Ta del av introduktionen i efterhand

Som ny student hos oss erbjuds du en rad aktiviteter under de första veckorna av terminen. Introduktionsdag, informationspass och föreläsningar i studieteknik är några av aktiviteterna. Vissa delar finns att ta del av i efterhand i form av inspelade föreläsningar.

Se inspelade pass från introduktionen

Majoritet av alla informationspass under introduktionen på höstterminen spelas in för att du ska kunna se dem i efterhand. Här nedan publicerar vi dem löpande under terminens första veckor. Ambitionen är att de ska publiceras dagen efter att de genomförts.

Föreläsning i studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. Föreläsningen i studieteknik handlar bland annat om hur du läser kurslitteratur och hur du lär dig på bästa sätt. Föreläsningen spelades in 25 september 2019.

Hur ska jag hinna med allt?

Detta informationspass handlar om att motverka stress och om att fylla på må bra-kontot för att orka plugga. Passet spelades in 5 september 2019.

Så lyckas du med studierna

Detta informationspass handlar om främst om planering, struktur, motivation och fokus. Vi vet att planering är nyckeln till mycket när det gäller att lyckas med studierna. Under passet finns en av Högskolans studenter med och ger sina bästa tips. Passet spelades in 4 september 2019.

Värdefulla verktyg under studietiden

Detta informationspass handlar om högskolans webbtjänster och system. Under passet informerar vi bland annat om Ladok, Blackboard, schema, trådlöst nätverk och gratis programvaror. Passet spelades in den 3 september 2019.

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2021-02-04
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)