Introduktionsaktiviteter

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med Högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. 

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns alla aktiviteter listade i kronologisk ordning. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen. Vissa delar av informationen kan du ta del av i efterhand.

Mer specifika datum publiceras senast i juli.

Insparken

Insparken

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga och galna upptåg där du får en chans att lära känna dina studiekamrater och Gävle stad. En vecka du inte vill missa!

Tid och plats: Start 19 augusti

Informationsträff om pedagogiskt stöd

Informationsträff om pedagogiskt stöd

En informationsträff som riktar sig till dig som ska studera hos oss och har en funktionsnedsättning som till exempel dyslexi, ADHD eller bipolär sjukdom. Vi kommer informera om hur du ansöker om pedagogiskt stöd, vilket stöd som finns att tillgå, anpassad tentamen, tillgängliga programvaror m.m. Vi kommer även visa runt i lokalerna och avslutar med ett besök i biblioteket där vi får mer information om talböcker och Skrivarverkstaden.

Tid och plats: 24 augusti kl. 13.00-16.00 i sal 31:322

Anmälan krävs!
Anmäl dig senast 21 augusti genom att mejla till ps@hig.se

Introduktionsdag med upprop

Introduktionsdag för programstudenter

Du välkomnas till Högskolan i Gävle och ditt program i samarbete med Gefle studentkår och Gävle kommun. Det finns även möjlighet att gå en campusvandring med någon av våra studenter. Dagen riktar sig främst till programstudenter men även du som ska läsa en kurs är välkommen.

Tid och plats: 26 augusti i hörsal Valhall

Terminsstart

Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarier, tentor och allt annat som hör terminsstarten till.

Tid och plats: 31 augusti på Högskolan i Gävle

Informationspass: Så lyckas du med studierna

Infopass: Så lyckas du med studierna

Vi vill att du ska lyckas med dina studier här på Högskolan i Gävle. Så under detta pass får du konkreta tips kring dina studier och vad du ska tänka på.  Vi informerar också om det stöd som finns att få för dig som student.

Vi bjuder de 150 första på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 1 september kl. 12.15-13.00 i hörsal Valhall

Informationspass: Värdefulla verktyg under studietiden

Infopass: Värdefulla verktyg under studietiden

Som student hos oss har du tillgång till flera IT-tjänster via ditt personliga användarkonto, bland annat lärplattformen Blackboard som används i undervisningen. För att underlätta starten av dina studier anordnar vi därför en introduktion till Blackboard och högskolans andra system och webbtjänster.

De 150 första bjuds på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 2 september kl. 12.15-13.00 i hörsal Valhall

Informationspass: Hur ska jag hinna med allt?

Infopass: Hur ska jag hinna med allt?

Att börja studera är ofta förknippat med mycket glädje. Livet som student kan dock vara stressigt i perioder. Därför erbjuder Studenthälsan ett informationspass om stress ur ett studentperspektiv. Bli uppmärksam på vad som stressar dig och hur du kan undvika onödig stress under din studietid.

Vi bjuder de 150 första på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 3 september kl. 12.15-13.00 i hörsal Valhall

Välkomstmässa

Välkomstmässa

Mässan för dig som är ny student! Vi laddar upp med föreningar, fackförbund, företag och organisationer som vill visa upp sig för dig. Flera tävlingar och utlottningar utlovas. Välkommen!

Tid och plats: 9 september 11.00-13.30 i Rävhallen och Fårhallen

Workshop i studieplanering

Workshop i studieplanering

En workshop där du har möjlighet att få smarta råd och tips på effektiv studieplanering. På workshopen får du praktiskt och individuellt stöd med planeringen och upplägget av dina studier. Workshopen är en praktisk fördjupning av informationspasset "Så lyckas du med studierna", men det går även att endast delta i workshopen. Utöver effektiv studieplanering så pratar vi även om smarta hjälpmedel inbyggda mobilen på workshopen. Inställningar och appar som kanske kan hjälpa dig bli en bättre student.

Ta med dig din kalender, ditt schema och din studiehandledning.

Tid och plats: 16 september kl. 12.15-13.00 i sal 31:322

Swedish fika

Swedish fika

Gefle Studentkår anordnar Swedish Fika på Wayne's Coffee en gång i månaden. Här får du möjligheten att lära känna andra studenter, svenska såväl som internationella studenter, som studerar på Högskolan och njuta av fika tillsammans! En del av lokalen är reserverad för studenter och om du är medlem i Gefle Studentkår så får du 20% rabatt på fikat. Visa ditt kort i Studentkortets app innan du betalar. Notera att detta endast gäller vid Waynes Coffee bredvid Gallerian Nian.

Tid och plats: X september kl. 16.00-18.00 på Waynes Coffee, Drottninggatan 4, Gävle.

Boka även in samma tid den x oktober, x november och x december. Välkommen!

Informationspass: Att skriva akademiskt

Infopass: Att skriva akademiskt

Vad innebär det att skriva akademiskt? Hur skriver man en fungerade text? Under detta informationspass presenterar Skrivarverkstaden sin verksamhet och ger en kort introduktion till hur det egentligen är att skriva på högskolenivå. Efter passet kan du passa på och boka in en individuell handledning där du kan ställa dina frågor och/eller diskutera förbättringsstrategier utifrån en egen text.

Tid och plats: 22 september kl. 12.00-13.00 i Krusenstjernasalen i Biblioteket.

Träffa Högskolans stödfunktioner i Rävhallen

Träffa oss som jobbar med stöd

För dig som studerar på Högskolan i Gävle finns olika former av stöd och hjälp, bland annat studenthälsa, studievägledning och studentombud. Ibland kanske du behöver hjälp att klara studierna och livet som student.

I samband med Gefle Studentkårs medlemsfrukost så finns flera av Högskolans stödfunktioner på plats i Rävhallen. Då kan du få information om det stöd du kan få för att klara studierna på bästa sätt. Samtalsstöd, stresshanteringskurs, workshop i studieplanering, vägledning, hälsotester m.m.

Tid och plats: x september kl. 08.30-13.00 i Rävhallen

Föreläsningar i studieteknik

Föreläsningar i studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna blir roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. På föreläsningarna i studieteknik får du lära dig de bästa sätten för att komma igång med dina studier samt tips om hur du kan motivera dig själv och planera dina studier. Föreläsningen ges vid tre olika tillfällen.

Tid och plats: X september i hörsal Valhall

Tider och mer information om föreläsningarna i studieteknik

Studentrelaxen - bada och relaxa gratis

Studentrelaxen

Gratis bad och relax för Högskolans studenter på Fjärran Höjder. Bad i samtliga pooler, relaxavdelning med doftbastu och bubbelpooler, vedeldad utebastu och utdelning av prova-på-biljett till gymmet. Ta med ditt HiG-kort! 

Ett samarbete mellan Gävle kommun, Gefle Studentkår, Fjärran Höjder och Högskolan.

 Tid och plats: X oktober kl. 10.00-17.00 på Fjärran höjder-badet

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2020-03-31
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)