Sök

Välkommen till Högskolan i Gävle och Tekniskt basår på vald studieort!

På denna sida kan du läsa viktig information om ditt program, introduktionen och hur du gör för att komma igång med dina studier.

Så här gör du för att komma igång!

Börja med att kolla igenom vår checklista så att du inte missar något viktigt!

Två veckor innan terminsstart kan du sen följa vår steg för steg-guide. Här finns information om hur du skapar ett användarkonto och registrerar dig med mera.

Färgglada pixlar i färgerna gult, rött och blått på svart bakgrund. Texten Hello & More i vitt

Hello & More - Introduktionsdag 25 augusti

Hello & More är vår digitala introduktion till studier på Högskolan i Gävle och du är varmt välkommen!

Introduktionen kommer att sändas live på Facebook den 25 augusti klockan 11.00 - 12.00. Du behöver inte ha ett konto på Facebook för att kunna följa sändningen.

Under Hello & More kommer gäster som Högskolans rektor, studentkåren och andra studenter att hälsa dig välkommen till Högskolan i Gävle och ge dig sina bästa tips för en härlig studietid. Du kommer få chansen att ställa dina frågor i vår chatt och att upptäcka hur det ser ut på vårt campus. Och mycket mer så klart – vi ses i augusti!

Hello & More - introduktionsdag

Viktig information inför din studiestart 

Vårterminen 2022 startar måndag den 17 januari.

Från och med måndag den 8 november 2021 kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning. Även tentor (salsskrivning) kommer att kunna göras på campus.

Fortfarande kan undantag göras när det gäller stora klasser eller grupper, där man även i fortsättningen kan komma att använda zoom och andra digitala verktyg i undervisningen. Så även du som läser en campusutbildning kan komma att behöva ha tillgång till webbkamera och eventuellt headset.

Vi behöver vara vaksamma på pandemins utveckling och vi måste snabbt kunna anpassa vår utbildning efter smittläget. Regionala restriktioner kan fortfarande bli aktuella.

Att tänka på vid deltagande på digital undervisning Pdf, 649 kB.

Håll dig uppdaterad på hig.se/student

Om programmet

Programupprop

Programupprop

Programinformation och upprop: 25 augusti klockan 14.30 - 15.30 via Zoom.
Länk till Zoom:
https://hig-se.zoom.us/j/489854580

I samband med uppropet får du en kort presentation av ditt program. Du informeras även om Högskolans digitala verktyg och andra praktiska detaljer inför dina studier hos oss.

Här kan du läsa hur du gör och vad du behöver för att delta i ett webbmöte via Zoom

Om du inte kan närvara på uppropet måste du i förväg kontakta programadministrationen på e-post studentsupport@hig.se.

Uteblir du utan att ha meddelat Högskolan mister du din utbildningsplats.

Programinformation

Programinformation från din utbildningsledare

På Högskolans webbaserade lärplattform Canvas finns information och övriga uppgifter som rör ditt program och dina kurser. Program- och kursinformation finns i Canvas, Tekniskt basår ht 2021. Om du inte ser Tekniskt basår 2021-2022 när du loggar in i Canvas kan du själv skriva in dig i Tekniskt basår 2021-2022 när du har registrerat dig på kurserna via Ladok.

  • På din valda studieort finns studieplats och lärare som stöd i dina studier
  • Föreläsningar spelas in från Gävle och läggs ut dagen efter på lärplattformen Canvas
  • Obligatoriska laborationer genomförs fem heldagar i Gävle fördelade över läsåret
  • Länken till programschemat är för de som läser i Gävle
  • Tentamen sker på valfri studieort
  • Du kommer även få ett välkomstbrev från din studieort

För att vara så väl förberedd som möjligt är det bra om du repeterar dina ämneskunskaper. Särskilt viktigt är det i matematik. Du bör ha Matematik 2 aktuell och vara väl bekant med: potenser, logaritmer, räta linjens ekvation, ekvationssystem, kvadrerings- och konjugatregler.

Repetitionsuppgifter finns på länken Repetitionsuppgifter inför Basmatematik 3c

När du söker studiemedel från CSN ska du göra ansökan för hela Tekniskt basår och följande tider ska anges 2021.08.30-2022.06.05.

Programschema

Programschema

Programschema

Inför dina första kurser

Inför dina första kurser

Här hittar du kursplaner och litteraturlistor för de första kurserna som ingår i ditt program. I kursplanen hittar du information om innehåll och examination. I Litteraturlistan hittar du aktuell kurslitteratur.

Riktat pedagogiskt stöd

Behöver du ansöka om riktat pedagogiskt stöd?

Om du behöver pedagogiskt stöd på grund av en funktionsnedsättning måste du ansöka om det i god tid innan din första kurs börjar. Ansök gärna direkt när du har blivit antagen.

Fråga en student

Fråga en student

Det finns många frågor som studenter svarar bättre på än lärare och administrativ personal - hur det känns att vara student på Högskolan i Gävle till exempel. Som en del av introduktionen har vi därför anställt en student som kan svara på just dina frågor.

Studenten Amanda Näslund som läser Lantmätarprogrammet på Högskolan kan svara på frågor om exempelvis boende, hur det är att vara student, hur Gävle är som studentstad, hur du kan förbereda dig inför dina studier, hur det fungerar med tentamen och en massa andra frågor som kan dyka upp som blivande student. Amanda är tillgänglig för frågor fram till den 5 november.

E-post: studguide.amanda@hig.se

Inspark och andra introduktionsaktiviteter

Inspark

Inspark

Insparken anordnas gemensamt av Gefle Studentkår och studentföreningarna och innebär vanligtvis en hel vecka med roliga och galna upptåg. Under rådande omständigheter med coronapandemin är det svårt att säga exakt hur årets insparksvecka kommer se ut. Om insparken kan genomföras är den tänk att starta 18 augusti. All information om årets inspark och de senaste uppdateringarna hittar du på geflestudentkar.se/inspark2021


Tips och stöd till dig som ny student

Stöd och aktiviteter för dig som är ny student på Högskolan

Under vårterminen kommer det att erbjudas digitala evenemang för dig som är ny student på högskolan. Dessa marknadsförs via våra sociala kanaler och som studentnyhet på www.hig.se/student

Ett evenemang är föreläsningsserien "Alltid på en tisdag" som är korta lunchföreläsningar via zoom. Är du nyfiken och vill veta mer om exempelvis hur du kan motverka stress, hur du skriver akademiskt, få tips om fiffiga appar, hur du kan navigera på din framtida arbetsmarknad och att tala inför grupp?

Boka redan nu in första passet "Så lyckas du med dina studier" som ges tisdag 25 januari klockan 12.15 - 12.45.

Schema "Alltid på en tisdag", uppdateras inom kort med vårterminens program

Kontakt

Om du har frågor om programmet kan du kontakta din utbildningsledare, Annika Eklund.

E-post: annika.eklund@hig.se
Telefon: 026-64 87 55

Publicerad av: Satu Moberg Sidansvarig: Lisa Olsson Sidan uppdaterades: 2021-07-01
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)