Gå till eugreenalliance
Sök

Introduktionsdag 15 januari

Den 15 januari välkomnar vi dig till en introduktionsdag på Högskolan i Gävle. Vi utökar servicen och erbjuder olika aktiviteter runtom på campus. Många program har sin introduktion den här dagen. Välkommen!

.

Programpunkter under dagen

10.00-10.30

Musikunderhållning i Hörsal Valhall, hus 41

10.30–11.15

Välkomstceremoni i hörsal Valhall, hus 41

11.30 och 13.45

Guidad rundtur på campus

12.15

Visning av Högskolans bibliotek

13.15–

Programintroduktion och upprop för många program


Välkomstceremoni

Varmt välkommen till Högskolans välkomstceremoni för nya studenter! En informativ och rolig stund där vi inviger läsåret tillsammans. Du hälsas välkommen av våra studenter, Högskolans rektor och Gefle Studentkår. Alla som deltar får en välkomstpåse.

Tid: 10.30–11.15. Musikunderhållning från klockan 10.00
Plats: Hörsal Valhall, hus 41

Du som inte har möjlighet att delta på campus kan följa välkomstceremonin digitalt på Facebook. Du behöver inte ha ett konto för att kunna följa sändningen.

Följ Välkomstceremonin här

Guidad rundtur på campus

Under introduktionsdagen har du möjlighet att gå en rundtur på vårt vackra campus. Turerna startar klockan 11.30 och 13.45. Turerna ges både på svenska och engelska.

Programintroduktion och upprop

Många av våra program har programintroduktion och upprop i samband med introduktionsdagen. I samband med uppropet får du allmän praktisk information om studier på Högskolan i Gävle samt specifik information om ditt program.

Enbart de som är antagna får komma på programintroduktionen. Du som är reserv bör i stället vara tillgänglig via e-post och telefon i anslutning till program- och kursstart.

Studentcentrum – här får du hjälp och stöd

Studentcentrum är den naturliga mötesplatsen på campus. På introduktionsdagen har vi utökad support för dig som ny student. Få hjälp med användarkonto, registrering, Canvas med mera. Under dagen kan du även hämta ut HiG-kort och parkeringstillstånd här. Öppet klockan 09.00–15.00.

Visning av Högskolans bibliotek

Lär känna biblioteket. Kom på en kort rundtur där vi visar biblioteket och berättar hur vi kan hjälpa dig under studietiden. Rundturerna startar klockan 12.15 och håller på cirka 15 minuter. Samling inomhus vid bibliotekets entré. Visningarna hålls både på svenska och engelska.

Välkomstmässa

Under introduktionsdagen finns en välkomstmässa med massor av utställare som är här för att visa upp sin verksamhet för dig. Fackföreningar, gym, kultur- och musikarrangörer med mera.

  • Högskolans stödfunktioner​
    Det finns flera olika typer av stöd som finns för dig som student. På mässan träffar du bland annat Studenthälsan, International Office, samordnaren för pedagogiskt stöd, studentombudet, samordnaren för lika villkor och studievägledningen.​
  • Gefle Studentkår och studentföreningarna​
    Ta del av Högskolans studentliv. Kåren och alla studentföreningarna är på plats på mässan. Passa på att bli medlem!
Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Satu Moberg Sidan uppdaterades: 2023-11-28
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)