Nyheter

 • 2019-09-17
  Kurser och föreläsningar under höstterminen 2019
  Stödverksamheten på Högskolan erbjuder dig som student en rad kurser och workshops under höstterminen. Behöver du hjälp att komma över din talängslan, hantera studierelaterad stress eller uppskjutandeproblematik? Vill du förbättra ditt akademiska skrivande eller din studieteknik? Då kan dessa kurser och workshops vara något för dig!
  Läs mer
 • 2019-09-16
  Swedish Fika på Waynes Coffee idag den 16 september

  Den 16 september anordnar Gefle Studentkår Swedish Fika på Wayne's Coffee. Då får du möjligheten att lära känna andra studenter, svenska såväl som internationella studenter, som studerar på Högskolan. En del av lokalen kommer vara reserverad.
  Läs mer
 • 2019-09-16
  Skriv ut från din egen enhet via Mobility print
  Om du vill skriva ut från din mobil, dator eller surfplatta rekommenderar IT att du använder dig av tjänsten Mobility Print.
  Läs mer
 • 2019-09-10
  App för ditt schema

  Det finns en gratis schema-app för dig som är student på Högskolan i Gävle. I appen "KronoX" kan du söka upp ditt schema och spara det för att enkelt komma åt det nästa gång.
  Läs mer
 • 2019-09-06
  Ta del av introduktionen i efterhand - se våra inspelade pass
  Den första veckan på terminen har vi erbjudit tre informationspass för nya studenter. Missade du något av dem? Nu finns de att ta del av i efterhand, som inspelade föreläsningar.
  Läs mer
 • 2019-09-05
  Ladda hem Office-paketet gratis
  Som student vid Högskolan i Gävle har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.
  Läs mer
 • 2019-09-05
  Koppla upp dig på Högskolans trådlösa nätverk - Eduroam
  Eduroam står för Education Roaming och ger dig tillgång till säkert internet (wifi). Det finns tillgängligt på Högskolan i Gävle men även på andra lärosäten, Arlanda flygplats, vissa tågstationer och hotell.
  Läs mer
 • 2019-09-02
  Julia Forsberg och Henrik Lunderbye-Färnefors. Studentguiderna visar vägen den första tiden
  Som ny student på en högskola kan det vara som att komma till en helt ny värld med akademiskt språk, tentor, kurslitteratur och föreläsningar. Julia Forsberg och Henrik Lunderbye-Färnefors är två av Högskolan i Gävles studentguider som vägleder de nya studenterna.
  Läs mer
 • 2019-08-30
  Parkeringarna renoveras, avgift införs
  Arbetet med ombyggnationen av parkeringsplatserna på Kungsbäck är i slutskedet. Samtliga parkeringsytor beräknas att vara färdigställda under vecka 38. I samband med det införs, som planerat, en parkeringsavgift. Avgiften kommer att vara reducerad för studenter och anställda.
  Läs mer
 • 2019-08-28
  Max Miller, Matilda Hibner och Simon Appelquist ska läsa tekniskt basår och deltar i introduktionsdagen. Nyfikna och pirriga studenter tar första klivet in i högskolevärlden
  Nu är studenterna på plats på Högskolan igen! Under onsdagen genomförs introduktionsdagen för nya studenter och lokalerna fylls nu av nyfikna och smått nervösa studenter som ser fram emot att påbörja sina utbildningar.
  Läs mer
 • 2019-08-26
  Registrera dig på dina kurser

  Det är viktigt att du registrerar dig på dina kurser. Du måste vara registrerad för att få delta i undervisning och examination. Kursregistrering är även en förutsättning för att kunna få studiemedel.
  Läs mer
 • 2019-08-23
  Bild på ett parkeringstillstånd Hämta ut ett parkeringstillstånd för att få reducerad taxa
  Den 16 september inför Akademiska hus parkeringsavgift på parkeringarna runt Högskolan. För att ha rätt till reducerad taxa när parkeringsavgift införs krävs ett särskilt parkeringstillstånd. Tillstånden kommer delas ut i Fårhallen under vecka 35 och 36.
  Läs mer
 • 2019-08-15
  Ny student? Missa inte årets inspark!

