Sök

Välkommen till Högskolan i Gävle och programmet Industriell ekonomi - högskoleingenjör!

På denna sida kan du läsa viktig information om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier.

Så här gör du för att komma igång!

Börja med att kolla igenom vår checklista så att du inte missar något viktigt!

Två veckor innan terminsstart kan du sen följa vår steg för steg-guide. Här finns information om hur du skapar ett användarkonto och registrerar dig med mera.

Färgglada pixlar i färgerna gult, rött och blått på svart bakgrund. Texten Hello & More i vitt

Hello & More - Introduktionsdag 25 augusti

Hello & More är vår digitala introduktion till studier på Högskolan i Gävle och du är varmt välkommen!

Introduktionen kommer att sändas live på Facebook den 25 augusti klockan 11.00 - 12.00. Du behöver inte ha ett konto på Facebook för att kunna följa sändningen.

Under Hello & More kommer gäster som Högskolans rektor, studentkåren och andra studenter att hälsa dig välkommen till Högskolan i Gävle och ge dig sina bästa tips för en härlig studietid. Du kommer få chansen att ställa dina frågor i vår chatt och att upptäcka hur det ser ut på vårt campus. Och mycket mer så klart – vi ses i augusti!

Hello & More - introduktionsdag

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Om programmet

Programupprop

Programupprop

Programinformation och upprop: 25 augusti klockan 13.00 via Zoom.
Länk till Zoom: https://hig-se.zoom.us/my/kha55

I samband med uppropet får du en kort presentation av ditt program. Du informeras även om praktiska detaljer inför dina studier hos oss.

Här kan du läsa hur du gör och vad du behöver för att delta i ett webbmöte via Zoom

Om du inte kan närvara på uppropet måste du i förväg kontakta programadministrationen på e-post studentsupport@hig.se.

Uteblir du utan att ha meddelat Högskolan mister du din utbildningsplats.

Programinformation

Programinformation från din utbildningsledare

Välkommen till programmet Industriell ekonomi - högskoleingenjör 180 hp. Huvudämnet är Industriell ekonomi som består av logistik, kvalitet, organisation och miljö. Det är roligt att du har sökt vår utbildning och det ska bli spännande att lära känna dig och dina studiekamrater.

Vid programinformation och upprop kommer du att träffa mig som utbildningsledare för programmet och eventuellt någon mer lärare inom Industriell ekonomi. Du får då reda på lite mer om din utbildning, vilka kurser du ska läsa samt praktiska detaljer som kan vara bra att känna till. Det kommer också att genomföras en kort presentation av dig och dina studiekamrater så att ni får lära känna varandra lite grann.

Om programmet

Industriell ekonomi - högskoleingenjör är en bred utbildning med fokus på styrning och utveckling av organisationer. Den ger en överblick över hela produktionskedjan, från idé till färdig produkt, där hållbarhetsperspektivet är centralt. Du får en helhetsbild av en organisations flöden, hur organisationens delar hänger ihop och påverkar varandra samt hur dessa kan effektiviseras, förbättras och utvecklas.

Som högskoleingenjör inom industriell ekonomi har du en mycket bred arbetsmarknad. Du kan exempelvis arbeta inom logistik, verksamhetsutveckling, projektledning, försäljning, marknadsföring, produkt- och produktionsutveckling, inköp eller kvalitetsstyrning.

Programmets upplägg

Programmet består av tre års heltidsstudier som är förlagda till campus, vilket innebär att det krävs relativt stor närvaro på Högskolan. Programmet går alltså på helfart och du läser två parallella kurser samtidigt, som då går på halvfart. Varje 7,5 hp kurs löper under tio veckor (en period), du läser alltså 15 hp varje period vilket blir 60 hp per år, då läsåret består av fyra perioder. Vissa kurser har hög förväntan på närvaro, även om det inte alltid är närvaroplikt, medan andra kan vara mer baserade på förmågan till självstudier. Vi rekommenderar inte att du arbetar parallellt som du läser programmet då det erfarenhetsmässigt gör det svårt att klara av studierna.

