Sök

Stöd för dig som ny student

Vi vill att du ska få en så bra studiestart som möjligt. Här hittar du information och filmer som vi tror kan vara till hjälp för dig som är ny student.

Kom igång med studierna på bästa sätt

Det är mycket som är nytt. Det kan lätt kännas stressigt och överväldigande i början. Här hittar du tre filmer på temat hållbart studieliv, som innehåller både goda råd och en del lugnade ord.

Så fungerar högskolestudier

Sofia Lagerberg Alfredsson, samordnare för pedagogisk stöd, berättar kort om hur det är att vara student på en högskola och annat som kan vara bra för dig att känna till som ny student.

Planera dina studier

Sofia Lagerberg Alfredsson, samordnare för pedagogisk stöd, pratar om fördelarna med att planera dina studier. Hon ger tips på hur du kan tänka för att få till en bra och hållbar planering.

Hitta balans och minska din stress

Hälsovägledare Lisa Olsson pratar om vikten av att hitta balans mellan studier, roligheter och återhämtning. Hon ger även tips kring hur du kan minska din stress.

Instruktionsfilmer

Som student på Högskolan får du tillgång till flera webbtjänster och system efter att du skapat ditt användarkonto. Här har vi samlat de instruktionsfilmer som finns för att hjälpa dig komma igång. Listan med filmer fylls på löpande.

Så här fungerar Ladok för studenter

Så här fungerar lärplattformen Canvas

Så här fungerar webbmötestjänsten Zoom

Så här ansluter du till fjärrskrivbordet

Gratis programvaror för högskolans studenter

Gratis programvaror för högskolans studenter

Som student vid Högskolan i Gävle har du gratis tillgång till flera programvaror under studietiden, exempelvis Microsofts Officepaket.

Alla programvaror som it-support erbjuder dig som är student på högskolan

Föreläsningsserien: Alltid på en tisdag

Alltid på en tisdag

Under vårterminen 2022 erbjuder vi en serie av studie- och karriärstödjande aktiviteter via webbmötestjänsten Zoom för dig som student på Högskolan i Gävle. Ingen anmälan krävs.

Boka redan nu in första passet "Så lyckas du med dina studier" som ges tisdag 25 januari klockan 12.15 - 12.45.

Program för Alltid på en tisdag vårterminen 2022, kommer inom kort att uppdateras

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Satu Moberg Sidan uppdaterades: 2021-12-29
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)