  När du kommer som ny student till Högskolan i Gävle så är det mycket som är nytt. Staden, människorna, skolan och allt vad det innebär. För att du ska få de bästa förutsättningarna för att komma in i studentlivet så ordnar studentföreningarna och Gefle Studentkår tillsammans en inspark.
  Läs mer
 • 2019-07-31
  Upprustning av parkeringar pågår
  Parkeringssituationen på Kungsbäck förbättras. Just nu pågår en upprustning av parkeringarna i anslutning till Högskolan.– Högskolan växer och efterfrågan på parkeringsplatser ökar stadigt, säger Frida Melin, förvaltare på Akademiska Hus, som är fastighetsägare.
  Läs mer
 • 2019-07-16
  Ludvig Djerf, student vid Industridesignprogrammet. Kritisk design på schemat uppmuntrar till att väcka debatt
  En fotboja som symboliserar märkeshets, ett armbandsur som påtalar jobbstress och en laddstation som ifrågasätter källan till elbilens el. På industridesignprogrammet vid Högskolan i Gävle tränas studenterna i att tänka kritiskt när de designar produkter.
  Läs mer
 • 2019-07-09
  Petra Jönsson, ordförande för Gefle studentkår, från och med juli 2019. Petra Jönsson är ny ordförande för studentkåren
  Med en färsk examen från miljöstrategprogrammet i bagaget kliver nu Petra Jönsson in i studentlivet med annan roll, nämligen som ordförande för Gefle studentkår. Hon drivs av ett starkt engagemang för miljöfrågor och vill att varje student ska känna sig stolt över att plugga vid Högskolan i Gävle.
  Läs mer
 • 2019-07-03
  Sara Broberg och Emma Larsson. Gick kurs genom Nordplus i norska Ålesund. Norges naturvetenskapliga universitet. Internationella utbyten ger både studenter och lärare nya perspektiv
  För den som vill vidga sina vyer inom utbildning och undervisning finns en rad olika möjligheter både för studenter och lärare vid Högskolan i Gävle. En intensivkurs i norska Ålesund gav sjuksköterskestudenterna Emma Larsson och Sara Broberg nya lärdomar och inblick i yrket i andra länder.
  Läs mer
 • 2019-06-18
  Ingenjörstrainees Ingenjörstrainees automatiserar resningen av midsommarstången
  Under sommarlovets två första veckor har 20 gymnasieelever från Gävleborgs län sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Välkommen till en presentation av projekten den 20 juni klockan12.30-13.30.
  Läs mer
 • 2019-06-04
  Parkeringssituation på Högskolan i Gävle Akademiska Hus förbättrar parkeringarna på Högskolan
  Parkeringssituationen på Kungsbäck ska förbättras. Högskolan växer och efterfrågan på parkeringsplatser ökar stadigt. För att stärka parkeringsmiljön ska fastighetsägaren Akademiska Hus tillsammans med Högskolan förbättra parkeringsytorna på campusområdet. I samband med det kommer en parkeringsavgift att införas. Priset blir reducerat för studenter. Ombyggnationen påbörjas under vecka 24 och beräknas vara klar vecka 37.
  Läs mer
 • 2019-05-27
  Avslutningsceremonier
  Har du koll på tiderna för avslutnings­ceremonierna?
  Läs mer
 • 2019-05-24
  Bild som visar tre olika startknappar i Windows Viktig information till dig med Windows 7
  Ett allvarligt säkerhetshål har upptäckts i Windows 7. Du som har en dator som du ännu inte uppdaterat till nyare operativsystem riskerar att drabbas.
  Läs mer
 • 2019-05-22
  Snart är det dags att ansöka om examensbevis

  När du är klar med dina studier och vill ta ut din examen måste du själv ansöka om den. En examen är ett bevis på att du har tillägnat dig kunskaper och förmågor upp till en viss nivå genom dina studier.
  Läs mer
 • 2019-05-22
  Michael Asonganyi Gävlestudent utsågs till Global Swede
  Michael Asonganyi, student på det internationella programmet för socialt arbete vid Högskolan i Gävle, har blivit utsedd till årets Global Swede av utrikesdepartementet.
  Läs mer
 • 2019-05-21
  Miljöbil Högskolan i Gävle Gävleforskarna ska få barnens drömmar att flyga

  16 forskare från Högskolan i Gävle åker nu ut till 16 skolor i länet för att träffa elever i årskurs 4-9 och berätta om just sin forskarresa.
  Läs mer
 • 2019-05-21
  Kajsa Svaleryd Hallå där Kajsa Svaleryd
  - Jag blir glad varenda dag jag kommer hit och ser studenter, som har ett driv och ett engagemang, myllra omkring, säger Kajsa Svaleryd, samordnare för lika villkor på Högskolan.
  Läs mer
 • 2019-05-17
  Hanna Vestin, verksamhetsledare för Drivhuset i Gävleborg. Hanna Vestin vill ge studenter driv att starta eget
  En egenföretagare som även jobbat som säljare i många år och läst Industridesignprogrammet vid Högskolan i Gävle. Det är några delar ur meritförteckningen för Hanna Vestin som är ny verksamhetsledare för Drivhuset Gävleborg.
  Läs mer
 • 2019-05-17
  Skriv ut från egen enhet via Mobility print
  Just nu är utskriftsportalen hårt belastad, vilket gör att det kan ta lång tid att få ut din utskrift när du skriver ut via webbprint. IT rekommenderar därför att du istället använder dig av tjänsten Mobility Print.
  Läs mer
 • 2019-05-16
  Barjas Alouch, Mobin Ahmadi, Natthakon Polprasert och Philip Larsson Funderat över de små röda dosorna som sitter i taken?
  - Dosorna är en del i ett system vi bygger för att hjälpa vaktmästarna att hitta försvunna vagnar och stegar, säger Barjas Alouch, en av fyra datastudenter i projektet.
  Läs mer
 • 2019-05-10
  Medborgardialog med EU-kommissionär Stylianides
  Välkommen till en medborgardialog om EU, klimatförändringar, civilskydd, europeisk solidaritet och valet till Europaparlamentet med Christos Stylianides, kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering.
  Läs mer
 • 2019-05-09
  Plogga med Högskolan i Gävle på internationella skräpplockardagen
  Torsdag den 16 maj är en internationell skräpplockardag och i samband med det bjuder Högskolan i Gävle i samarbete med Vi håller Gävle rent in till en gemensam skräpplockarjogg – en ploggning i Regementsparken.
  Läs mer
Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-10-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)