Välkommen till Högskolan i Gävle och Masterprogrammet i arbetshälsovetenskap på helfart!

På denna sida kan du läsa viktig information om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier.

Så här gör du för att komma igång!

Följ vår steg för steg-guide inför din studiestart. Här finns information om hur du skapar ett användarkonto och registrerar dig med mera. Kolla även igenom vår checklista, så att du inte missar något viktigt!

Färgglada pixlar i färgerna gult, rött och blått på svart bakgrund. Texten Hello & More i vitt

Hello & More - Introduktionsdag 25 augusti

Hello & More är vår digitala introduktion till studier på Högskolan i Gävle och du är varmt välkommen!

Introduktionen kommer att sändas live på Facebook den 25 augusti klockan 11.00 - 12.00. Du behöver inte ha ett konto på Facebook för att kunna följa sändningen.

Under Hello & More kommer gäster som Högskolans rektor, studentkåren och andra studenter att hälsa dig välkommen till Högskolan i Gävle och ge dig sina bästa tips för en härlig studietid. Du kommer få chansen att ställa dina frågor i vår chatt och att upptäcka hur det ser ut på vårt campus. Och mycket mer så klart – vi ses i augusti!

Hello & More - introduktionsdag

Viktig information inför din studiestart

Under inledningen av höstterminen kommer undervisningen i huvudsak att genomföras nätbaserat. Även du som ska läsa en campusutbildning behöver ha tillgång till webbkamera och eventuellt ett headset för att du ska få ett bra ljud.

För att du ska få så bra förutsättningar som möjligt för att studera på distans så finns en guide med riktlinjer. Tänk på att exempelvis använda kamera vid digitala möten.

Vi hoppas att vi kan ses ännu mer på campus under andra delen av höstterminen, så mycket trevligare att kunna se varandra!

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning

Om programmet

Programstart

Programstart

Programinformation och upprop hålls i samband med att den första kursen på programmet startar. Vi träffas online den 30 augusti kl. 10.00 via webbmötestjänsten Zoom. En länk till webbmötet i Zoom kommer att publiceras i lärplattformen Canvas.

Här kan du läsa hur du gör och vad du behöver för att delta i ett webbmöte via Zoom

Programinformation

Programinformation från din utbildningsledare

 Välkommen till masterprogrammet i arbetshälsovetenskap!

Under de kommande två åren kommer du att läsa kurser som tillsammans ger en bred bild av hur arbetsmiljön kan påverka arbetstagares hälsa, och vad man kan göra åt det. Både lärare och studenter bidrar till denna bredd, då de flesta har olika bakgrund och erfarenhet. Programmet ges på distans förutom ett campusförlagt tillfälle i samband med att du lägger fram ditt examensarbete.

Programmets upplägg

 Programmet ges på helfart. Det innebär att du kommer att läsa två halvfartskurser parallellt hela tiden.

Kurserna i programmet utgår från den webbaserade lärplattformen Canvas. Det innebär att varje kurs har en egen sida som man arbetar i. I den finns all information om kursen, t.ex. kursplan, schema och studiehandledning, och där lämnas alla examinationsuppgifter in. Canvas erbjuder även möjligheter till nätbaserade grupparbeten.

Förutom de enskilda kursernas Canvas-sidor, så har masterprogrammet en Canvas-sida som du kommer att få tillgång till efter uppropet. På den uppdaterar vi information om programmet, och tipsar om olika aktiviteter, förslag på examensarbeten m.m.

Kontakt med dig sker via den e-postadress som du har registrerat som din studentadress. Där hamnar till exempel aviseringar från Canvas när något nytt läggs till kurs- eller programsidan. Om du är ny student på Högskolan i Gävle registreras automatiskt den e-postadress du använde på antagning.se och i Ladok. Du kan själv ändra dina kontaktuppgifter i Ladok.

Den första kursen på programmet, Arbetshälsovetenskap, startar måndagen den 30 augusti. Schemaläggningen av kursen framgår under Programschema nedan. Detaljerad information om kursen kommer att finnas på dess Canvas-sida.

Om du har några frågor kring upplägget av programmet, så är du välkommen att höra av dig till mig.

Marina Heiden
Utbildningsledare för Masterprogrammet i arbetshälsovetenskap

Programschema

Programschema

Kursträffar i Arbetshälsovetenskap 7,5 hp:

Datum Tid

Må 30/8 10:00-12:00

To 2/9 10:00-12:00

Må 6/9 10:00-12:00

To 9/9 10:00-12:00

Må 13/9 10:00-12:00

To 16/9 10:00-12:00

Må 20/9 10:00-12:00

To 23/9 10:00-12:00

Må 27/9 10:00-12:00

To 30/9 10:00-12:00

Må 4/10 10:00-12:00

To 7/10 10:00-12:00

Må 11/10 10:00-11:00

To 14/10 10:00-12:00

Må 18/10 10:00-12:00

To 21/10 09:00-12:00

Må 25/10 10:00-12:00

To 28/10 09:00-12:00

Må 1/11 09:00-12:00

To 4/11 09:00-12:00

To 18/11 09:00-12:00

Schema för Masterprogrammet i arbetshälsovetenskap 100 %

Inför dina första kurser

Inför dina första kurser

Här hittar du välkomstbrev till de första kurserna som ingår i ditt program. I kursernas välkomstbrev hittar du information om kursregistrering, länk till kursplan och litteraturlista, kursschema med mera. Välkomstbreven publiceras senast fyra veckor innan kursstart.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan din första kurs börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Introduktion

Tips och stöd till dig som ny student

Stöd och aktiviteter för dig som ny student på Högskolan

Under höstterminen kommer det att erbjudas digitala evenemang för dig som är ny student på högskolan. Dessa marknadsförs via våra sociala kanaler och som studentnyhet på www.hig.se/student

Ett evenemang är föreläsningsserien "Alltid på en tisdag" som är korta lunchföreläsningar via zoom. Är du nyfiken och vill veta mer om exempelvis utlandsmöjligheter, hur du kan motverka stress, hur du skriver akademiskt, få tips om fiffiga appar och hur du kan navigera på din framtida arbetsmarknad? Boka redan nu in första passet "Så lyckas du med dina studier" som ges 14 september klockan 12.15 - 12.45.

Schema "Alltid på en tisdag"

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Marina Heiden.

E-post: marina.heiden@hig.se
Telefon: 026-64 85 44

Stöd, service och support

Biblioteket

Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via webbsidan med ditt användarkonto.

Gratis Microsoft Officepaket

  • Som student har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.

Studentcentrum

Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också Café Prego. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden

På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledning, studenthälsa, skrivarverkstad och pedagogiskt stöd för studenter med olika typer av funktionsnedsättningar.

Trådlöst nätverk (wifi)

  • Nätverket Eduroam (EDUcation ROAMing) ger dig tillgång till internet på Högskolans campus samt på andra universitet och högskolor som är anslutna till Eduroam. Eduroam fungerar dessutom på flera flygplatser, järnvägsstationer och hotell.

Webbmöten via Zoom

  • Zoom är ett verktyg för att hålla möten och föreläsningar på distans via Internet. Du behöver en webbkamera och ett headset med mikrofon för att delta.
Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2021-07-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)