Välkommen till Högskolan i Gävle och Masterprogrammet i utbildningsvetenskap!

På denna sida kan du läsa mer om ditt program och hur du gör för att komma igång med dina studier. Kom ihåg att tacka ja till din plats via antagning.se!

Efter att du läst informationen nedan kan du kolla in checklistan, så att du inte missar något viktigt. Veckorna innan terminsstart bör du sedan gå igenom våra fem steg för att komma igång med studierna.

Programupprop

Programinformation och upprop hålls den 15 januari klockan 10.00-12.00 i sal 31:329. I samband med uppropet får du en kort presentation av ditt program. Du informeras även om praktiska detaljer inför dina studier hos oss.

För upprop och information ansvarar jag, programmets utbildningsledare, Erika Björklund. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på denna sida.

Om du inte kan närvara på uppropet måste du i förväg kontakta programadministrationen på Akademin för utbildning och ekonomi på e-post kurs-aue@hig.se. Uteblir du utan att ha meddelat Högskolan mister du din utbildningsplats.

Introduktionsdag

Som ny student på Högskolan i Gävle är du välkommen att besöka Högskolans introduktionsdag den 15 januari. Rektor, Gävle kommun och Gefle studentkår hälsar välkommen och du har möjlighet att gå en guidad tur runt campus. Introduktionsdagen startar kl. 12.15 i Högskolans hörsal Valhall.

Introduktionsaktiviteter

Som ny student hos oss erbjuder Högskolan och Gefle Studentkår en rad olika aktiviteter för att du ska kunna bekanta dig med Högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater.

Kom igång med studierna!

För att kunna använda Högskolans webbtjänster, registrera dig på kurser och låna böcker på biblioteket, bland annat, behöver du gå igenom våra fem steg för att komma igång.

Programinformation

Programmet går på distans, vilket betyder att den mesta undervisningen sker via IKT. Men vi har även campusträffar, generellt sett i början och i slutet av varje kurs och termin. Det kan även förekomma fler campusträffar under kursens gång. Schemat läggs av respektive kursansvarig och finns tillgängligt senast två veckor före kursstart.

Gällande de första två
kurserna så kommer det att vara campusträffar vid följande tillfällen:

  • UVA002 Start: 15-16/1, kursavslut: 20/3
  • UVA003 Start: 21-22/3, moment- och terminsavslut 25/5, moment- och terminsuppstart 10-11/9, kursavslut 30/10
  • UVA308 Start: 31/10-1/11

Inför dina första kurser

Kursplanen beskriver innehållet i en kurs. I kursplanen hittar du också en lista över den litteratur du behöver. Övrig information om dina kurser hittar du via lärplattformen Blackboard. Där finns studiehandledning, instruktioner, kursmaterial och uppgifter.

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Erika Björklund.

E-post: ebu@hig.se
Telefon: 026-64 89 35

Allmän information

Biblioteket
Biblioteket ligger mitt på campus och är öppet för alla. Aktivera ditt HiG-kort som lånekort på Biblioteket för att kunna låna böcker. Alla elektroniska resurser, så som e-böcker, artiklar och databaser når du via hemsidan med inloggningsuppgifterna från ditt datorkonto.

HiG-kortet
HiG-kortet är tre kort i ett. Kortet fungerar som ett passerkort till entrédörrar och datorsalar, som lånekort på biblioteket och som utskrifts- och kopieringskort. HiG-kortet hämtar du ut i receptionen i Studentcentrum, hus 22.

Hig.se/student
Hig.se/student är webbsidan för dig som studerar här på Högskolan. Härifrån hittar du länkar till sidor som rör dina studier och annan information. Här finns också ett nyhetsflöde som uppdateras kontinuerligt med aktuell information som rör dig som student.

It-support
Till it-supporten vänder du dig om du upplever tekniska eller datorrelaterade problem. It-supporten är öppen för besök måndag-fredag 09.00-15.00. Du kan även kontakta dem på telefon: 026-64 88 80, eller e-post: itsupport@hig.se.

Kursplan och litteraturlista
I kursplanen finns, bland annat, kursens mål, innehåll och litteraturlista.

Schema
När du är registrerad på en kurs kan du söka fram och spara ditt personliga schema i Studentportalen. Du kan även söka fram ditt schema på webben eller i appen KronoX.

Studentcentrum
Studentcentrum i hus 22 är den naturliga mötesplatsen på Högskolan. Här träffar du kunnig personal som kan hjälpa dig med det mesta som rör dina studier. Här finns också ett café och informationsskärmar som visar dagens schematillfällen, viktig information och annat som är på gång. Du kan även mejla dina studierelaterade frågor till studentcentrum@hig.se.

Stöd under studietiden
Ibland behöver man hjälp att klara studierna och studentlivet. På Högskolan i Gävle finns flera stödfunktioner, som till exempel studievägledare, studenthälsan, skrivarverkstad och samordnaren för studenter med funktionshinder.

Publicerad av: Joelin Quigley Berg Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2018-01-08
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)