Sök

Välkommen till Högskolan i Gävle och Magisterprogrammet i besluts-, risk- och policyanalys!

På denna sida kan du läsa viktig information om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier.

Så här gör du för att komma igång!

Börja med att kolla igenom vår checklista så att du inte missar något viktigt!

Två veckor innan terminsstart kan du sen följa vår steg för steg-guide. Här finns information om hur du skapar ett användarkonto och registrerar dig med mera.

Färgglada pixlar i färgerna gult, rött och blått på svart bakgrund. Texten Hello & More i vitt

Hello & More - Introduktionsdag 25 augusti

Hello & More är vår digitala introduktion till studier på Högskolan i Gävle och du är varmt välkommen!

Introduktionen kommer att sändas live på Facebook den 25 augusti klockan 11.00 - 12.00. Du behöver inte ha ett konto på Facebook för att kunna följa sändningen.

Under Hello & More kommer gäster som Högskolans rektor, studentkåren och andra studenter att hälsa dig välkommen till Högskolan i Gävle och ge dig sina bästa tips för en härlig studietid. Du kommer få chansen att ställa dina frågor i vår chatt och att upptäcka hur det ser ut på vårt campus. Och mycket mer så klart – vi ses i augusti!

Hello & More - introduktionsdag

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Om programmet

Programinformation

Programinformation från din utbildningsledare

Välkommen till magisterprogrammet i Besluts-, risk- och policyanalys (BRP) vid Högskolan i Gävle. Utbildningen går på halvfart över två år och helt på distans. Det finns inga fysiska träffar.

Dag och tid för programinformation via Zoom:
27 augusti klockan 15.00-16.00
1 september klockan 19.00-20.00
9 september klockan 13.00-14.00

Länk till Zoom: https://hig-se.zoom.us/j/62859462784?pwd=R2gzVEM5V0FidXppZTYxNk9FWmFCdz09

Kommunikation

Undervisning och kontakter med lärare och studentkollegor sker via webben och vid behov telefon och e-post. Vi använder lärplattformen Canvas som kommer att vara samlingsplatsen för alla kursdokument, information, diskussioner med mera. För seminarier och frågestunder använder vi ett webbaserat konferensverktyg. För att använda våra webbtjänster behöver du ett användarkonto vid Högskolan. På sidan "Fem steg för att komma igång" kan du läsa om hur skapar ett användarkonto. Observera att du kan skapa ditt konto först två veckor innan terminsstarten. Följ även steg 2 och 3. Steg 4 och 5 riktar sig främst till studenter som läser på campus.

Programmets upplägg

Upplägget på programmets kurser är flexibelt så att du själv kan välja när på dygnet och under veckan du vill studera, men du behöver hålla dig till kursernas placering under läsåret. Enstaka redovisningar är tidsbundna, men du kommer ha möjlighet att påverka tiderna.

Utbildningen bygger i stor utsträckning på att du arbetar på egen hand, med att läsa kurslitteraturen, söka annat material, lösa mindre uppgifter och skriva kortare eller längre texter. Till det kommer också diskussionsuppgifter i diskussionsforum och enstaka muntliga redovisningar.

Mer information

Under veckan innan terminsstart samt under första veckan på terminen ordnas öppna frågestunder där du kan ställa frågor kring utbildningen, kurserna eller allmänt om studier vid Högskolan i Gävle. Mer information om frågestudenterna finns i lärplattformen Canvas.

Du kan också kontakta mig som utbildningsledare (se kontaktinformation lägre ner på den här sidan) eller läsa om utbildningen inklusive vanliga frågor och svar

Välkommen!

Anders Hermansson, utbildningsledare

Magnus Hjelmblom, ämnesansvarig

Inför dina första kurser

Inför dina första kurser

Höstterminen börjar med kursen Beslut och risk i teori och praktik (BEA000) som du läser på halvfart under veckorna 36-45.

Här hittar du en länk till välkomstbrev för den första kursen som ingår i ditt program samt information om kurslitteratur. Välkomstbreven publiceras senast fyra veckor innan kursstart.


Kurslitteratur
Den kurslitteratur som du själv behöver skaffa till den första kursen kan du se nedan. Utöver kurslitteraturen tillkommer utdelat material samt material på webben.

  • Grimvall, Göran, Jacobsson, Per & Thedéen,
    Torbjörn (red.): Risker i tekniska system. Studentlitteratur 2003. ISBN:
    9789144026640.
  • Hammond, John S. & Keeney, Ralph L. & Raiffa, Howard: Smart Choices: a practical guide to making better decisions. Harvard
    Business Review Press 2015. ISBN: 9781633691049.

Det finns en äldre pocketupplaga av Smart choices från 2002 (ISBN 9780767908863) som har samma innehåll. Boken finns på svenska som Fatta smarta beslut: en praktisk guide till bättre beslutsfattande men den upplagan är från 1999 och är slutsåld. Boken finns också att låna som e-bok från vårt bibliotek.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan din första kurs börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Anders Hermansson.

E-post: info-brp@hig.se
Telefon: 026-64 87 81

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2021-06-14
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)