolan i Gävle används ett passerkort med flera funktioner, HiG-kortet. Du använder det för att komma in i datorsalarna, låna böcker på biblioteket och för att göra utskrifter.

HiG-kortet fyller flera funktioner

Du hämtar ut ditt HiG-kort i receptionen i Studentcentrum mot uppvisande av legitimation. Kortet är kostnadsfritt för alla studenter och har tre användningsområden.

Passerkort

Högskolans entréer är öppna dagtid måndag till fredag. Som student kan du alltid komma in på Högskolan med hjälp av ditt passerkort. Du har även tillgång till Högskolans allmänna datorsalar som finns på plan 1 i hus 11, 31 och 51.

Lånekort

Du kan använda ditt HiG-kort för att låna och beställa böcker på biblioteket. I nästa steg kan du läsa om hur du går tillväga.

Kopiering och utskrifter

Det finns flera multimaskiner för kopiering och utskrifter runt om på campus och för att använda dessa behöver du ditt HiG-kort. Som ny student får du fria utskrifter och kopior till ett sammanlagt värde av 100 kronor. Om du behöver fylla på mer pengar på kortet under terminen kan du göra det på olika sätt.

Två kort under en begränsad period

Du som student kommer under en begränsad period på höstterminen 2018 att behöva ha två kort från Högskolan, ett passerkort och ett kort som fungerar för kopiering och utskrifter. Detta på grund av att Högskolan ska byta låssystem för entréer och dörrar. Så snart låssystemet är bytt så kommer du bara behöva ett kort. Vi ber om ursäkt för besväret.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2018-07-05
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)