Utbildningen bedrivs både i form av föreläsningar, övningar, laborationer, projektarbeten, studiebesök och egna studier individuellt eller i grupp. I utbildningen ingår ett större projektarbete som genomförs i samarbete med organisationer i regionen. Då får du lära känna en organisation, träffa yrkesverksamma samt se hur kunskap kan tillämpas i arbetslivet. Examensarbetet som avslutar programmet är ett viktigt steg ut på arbetsmarknaden.

Förberedelser inför programstarten

Om du vill förbereda dig inför de första två kursstarterna så kan du läsa välkomstbreven för dina första två kurser Industriell organisation 7,5hp och Algebra och geometri 7,5hp. Där finns länkar till kursplan, litteraturlista och schema. Se till att du har kursböckerna vid kursstart samt förbered dig gärna genom att börja läsa lite i dem. Jag rekommenderar dig att repetera matematik innan om det var länge sedan du läste eller om du känner dig osäker på dina förkunskaper.

Ytterligare information ges vid programinformationen samt finns på programmets sida på i lärplattformen Canvas.

Hjärtligt välkommen till vår utbildning. Vid ytterligare funderingar eller frågor så hör gärna av dig till mig om dina frågor gäller programmet. Om du har frågor av mer administrativ karaktär kan du vända dig till studentcentrum@hig.se.

Katarina Hansson Andersson
Utbildningsledare för Industriell ekonomi - högskoleingenjör


Inför dina första kurser

Inför dina första kurser

Här hittar du välkomstbrev till de första kurserna som ingår i ditt program. I kursernas välkomstbrev hittar du information om kursregistrering, länk till kursplan och litteraturlista, kursschema med mera. Välkomstbreven publiceras senast fyra veckor innan kursstart.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan din första kurs börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Fråga en student

Fråga en student

Det finns många frågor som studenter svarar bättre på än lärare och administrativ personal - hur det känns att vara student på Högskolan i Gävle till exempel. Som en del av introduktionen har vi därför anställt en student som kan svara på just dina frågor.

Studenten Rabé Andersson kan svara på frågor om exempelvis boende, hur det är att vara student, hur Gävle är som studentstad, hur du kan förbereda dig inför dina studier, hur det fungerar med tentamen och en massa andra frågor som kan dyka upp som blivande student. Rabé är tillgänglig för frågor fram till den 6 november.

E-post: studguide.rabe@hig.se

Inspark och andra introduktionsaktiviteter

Inspark

Inspark

Insparken anordnas gemensamt av Gefle Studentkår och studentföreningarna och innebär vanligtvis en hel vecka med roliga och galna upptåg. Under rådande omständigheter med coronapandemin är det svårt att säga exakt hur årets insparksvecka kommer se ut. Om insparken kan genomföras är den tänk att starta 18 augusti. All information om årets inspark och de senaste uppdateringarna hittar du på geflestudentkar.se/inspark2021


Tips och stöd till dig som ny student

Stöd och aktiviteter för dig som är ny student på Högskolan

Under vårterminen kommer det att erbjudas digitala evenemang för dig som är ny student på högskolan. Dessa marknadsförs via våra sociala kanaler och som studentnyhet på www.hig.se/student

Ett evenemang är föreläsningsserien "Alltid på en tisdag" som är korta lunchföreläsningar via zoom. Är du nyfiken och vill veta mer om exempelvis hur du kan motverka stress, hur du skriver akademiskt, få tips om fiffiga appar, hur du kan navigera på din framtida arbetsmarknad och att tala inför grupp?

Boka redan nu in första passet "Så lyckas du med dina studier" som ges tisdag 25 januari klockan 12.15 - 12.45.

Schema "Alltid på en tisdag", uppdateras inom kort med vårterminens program

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Katarina Hansson Andersson.

E-post: katarina.hansson@hig.se
Telefon: 070-766 04 22

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2021-06-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)