Gå till eugreenalliance
Sök

Nyheter


 • Orden Aj! Oj! Halloj! Inte ok! i pratbubblor av olika storlek. Röd bakgrund och vita pratbubblor. Kom och träffa stöd och vägledning!
  Vet du att det finns stöd och vägledning för dig som student på Högskolan? Kom och träffa oss i Studentcentrum idag onsdag 27 september klockan 08.30–14.00.
  Läs mer

 • Orden Aj! Oj! Halloj! Inte ok! i pratbubblor av olika storlek. Röd bakgrund och vita pratbubblor. Aj! Oj! Halloj! Inte ok!
  Under tiden som du är student vid Högskolan i Gävle kan du vara med och påverka och förbättra din arbetsmiljö och studiesituation.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Stressa mindre
  Tisdag 26 september bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studenthälsan. Du får lära dig mer om hur du kan motverka och hantera onödig stress under studietiden.
  Läs mer

 • Person sittandes på knä med ryggen mot kameran. Tittar in i stämningsfull belysning Stilla rum, vilrum och tysta arbetsplatser för dig som student
  På Högskolan i Gävle vill vi skapa en god arbetsmiljö för dig som student genom att erbjuda olika slags miljöer för dig att studera i.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Skriva välstrukturerade uppgifter
  Tisdag 19 september bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Skrivarverkstaden. Du får handfasta tips om hur du får din text att bli logiskt sammanhängande med en tydlig struktur.
  Läs mer

 • Välkommen på invigning av studentskapandeprojekt på campus
  Imorgon 15 september invigs de två studentprojekten “En fjärdedelspaus” och “Sweetspots” och de bygger på samma grundtanke – paus och återhämtning för alla som rör sig på campus. Projekten har utvecklats av studenter från Industridesignprogrammet på Högskolan i Gävle.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Tala inför grupp
  Tisdag 12 september bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studenthälsan. Du får lära dig om orsaker till att du känner obehag att tala inför grupp och tips om hur du kan hantera det.
  Läs mer

 • Två studenter som har händerna fulla med böcker. Står och pratar med varandra med ett leende på läpparna. Jobba som studentambassadör
  Vi söker glada, representativa och serviceinriktade studenter som känner att de kan göra en insats för Högskolans studentrekryteringsarbete.
  Läs mer

 • Vill du ändra dina levnadsvanor?

  Forskare har utvecklat ett stöd i mobilen för att hjälpa dig ändra dina vanor. Genom att delta i forskningsstudien Buddy kan du ta del av stödet helt gratis.
  Läs mer

 • Motorväg med färgglada rutor och en inloggningsruta för Microsoft Office Vardagsrum utanför matsäcksmatsal

  Från matsäcksmatsal 11:218 går det nu att gå ut och in till det nya vardagsrummet utomhus.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Plugga smart – hitta din studieteknik
  Tisdag 5 september bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studiehjälpen. Du får lära dig att det inte är de som pluggar mest som lär sig bäst, utan de som pluggar på bäst sätt.
  Läs mer

 • Studenter som sitter i ring och planerar tillsammans, ritar på papper Möjlighet till utlandserfarenhet
  Är du intresserad av att åka på utbytesstudier, fältstudier eller utlandspraktik? Passa då på att träffa International Office på drop-in.
  Läs mer

 • Symbol för WIFI. Vit bild mot blå bakgrund Tips! Tänk på det här när du kopplar upp mot Högskolans trådlösa nätverk Eduroam
  För dig som student finns ett trådlöst nätverk tillgängligt, Eduroam. Det finns ett antal steg som du behöver göra för att logga in.
  Läs mer

 • Stina Lilja vid Introduktionen för nya studenter i Valhall i januari 2023. Se Högskolans välkomstceremoni i efterhand
  Den 25 augusti välkomnade vi Högskolans nya studenter med en välkomstceremoni i Valhall. Nu kan du se inspelningen i efterhand.
  Läs mer

 • Motorväg med färgglada rutor och en inloggningsruta för Microsoft Office Ladda hem Microsoft Office gratis

