Introduktionsdag med upprop

Den 26 augusti arrangerar Högskolan i Gävle en introduktionsdag för nya studenter. Dagen riktar sig främst till programstudenter som ska läsa på campus men även distansstudenter och studenter som ska läsa fristående kurser är välkomna.

HIG studenter höstterminen 2017

Rektor hälsar välkommen

I Högskolans hörsal Valhall (41:204) hälsas alla nya studenter välkommen till Högskolan av rektor, Gefle studentkår och Gävle kommun. Du som är programstudent hittar tiden för när du ska vara i Valhall i schemat för dagen. Du som ska läsa fristående kurser är välkommen att delta på valfri sittning. Tider för välkomsthälsningarna är 08.30, 09.45, 10.45 och 12.15.

Följ välkomsthälsningen direkt på webben
Klockan 12.15 finns det finns möjlighet att se rektors välkomsthälsning via webben. Du som läser på distans eller av annan anledning inte har möjlighet att delta kan på så sätt få en känsla av att vara på plats på introduktionsdagen. En länk till sändningen kommer publiceras här på sidan.

Guidade turer runt campus

Under introduktionsdagen har man också möjlighet att gå en guidad tur runt vårt vackra campus. Turerna startar utomhus utanför Valhall kl. 09.15, 10.30, 11.30 och 13.45. Information fås i informationsdisken i foajén vid Valhall.

Få svar på dina frågor på infotorget

Under introduktionsdagen finns ett infotorg där du kan få svar på dina frågor och funderingar.

Lista över utställare på infotorget

Hjälp med användarkonto, HiG-kort och registrering

Under dagen kommer personal från Högskolan att finnas på plats i foajén till Valhall och i Studentcentrum för att hjälpa dig om du har problem med ditt användarkonto och/eller registrering på dina kurser. Du kan även passa på att hämta ut ditt HiG-kort.

Upprop och programinformation

I ditt välkomstbrev får du information om tid och plats för ditt upprop. Uppropet är obligatoriskt om det inte står något annat i välkomstbrevet. Kontakta därför din akademi om du inte har möjlighet att närvara (kontaktuppgifter finns i ditt välkomstbrev).

I samband med uppropet får du allmän praktisk information om studier på Högskolan i Gävle samt specifik information om ditt program.

Enbart de som är antagna får komma på uppropet. Du som är reserv bör i stället vara tillgänglig via e-post och telefon i anslutning till program- och kursstart.

Ladda ner schemat för introduktionsdagen (publiceras senare)

Hitta hit och hitta här

Är du internationell student?

International Office anordnar en introduktion för internationella studenter den 28 augusti.

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2020-03-24
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)