Välkommen till Högskolan i Gävle och Ekonomprogrammet på campus!

På denna sida kan du läsa mer om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Kom igång med studierna!

För att kunna använda Högskolans webbtjänster, registrera dig på kurser med mera, behöver du gå igenom våra fem steg för att komma igång. Kolla även igenom vår checklista, så att du inte missar något viktigt!

Introduktionsdag med upprop

Introduktionsdag

Introduktionsdag

Den 28 augusti är det introduktionsdag på Högskolan i Gävle. Dagen inleds 10.15 i foajén utanför Högskolans hörsal Valhall där flera mässutställare då finns på plats.

Klockan 10.45 är det samling i Valhall där du hälsas välkommen av Högskolans rektor, Gefle Studentkår och Gävle kommun. Därefter har du möjlighet att återigen besöka mässan eller gå en guidad tur runt Högskolans campus.

Programupprop

Programupprop

Programinformation och upprop hålls sedan klockan 12.30-14.30 i sal 33:203. I samband med uppropet får du en kort presentation av ditt program. Du informeras även om praktiska detaljer inför dina studier hos oss.

Om du inte kan närvara på uppropet måste du i förväg kontakta programadministrationen på e-post studentsupport@hig.se. Uteblir du utan att ha meddelat Högskolan mister du din utbildningsplats.

Om programmet

Programinformation

Programinformation från din utbildningsledare

Det ekonomprogram som du nu ska börja ger efter tre års heltidsstudier en Ekonomie
kandidatexamen (180 högskolepoäng). En termins heltidsstudier motsvarar 30
högskolepoäng (hp). Varje termin är 20 veckor och är indelad i kursperioder om
tio veckor och under varje kursperiod ges två kurser parallellt.

  • Höstterminen: v. 36-45 och v. 46-03
  • Vårterminen: v. 04-13 och v. 14-23

Programmets tre första kurser startar i vecka 36 och är Ledarskap och organisation A (kurskod FEG110), Handelsrättslig översiktskurs (kurskod JU200A) och Marknadsföring A (FEG140.

När terminen startar så kommer du att hitta all kursspecifik information via lärplattformen Blackboard. Se "Fem steg för att komma igång" om hur du kommer åt Blackboard. Det är viktigt att veta att Blackboard-sidan för en kurs öppnar i anslutning till kursstart. Bli alltså inte förvånad om du inte hittar Blackboardsidan redan nu.

Notera att du från och med termin 2 måste anmäla dig till dina kurser på antagning.se senast den 15 oktober och 15 april. Huvudregeln är att alla programstudenter ska anmäla sig till kurser inom program inför termin två och efterföljande terminer. Som programstudent har du platsgaranti, förutsatt att loggar in via högskola/universitet på antagning.se och att du söker i tid. Vi kommer att skicka påminnelse om detta men det är bra att du har kännedom om detta redan från början.

Programschema
Inför dina första kurser

Inför dina första kurser

Här hittar du välkomstbrev till de första kurserna som ingår i ditt program. I kursernas välkomstbrev hittar du information om kursregistrering, länk till kursplan och litteraturlista, kursschema med mera. Välkomstbreven publiceras senast fyra veckor innan kursstart.

Särskilt pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om särskilt pedagogisk stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan din första kurs börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Kontakta din studentguide om du har frågor

Kontakta din studentguide om du har frågor

Julia Forsberg är student här på Högskolan i Gävle och finns som ett stöd för dig som är ny student. Julia kan svara på frågor om exempelvis boende, hur det är att vara student, hur Gävle är som studentstad, hur du kan förbereda dig inför dina studier, och en massa andra frågor som kan dyka upp som blivande student. Så tveka inte att ta kontakt!

Julia svarar på dina frågor vardagar under dagtid under perioden vecka 28-44.

E-post: julia.forsberg@hotmail.com
Telefon: 073-028 48 89

Inspark och andra introduktionsaktiviteter

Inspark

Inspark

Gefle Studentkår och studentföreningarna bjuder in till inspark för nya studenter. Insparken startar 21 augusti.

Högskolans introduktionsaktiviteter

Högskolans introduktionsaktiviteter

Högskolan i Gävle erbjuder en rad introduktionsaktiviteter för dig som är ny student.

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Zahra Ahmadi.

E-post:
Telefon:

Allmän information

Biblioteket
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Hig.se/student
Hig.se/student är webbsidan för dig som studerar här på Högskolan. Härifrån hittar du länkar till sidor som rör dina studier och annan information. Här finns också ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell studentinformation.

It-support
Till it-supporten vänder du dig om du upplever tekniska eller datorrelaterade problem. It-supporten är öppen för besök måndag-fredag kl. 09.00-15.00. Du kan även kontakta dem på telefon 026-64 88 80, eller e-post itsupport@hig.se.

Studentcentrum
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också ett café och digitala skärmar som visar studierelaterad information. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden
På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2019-06-19
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)