  Som student på Högskolan i Gävle har du möjlighet att installera Microsoft Office gratis.
  Läs mer

 • Stina Lilja vid Introduktionen för nya studenter i Valhall i januari 2023. Introduktionsdag 25 augusti
  Den 25 augusti rullar vi ut röda mattan och välkomnar alla nya studenter till en introduktionsdag på Högskolan i Gävle. Vi utökar servicen och erbjuder olika aktiviteter runtom på campus. Många program har sin introduktion den här dagen.
  Läs mer

 • Symbol för WIFI. Vit bild mot blå bakgrund Koppla upp dig på Högskolans trådlösa nätverk - Eduroam
  För dig som student finns ett trådlöst nätverk tillgängligt, det heter Eduroam.
  Läs mer

 • Bild på högskolan i solsken Dags att registrera dig på dina kurser
  Det är viktigt att du registrerar dig på dina kurser. Du måste vara registrerad för att få delta i undervisning och examination. Det är även en förutsättning för att kunna få studiemedel.
  Läs mer

 • Stina Lilja vid Introduktionen för nya studenter i Valhall i januari 2023. Här hittar du din välkomstinformation
  I din välkomstinformation har vi samlat kursplan, litteraturlista, schema och annan viktig information för respektive kurs.
  Läs mer

 • Nikolai Kronmann, Gefle Studentkår. Nicco är ny ordförande för Gefle Studentkår
  Återhämtning för studenter, mindre hybridstudier som sker slentrianmässigt och en starkare studentkår. Det är några frågor som studentkårens nya ordförande Nikolai Kronmann kommer att driva framöver.
  Läs mer

 • Svenska flaggan svajandes mot blå himmel Vi firar Sveriges nationaldag 6 juni
  Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag vilket innebär ändrade öppettider 5 och 6 juni.
  Läs mer

 • Restaurang Markan stängd fredag 2 juni

  Vi hänvisar till kafé Prego denna dag.
  Läs mer

 • Animerad bild med texten www i blåa färger mot en lite mörkare bakgrund Vi behöver din hjälp!
  I arbetet med Högskolan i Gävles nya hemsida ser vi över hur vi presenterar vårt utbildningsutbud och vi behöver din hjälp!
  Läs mer

 • Stefan Eriksson. Stefan Eriksson utsedd till årets lärare
  "Stefan har en exceptionell förmåga att engagera och inspirera sina studenter i ämnet logistik." Så lyder en del av motiveringen till att Stefan Eriksson utsetts till årets lärare av Högskolans studenter.
  Läs mer

 • Gul notislapp med texten Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen!
  Anmälan till salstentamen är obligatorisk och för att få skriva din tentamen måste du visa giltig legitimation. Vi tar inte emot oanmälda studenter.
  Läs mer

 • Sök kurs inom EU GREEN

  Möjlighet att delta i en Blended Intensive Program kurs på 6 högskolepoäng under juni månad. Digital och fysisk närvaro varvas under kursen. Den fysiska närvaron är vid University of Extremadura i Spanien mellan 12 och 17 juni.
  Läs mer

 • Fira Europadagen på Högskolan

  Tisdag 9 maj har du chansen att få veta mer om dina nya möjligheter till utbyten nu när Högskolan är ett Europa­universitet inom EU GREEN. Vi bjuder alla deltagare på lunch!
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sov gott!
  Tisdag 2 maj bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studenthälsan. Det är inte ovanligt med sömnproblem. Här får du kunskap, råd och tips.
  Läs mer

 • Svara på enkät om ChatGPT och AI
  Student - vad tycker du om ChatGPT och annan AI?
  Läs mer

 • Turnégym öppnar på campus
  Välkommen på öppning av turnégymmet som finns på Högskolans campus under 5 veckor. Från 19 april finns åtta träningsmaskiner placerade på Högskolans innergård bredvid beachvolleybollplanen. Där har du möjlighet att testa och utvärdera maskinerna.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)