Välkommen till Högskolan i Gävle och programmet Ekonomiingenjör!

På denna sida kan du läsa mer om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kom igång med studierna!

För att kunna använda Högskolans webbtjänster, registrera dig på kurser med mera, behöver du gå igenom våra fem steg för att komma igång. Kolla även igenom vår checklista, så att du inte missar något viktigt!

Introduktionsdag med upprop

Introduktionsdag

Introduktionsdag

Den 28 augusti är det introduktionsdag på Högskolan i Gävle. Dagen inleds 11.45 i foajén utanför Högskolans hörsal Valhall där flera mässutställare då finns på plats.

Klockan 12.15 är det samling i Valhall där du hälsas välkommen av Högskolans rektor, Gefle Studentkår och Gävle kommun. Därefter har du möjlighet att återigen besöka mässan eller gå en guidad tur runt Högskolans campus.

Programupprop

Programupprop

Programinformation och upprop hålls sedan klockan 14.00-16.00 i sal 12:305. I samband med uppropet får du en kort presentation av ditt program. Du informeras även om praktiska detaljer inför dina studier hos oss.

Om du inte kan närvara på uppropet måste du i förväg kontakta programadministrationen på e-post studentsupport@hig.se. Uteblir du utan att ha meddelat Högskolan mister du din utbildningsplats.

Om programmet

Programinformation

Programinformation från din utbildningsledare

Välkommen till programmet Ekonomiingenjör 180 hp. Huvudämnet är Industriell ekonomi som består av logistik, kvalitet, organisation och miljö. Det är roligt att du har sökt vår utbildning och det ska bli spännande att lära känna dig och dina studiekamrater.

Vid programinformation och upprop kommer du att träffa mig som utbildningsledare för programmet och eventuellt någon mer lärare inom Industriell ekonomi. Du får då reda på lite mer om din utbildning, vilka kurser du ska läsa samt praktiska detaljer som kan vara bra att känna till. Det kommer också att genomföras en kort presentation av dig och dina studiekamrater så att ni får lära känna varandra lite grann.

Om programmet

Ekonomiingenjör är en bred utbildning med fokus på styrning och utveckling av organisationer. Den ger en överblick över hela produktionskedjan, från idé till färdig produkt, där hållbarhetsperspektivet är centralt. Du får en helhetsbild av en organisations flöden, hur organisationens delar hänger ihop och påverkar varandra samt hur dessa kan effektiviseras, förbättras och utvecklas.

Som ekonomiingenjör har du en mycket bred arbetsmarknad. Du kan exempelvis arbeta inom logistik, verksamhetsutveckling, projektledning, försäljning, marknadsföring, produkt- och produktionsutveckling, inköp eller kvalitetsstyrning.

Programmets upplägg

Programmet består av tre års heltidsstudier som är förlagda till campus, vilket innebär att det krävs relativt stor närvaro på Högskolan. Programmet går alltså på helfart och du läser två parallella kurser samtidigt, som då går på halvfart. Varje 7,5 hp kurs löper under tio veckor (en period), du läser alltså 15 hp varje period vilket blir 60 hp per år, då läsåret består av fyra perioder. Vissa kurser har hög förväntan på närvaro, även om det inte alltid är närvaroplikt, medan andra kan vara mer baserade på förmågan till självstudier. Vi rekommenderar inte att du arbetar parallellt som du läser programmet då det erfarenhetsmässigt gör det svårt att klara av studierna.

Utbildningen bedrivs både i form av föreläsningar, övningar, laborationer, projektarbeten, studiebesök och egna studier individuellt eller i grupp. I utbildningen ingår ett större projektarbete som genomförs i samarbete med organisationer i regionen. Då får du lära känna en organisation, träffa yrkesverksamma samt se hur kunskap kan tillämpas i arbetslivet. Examensarbetet som avslutar programmet är ett viktigt steg ut på arbetsmarknaden.

Förberedelser inför programstarten

Om du vill förbereda dig inför de första två kursstarterna så kan du läsa välkomstbreven för dina första två kurser Industriell organisation 7,5hp och Algebra och geometri 7,5hp. Där finns länkar till kursplan, litteraturlista och schema. Se till att du har kursböckerna vid kursstart samt förbered dig gärna genom att börja läsa lite i dem. Jag rekommenderar dig att repetera matematik innan om det var länge sedan du läste eller om du känner dig osäker på dina förkunskaper.

Ytterligare information ges vid programinformationen samt finns på programmets sida på Blackboard, sök efter Ekonomiingenjör och ”skriv in dig”.

Hjärtligt välkommen till vår utbildning. Vid ytterligare funderingar eller frågor så hör gärna av dig till mig om dina frågor gäller programmet. Om du har frågor av mer administrativ karaktär kan du vända dig till studentcentrum@hig.se.

Katarina Hansson Andersson
Utbildningsledare Ekonomiingenjör

 

Programschema
Inför dina första kurser

Inför dina första kurser

Här hittar du välkomstbrev till de första kurserna som ingår i ditt program. I kursernas välkomstbrev hittar du information om kursregistrering, länk till kursplan och litteraturlista, kursschema med mera. Välkomstbreven publiceras senast fyra veckor innan kursstart.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan din första kurs börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Kontakta din studentguide om du har frågor

Kontakta din studentguide om du har frågor

Pauline Hägglund är student här på Högskolan i Gävle och finns som ett stöd för dig som är ny student. Pauline kan svara på frågor om exempelvis boende, hur det är att vara student, hur Gävle är som studentstad, hur du kan förbereda dig inför dina studier, och en massa andra frågor som kan dyka upp som blivande student. Så tveka inte att ta kontakt!

Pauline svarar på dina frågor vardagar under dagtid under perioden vecka 28-44.

E-post: hagglund.pauline@hotmail.com
Telefon: 070-224 11 42

Inspark och andra introduktionsaktiviteter

Inspark

Inspark

Gefle Studentkår och studentföreningarna bjuder in till inspark för nya studenter. Insparken startar 21 augusti.

Högskolans introduktionsaktiviteter

Högskolans introduktionsaktiviteter

Högskolan i Gävle erbjuder en rad introduktionsaktiviteter för dig som är ny student.

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Katarina Hansson Andersson.

E-post: katarina.hansson@hig.se
Telefon: 070-766 04 22

Allmän information

Biblioteket
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Hig.se/student
Hig.se/student är webbsidan för dig som studerar här på Högskolan. Härifrån hittar du länkar till sidor som rör dina studier och annan information. Här finns också ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell studentinformation.

It-support
Till it-supporten vänder du dig om du upplever tekniska eller datorrelaterade problem. It-supporten är öppen för besök måndag-fredag kl. 09.00-15.00. Du kan även kontakta dem på telefon 026-64 88 80, eller e-post itsupport@hig.se.

Studentcentrum
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också ett café och digitala skärmar som visar studierelaterad information. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden
På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2019-06-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)