Introduktionsaktiviteter

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter för att bekanta dig med Högskolan, studentstaden Gävle och dina nya studiekamrater. 

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns alla aktiviteter listade i kronologisk ordning. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen. Vissa delar av informationen kan du ta del av i efterhand.

Insparken

Insparken

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga och galna upptåg där du får en chans att lära känna dina studiekamrater och Gävle stad. En vecka du inte vill missa!

Tid och plats: Start 22 augusti

Kårkvällar

Kårkvällar

Ta del av studentlivet och gemenskapen - besök Studentkåren. Kom ihåg att ta med fotolegitimation och ditt tillfälliga kårkort som du får i kårexpeditionen när du blir medlem i Gefle Studentkår.

Tid och plats: 24, 29 och 31 augusti i kårhuset.

Mer information om Gefle studentkår

Informationsträff om pedagogiskt stöd

Informationsträff om pedagogiskt stöd

En informationsträff som riktar sig till dig som ska studera hos oss och har en funktionsnedsättning. Vi kommer informera om hur du ansöker om pedagogiskt stöd, vilket stöd som finns att tillgå, anpassad tentamen, tillgängliga programvaror m.m. Vi kommer även visa runt i lokalerna.

Tid och plats: 27 augusti kl. 13.00-15.00 i sal 31:322.

Anmälan krävs!
Anmäl dig senast 24 augusti genom att mejla till ps@hig.se

Introduktionsdag med upprop

Introduktionsdag för programstudenter

Du välkomnas till Högskolan i Gävle och ditt program i samarbete med Gefle studentkår och Gävle kommun. Det finns även möjlighet att gå en campusvandring med någon av våra studenter. Dagen riktar sig främst till programstudenter men även du som ska läsa en kurs är välkommen.

Tid och plats: 29 augusti i hörsal Valhall

Terminsstart

Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarier, tentor och allt annat som hör terminsstarten till.

Tid och plats: 3 september på Högskolan i Gävle

Informationspass: Värdefulla verktyg under studietiden

Infopass: Värdefulla verktyg under studietiden

Som student hos oss har du tillgång till flera IT-tjänster via ditt personliga användarkonto, bland annat lärplattformen Blackboard som används i undervisningen. För att underlätta starten av dina studier anordnar vi därför en introduktion till Blackboard och högskolans andra system och webbtjänster.

De 150 första bjuds på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 4 september kl. 12.15-13.00 i hörsal Valhall

Informationspass: Så lyckas du med studierna

Infopass: Så lyckas du med studierna

Vi vill att du ska lyckas med dina studier här på Högskolan i Gävle. Så under detta pass får du konkreta tips kring dina studier och vad du ska tänka på.  Vi informerar också om det stöd som finns att få för dig som student.

Vi bjuder de 150 första på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 5 september kl. 12.15-13.00 i hörsal Valhall

Informationspass: Lär känna biblioteket

Infopass: Lär känna biblioteket

En introduktion till biblioteket. Lånekort, regler, tjänster, skrivarverkstad, bokning av grupprum m.m. Information om hur du som student kan använda dig av biblioteket och dess tjänster och vad bibliotekets personal kan hjälpa till med. Notera att detta pass är en allmän biblioteksorientering och inte detsamma som bokad undervisning i informationssökning.

Vi bjuder på lunchmacka och kaffe/te!

Tid och plats: 6 september kl. 12.00-13.00 i Krusenstjernasalen, Biblioteket

Anmälan krävs!
Sista anmälningsdag är 3 september.
Anmälan till informationspass: Lär känna biblioteket

Informationspass: Examination - så funkar det

Infopass: Examination - så funkar det!

Vad är en examination? Hur fungerar en hemtentamen? Vilka regler finns kring tentamen och hur hanteras fusk? Dessa frågor och många fler besvaras under detta informationspass.

Vi bjuder de 150 första på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 11 september kl. 12.15-13.00 i hörsal Valhall

Informationspass: Hur ska jag hinna med allt?

Infopass: Hur ska jag hinna med allt?

Att börja studera är ofta förknippat med mycket glädje. Livet som student kan dock vara stressigt i perioder. Därför erbjuder Studenthälsan ett informationspass om stress ur ett studentperspektiv. Bli uppmärksam på vad som stressar dig och hur du kan undvika onödig stress under din studietid.

Vi bjuder de 150 första på kaffe/te och smörgås!

Tid och plats: 13 september kl. 12.15-13.00 i hörsal Valhall

Välkomstmässa

Välkomstmässa

Mässan för dig som är ny student! Vi laddar upp med föreningar, fackförbund, företag och organisationer som vill visa upp sig för dig. Flera tävlingar och utlottningar utlovas. Välkommen!

Tid och plats: 12 september kl. 09.30-13.30 i Rävhallen och Fårhallen

Gratis fotboll Gefle IF - Falkenberg FF

Gratis fotboll för studenter

Den 16 september är Högskolan i Gävle matchvärd när Gefle IF möter Falkenberg FF på Gavlevallen. Hämta din gratisbiljett uppe på Gavlevallen mot uppvisande av ditt HiG-kort en timme innan matchstart!

Tid och plats: 16 september kl. 15.00 på Gavlevallen.

Informationspass: Att skriva akademiskt

Infopass: Att skriva akademiskt

Vad innebär det att skriva akademiskt? Hur skriver man en fungerade text? Under detta informationspass presenterar Skrivarverkstaden sin verksamhet och ger en kort introduktion till hur det egentligen är att skriva på högskolenivå.

Tid och plats: 18 september kl. 12.15-13.00 i Krusenstjernasalen, Biblioteket

Föreläsningar i studieteknik

Föreläsningar i studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna blir roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. På föreläsningarna i studieteknik får du lära dig de bästa sätten för att komma igång med dina studier samt tips om hur du kan motivera dig själv och planera dina studier. Föreläsningen ges vid tre olika tillfällen.

Tid och plats: 20, 24 och 25 september i hörsal Valhall

Tider och mer information om föreläsningarna i studieteknik

Workshop i studieplanering

Workshop i studieplanering

En workshop där du har möjlighet att få smarta råd och tips på effektiv studieplanering. På workshopen får du praktiskt och individuellt stöd med planeringen och upplägget av dina studier. Workshopen är en praktisk fördjupning av informationspasset "Så lyckas du med studierna". Ta med dig din kalender, ditt schema och din studiehandledning. Workshopen ges vid två tillfällen. Anmäl dig via e-post ps@hig.se

Tid och plats: 20 september 12.00-13.00 och 28 september 11.30-12.30 i sal 31:322.

Studentrelaxen - bada och relaxa gratis

Studentrelaxen

Gratis bad och relax för Högskolans studenter på Fjärran Höjder. Bad i samtliga pooler, relaxavdelning med doftbastu och bubbelpooler, vedeldad utebastu och utdelning av prova-på-biljett till gymmet. Ta med ditt HiG-kort! 

Ett samarbete mellan Gävle kommun, Gefle Studentkår, Fjärran Höjder och Högskolan.

 Tid och plats: 23 september kl. 10.00-17.00 på Fjärran Höjder-badet

Informationspass: Fiffiga appar och digitala hjälpmedel

Infopass: Fiffiga appar och digitala hjälpmedel

Vet du om att du har en rad smarta hjälpmedel inbyggda mobilen? Inställningar och appar som kanske kan hjälpa dig bli en bättre student. På det här informationspasset berättar vi om fiffiga appar och digitala hjälpmedel.

Tid och plats: 3 oktober kl. 12.15-13.00 i 23:302, Biblioteket.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2018-09-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)