Välkommen till Högskolan i Gävle och Ekonomprogrammet (campus)!

Måndagen den 15 januari hälsas du och dina studiekamrater välkomna till Högskolan i Gävles introduktionsdag. På denna sida kan du läsa mer om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Efter att du läst informationen nedan kan du kolla in checklistan, så att du inte missar något viktigt. Veckorna innan terminsstart bör du sedan gå igenom våra fem steg för att komma igång med studierna.

Introduktionsdag

Måndagen den 15 januari är det introduktionsdag på Högskolan i Gävle. Dagen inleds klockan 11.45 i foajén utanför Högskolans hörsal Valhall där flera mässutställare kommer finnas på plats.

Klockan 12.15 är det samling i Valhall där du hälsas välkommen av Högskolans rektor, Gefle Studentkår och Gävle kommun.

Därefter har du möjlighet att återigen besöka mässan eller gå en guidad tur runt Högskolans campus.

Programupprop

Programinformation och upprop hålls sedan klockan 13.45 i sal 33:203. I samband med uppropet får du en kort presentation av ditt program. Du informeras även om praktiska detaljer inför dina studier hos oss.

För upprop och information ansvarar jag, programmets utbildningsledare, Tomas Källquist. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida.

Om du inte kan närvara på uppropet måste du i förväg kontakta programadministrationen på Akademin för utbildning och ekonomi på e-post kurs-aue@hig.se. Uteblir du utan att ha meddelat Högskolan mister du din utbildningsplats.

Introduktionsaktiviteter och inspark

Som ny student hos oss erbjuder Högskolan, Gefle Studentkår och studentföreningarna en rad olika aktiviteter för att du ska kunna bekanta dig med Högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater.

Kom igång med studierna!

För att kunna använda Högskolans webbtjänster, registrera dig på kurser och låna böcker på biblioteket, bland annat, behöver du gå igenom våra fem steg för att komma igång.

Programinformation

Programmets två första kurser startar i vecka 3 och är Ledarskap och organisation A och Handelsrättslig översiktskurs. Senast under vecka 2 kommer du att få ett e-mail med närmare information om dessa kurser.

All kursspecifik information hittar du i fortsättningen på Blackboard. Se informationen ovan om hur du kommer åt datorkonto och Blackboard ("Kom igång med studierna!"). Tidigast från vecka 2 (d.v.s. veckan innan kursstart) kan du enrolla/skriva in dig på Blackboard och kurssidorna.

Inför dina första kurser

Kursplanen beskriver innehållet i en kurs. I kursplanen hittar du också en lista över den litteratur du behöver. Övrig information om dina kurser hittar du via lärplattformen Blackboard. Där finns studiehandledning, instruktioner, kursmaterial och uppgifter.

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Tomas Källquist.

E-post: tkt@hig.se
Telefon: 026-64 84 30

Allmän information

Biblioteket
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via hemsidan med inloggningsuppgifterna från ditt datorkonto.

HiG-kortet
HiG-kortet är tre kort i ett. Kortet fungerar som ett passerkort till entrédörrar och datorsalar, som lånekort på biblioteket och som utskrifts- och kopieringskort. HiG-kortet hämtar du ut i receptionen i Studentcentrum, hus 22.

Hig.se/student
Hig.se/student är webbsidan för dig som studerar här på Högskolan. Härifrån hittar du länkar till sidor som rör dina studier och annan information. Här finns också ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell information som rör dig som student.

It-support
Till it-supporten vänder du dig om du upplever tekniska eller datorrelaterade problem. It-supporten är öppen för besök måndag-fredag 09.00-15.00. Du kan även kontakta dem på telefon: 026-64 88 80, eller e-post: itsupport@hig.se.

Kursplan och litteraturlista
I kursplanen finns, bland annat, kursens mål, innehåll och litteraturlista.

Schema
När du är registrerad på en kurs kan du söka fram och spara ditt personliga schema i Studentportalen. Du kan även söka fram ditt schema på webben eller i appen KronoX.

Studentcentrum
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också ett café och informationsskärmar som visar dagens schematillfällen, viktig information och annat som är på gång. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden
Ibland behöver man hjälp att klara studierna och studentlivet. På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledare, studenthälsan, skrivarverkstad och samordnaren för studenter med funktionshinder.

Publicerad av: Joelin Quigley Berg Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2018-01-15
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)