Sök

Introduktionsaktiviteter

Som ny student hos oss erbjuds du aktiviteter för att bekanta dig med Högskolan, dina nya studiekamrater och för att få en så bra start som möjligt med dina studier.

Aktiviteter för dig som är ny student

Här nedan finns alla aktiviteter listade i kronologisk ordning. Introduktionen sträcker sig över de första veckorna på terminen.

Terminsstart

Terminsstart

Den här veckan börjar allvaret för de allra flesta. Terminen kickar igång med föreläsningar, seminarier och allt annat som hör terminsstarten till.

Tid och plats: 16 januari på Högskolan i Gävle

Introduktionsdag för nya studenter

Introduktionsdag för nya studenter

Vi rullar ut röda mattan och välkomnar dig till campus. Vi utökar servicen och vi erbjuder olika aktiviteter runtom på campus. I vår hörsal Valhall hälsas du välkommen av bland annat Högskolans rektor och Gefle Studentkår. Många program har sin introduktion den här dagen. Du kan gå en guidad tur runt campus och passa på att få svar på alla dina frågor. Vissa delar av dagen går att ta del av digitalt. En dag du inte vill missa!

Tid och plats: 16 januari kl. 09.45 och framåt på Högskolans campus

Programintroduktion och upprop

Programintroduktion och upprop

De flesta av Högskolans program har programintroduktion och upprop kl. 13.00 på introduktionsdagen den 16 januari. Datum och tid för just din programintroduktion hittar du via länken nedan.

Programintroduktion och upprop

Insparken

Insparken

Insparken är studentkåren och studentföreningarnas introduktionsvecka. En hel vecka med roliga och galna upptåg där du får en chans att lära känna dina studiekamrater och Gävle stad. Du får information om insparken direkt från din studentförening.

Tid och plats: Start 16 januari

Information om insparken och högskolans studentföreningar

Informationspass: Ny student på högskolan

Infopass: Ny student på högskolan

Det är en hel del att hålla reda på som ny student. För att underlätta starten av dina studier erbjuder vi ett informationspass där vi samlat all praktisk information du behöver som ny student på Högskolan i Gävle. Vi informerar också om det stöd du kan få som student.

Tid och plats: 17 januari kl. 12.15–12.45 live via Facebook

Följ infopasset live här

Informationspass: Så lyckas du med studierna

Infopass: Så lyckas du med studierna

Vi vill att du ska lyckas med dina studier här på Högskolan i Gävle. Därför erbjuder vi ett informationspass om studieteknik, studieplanering och motivation där du får konkreta tips kring dina studier och vad du kan tänka på.

Tid och plats: 18 januari kl. 12.15–12.45 live via Facebook

Följ infopasset live här

Informationspass: Hur ska jag hinna med allt?

Infopass: Hur ska jag hinna med allt?

Livet som student innehåller mycket som är roligt, men att vara student kan också vara stressigt i perioder. Därför erbjuder vi ett informationspass om stress ur ett studentperspektiv. Vi pratar om hur du kan skapa goda förutsättningar för dig själv och hur du kan undvika onödig stress under din studietid. Hur du pluggar och mår bra helt enkelt.

Tid och plats: 19 januari kl. 12.15–12.45 live via Facebook

Följ infopasset live här

Föreläsning: Plugga smart - hitta din studieteknik

Föreläsning: Plugga smart - hitta din studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. Det är sällan den som pluggar mest som lär sig bäst, utan de som pluggar på bästa sätt. Studiehjälpen föreläser och ger tips kring studieteknik. Föreläsningen är en del av konceptet "alltid på en tisdag". Läs mer på hig.se/alltidpaentisdag

Tid och plats: 24 januari kl. 12.15–12.45 via Zoom

Se föreläsningen om studieteknik via Zoom här

Föreläsning: Studieplanering

Föreläsning: Studieplanering

Med bra planering och struktur kan du skapa mindre stress, mer fritid och bättre resultat. Studieplanering är alltså mycket viktigt för att du ska ge dig själv förutsättningar för att lyckas med studierna. Missa därför inte Studiehjälpens första temaföreläsning för terminen där de pratar om vad som är bra att tänka på när du gör din planering. Läs mer på hig.se/studiehjalpen

Tid och plats: 1 februari kl. 13.00–14.00 i sal 31:322 eller via Zoom

Se föreläsningen om studieplanering via Zoom här

Inspirationslunch - Internationella möjligheter

Inspirationslunch: Internationella möjligheter

Som student vid Högskolan i Gävle finns det många sätt att studera utomlands eller på andra sätt få internationella inslag under din studietid. Passa på att komma på vår inspirationslunch där du får mer information om vilka möjligheter som finns för dig som är student på Högskolan. Vi bjuder på soppa, först till kvarn!

Tid och plats: 15 februari kl. 12.00–13.00 i Krusenstjernasalen 223:213

Information om att studera och praktisera utomlands under din studietid

Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag är en digital serie av studie- och karriärstödjande aktiviteter. Föreläsningarna är alltid på en tisdag. Samma tid varje gång, kl. 12.15-12.45 via webbmötestjänsten Zoom. Här nedan kan du se datum för de fyra första föreläsningarna.

  • 24 januari: Plugga smart – hitta din studieteknik
  • 31 januari: Skriva välstrukturerade skriftliga uppgifter
  • 7 februari: Få ordning på referenserna
  • 14 februari: Tala inför grupp

Alltid på en tisdag - se hela schemat för vårens föreläsningar

Studiehjälpen

Studiehjälpen

Studiehjälpen är en del av det stöd som finns för sig som student på Högskolan i Gävle. Studiehjälpen erbjuder ett konkret och kontinuerligt stöd gällande studieteknik, studieplanering och motivation.​ Studiehjälpen erbjuder bland annat temaföreläsningar och drop-in. Här nedan kan du se datum för de fyra första temaföreläsningarna. 

  • 1 februari: Studieplanering
  • 8 februari: Lästeknik
  • 15 februari: Anteckningsteknik
  • 22 februari: Tentamen

Läs mer om Studiehjälpen och vårens alla aktiviteter

 

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Satu Moberg Sidan uppdaterades: 2023-01-20
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)