Sök

Välkommen till Högskolan i Gävle och specialistsjuksköterskeprogrammet inriktning anestesisjukvård!

På denna sida kan du läsa viktig information om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier.

Så här gör du för att komma igång!

Börja med att kolla igenom vår checklista så att du inte missar något viktigt!

Två veckor innan terminsstart kan du sen följa vår steg för steg-guide. Här finns information om hur du skapar ett användarkonto och registrerar dig med mera.

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Om programmet

Programupprop

Programupprop

Programinformation och upprop kommer att ske digitalt via Zoom.

Dag: 30 augusti
Tid: klockan 10.00
Zoom-länk: https://hig-se.zoom.us/j/6930406486

I samband med uppropet får du en kort presentation av ditt program. Du informeras även om praktiska detaljer inför dina studier hos oss. Välkommen!

På grund av pågående pandemi kommer programupprop att hållas via webbmötestjänsten Zoom, länk:
https://hig-se.zoom.us/j/6930406486

Om du inte kan närvara på uppropet måste du i förväg kontakta programadministrationen på e-post studentsupport@hig.se. Uteblir du utan att ha meddelat Högskolan mister du din utbildningsplats.

Programinformation

Programinformation från din utbildningsledare

Utbildningen är på avancerad nivå, vilket innebär att du fördjupar dina kunskaper från grundnivå och utvecklar kunskaper om den professionella omvårdnaden inom anestesisjukvård. Utbildningen innehåller omvårdnad 45 hp och medicinsk vetenskap 15 hp. Ett självständigt arbete ingår, där fördjupning inom ett eget valt område med inriktning mot anestesisjuksköterskans arbetsområde ska genomföras.

Programmet ges som campusutbildning och på helfart. I utbildningen förekommer verksamhetsförlagd utbildning som är förlagd till hela Gävleborgs län samt till Dalarnas län för dig som har studieort Falun.


Övrigt
Förbered er gärna med att repetera fysiologi inför kommande undervisning, vill du redan nu så använd kursboken: Bartholomew, E.F., Martini, F., & Nath, J.L. (red.) Fundamentals of Anatomy & Physiology. San Francisco: Benjamin Cummings.

Eftersom gällande restriktioner på grund av pandemin gör att vi kan behöva genomföra delar av undervisningen via streaming via Zoom, rekommenderar vi att du förbereder dig genom att ladda ner den tjänsten i förväg.

Inför dina första kurser

Inför din första kurs

Första kursen, Omvårdnad med inriktning mot anestesisjukvård bedrivs på helfart under åtta veckor och pågår v.35-42. Undervisningen sker främst genom självstudier och bearbetande av uppgifter, i grupp eller individuellt och finns beskrivna i respektive studiehandledning för kursen. Den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) är förlagd till olika orter inom Gävleborgs län och detta kan således innebära att den genomförs på annan ort än din bostadsort.

För dig som tillhör Studieort Falun förläggs den verksamhetsförlagda utbildningen (VFU) till olika orter inom Dalarnas län och detta kan således innebära att den genomförs på annan ort än din bostadsort.

Här hittar du välkomstbrev till den första kursen som ingår i ditt program. I kursens välkomstbrev hittar du information om kursregistrering, länk till kursplan och litteraturlista, kursschema med mera. Välkomstbreven publiceras senast fyra veckor innan kursstart.

Välkomstbrev - Omvårdnad med inriktning mot anestesisjukvård I 12 hp

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan din första kurs börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Introduktion

Tips och stöd till dig som ny student

Stöd och aktiviteter för dig som är ny student på Högskolan

Under vårterminen kommer det att erbjudas digitala evenemang för dig som är ny student på högskolan. Dessa marknadsförs via våra sociala kanaler och som studentnyhet på www.hig.se/student

Ett evenemang är föreläsningsserien "Alltid på en tisdag" som är korta lunchföreläsningar via zoom. Är du nyfiken och vill veta mer om exempelvis hur du kan motverka stress, hur du skriver akademiskt, få tips om fiffiga appar, hur du kan navigera på din framtida arbetsmarknad och att tala inför grupp?

Boka redan nu in första passet "Så lyckas du med dina studier" som ges tisdag 25 januari klockan 12.15 - 12.45.

Schema "Alltid på en tisdag", uppdateras inom kort med vårterminens program

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Annica Björkman.

E-post: annica.bjorkman@hig.se
Telefon: 026-64 84 04

Publicerad av: Liselotte Laurila Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2021-08-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)