Sök

Nyheter


 • Coronavirus I huvudsak undervisning och examina­tioner på campus
  Lärosäten ska även i fortsättningen ha närundervisning som huvudinriktning för campusbaserade utbildningar, men digitala lösningar kan användas vid behov för att glesa ut i undervisningslokalerna. Det skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida efter att de senaste rekommendationerna börjar gälla från den 12 januari.
  Läs mer

 • Kom ihåg att registrera dig!
  På måndag 17 januari börjar vårterminen 2022 och period 3. Det går nu att registrera sig på kurser som startar då. Du registrerar dig i Ladok. Självregistreringen stänger på söndag 16 januari.
  Läs mer

 • Lovisa Pettersson visar utomhusmöbeln som hennes företag har designat. ”Jag älskar att se lösningar och ta mig an sådant som upplevs som komplext”
  Den tidigare industridesignstudenten Lovisa Pettersson har höga ambitioner för sitt företag som jobbar med att designa möbler.
  Läs mer

 • Coronavirus Nya rekommendationer fram till sista januari
  Högskolan får nu anpassa sig till de rekommendationer som meddelats vid regeringens och Folkhälsomyndighetens presskonferens den 21 december. Folkhälsomyndigheten säger att undervisningen på högskolor i största möjliga mån ska bedrivas på plats.
  Läs mer

 • Öppettider jul och nyår

  Under jul och nyår har högskolan begränsade öppettider. Entrédörrar stängs måndag 20 december och öppnar igen 9 januari. Studenter och personal kommer in med passerkort.
  Läs mer

 • Kom ihåg att tacka ja till dina kurser
  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats måste du tacka ja för att behålla din plats. Sista svarsdag är 17 december!
  Läs mer

 • Coronavirus Högskolan fortsätter med campusundervisning till våren
  Rektor har tagit ett inriktningsbeslut att från och med vårterminens inledning, den 17 januari 2022, ska kurser, program och examinationer genomföras med utgångspunkt i den distributionsform som aviserats. Det betyder att på det sätt som program eller kurser presenterades inför att studenterna sökte till utbildningen– campus eller distans – så ska det också genomföras.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: En liten droppe kan väl inte skada?
  Tisdagen den 14 december bjuder Högskolan in till den fjortonde och höstterminens sista föreläsning i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studenthälsan. En föreläsning om riskbruk. Går det att dricka smart? Det går utmärkt att lyssna utan att vara med på bild eller med namn.
  Läs mer

 • coronavirus Folkhälsomyndighetens nya restriktioner inte riktade mot lärosätenas verksamheter
  Folkhälsomyndighetens nya restriktioner i den så kallade ”Fas 1” är inte direkt riktade mot lärosätenas verksamheter. Det innebär att den inriktning som Högskolan i Gävle har, med undervisning i huvudsak på campus för campusbaserade utbildningar och moment, ligger fast.
  Läs mer

 • Emelie Carlström, ordförande för Gefle Studentkår “Vill man engagera sig i kårens verksamhet finns alla möjligheter nu”
  Gävles studentliv påverkades kraftigt av pandemin när studenterna blev tvungna att plugga hemifrån och inga event fick hållas fysiskt. Men den 29 september släpptes de flesta restriktionerna och Gefle Studentkår jobbar nu för fullt för att komma på fötter igen.
  Läs mer

 • Arbete med förnyat utbildningsutbud pågår
  Högskolan i Gävle arbetar med att utveckla utbildnings­utbudet. Arbetet innebär att Högskolan kommer att ha ett förnyat utbud av kurser och program från och med läsåret 2023/2024. Detta påverkar inte studenter som kommit in på en utbildning och redan läser på Högskolan.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Kom igång med din karriärplanering
  Tisdagen den 7 december bjuder Högskolan in till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studievägledningen. Du får tips på hur du kan börja navigera på din framtida arbetsmarknad.
  Läs mer

 • Affisch blå bakgrund med texten World AIDS Day i mörkare blått och rött. Rött band. World AIDS Day 1 december

  Idag uppmärksammar vi World AIDS Day som instiftades av Världshälsoorganisationen WHO för 31 år sedan. Världsaidsdagen är den internationella minnesdagen för alla som avlidit i aidsrelaterade sjukdomar och för att visa stöd till alla som lever med hiv idag.
  Läs mer

 • Omslaget från det nya numret. På omslaget: Komal Singh Rambaree. ”Miljön har stor betydelse för människors välbefinnande”
  I det nya numret av Högskolans tidning LEVE! möter du Komal Singh Rambaree som forskar om miljöaspekter inom socialt arbete. Du kan även fördjupa dig i forskning som rör flexibelt arbete, samt läsa om en framgångsrik alumn som nu jobbar med sin dröm – att designa möbler.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Tips och tricks i Word
  Tisdagen den 30 november bjuder Högskolan in till den tolfte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Biblioteket. Du får lära dig hur du hanterar rubriker, sidnummer och innehållsförteckning i Word.
  Läs mer

 • coronavirus Med anledning av nya riktlinjer om vaccinationsbevis
  Folkhälsomyndigheten har nya riktlinjer från 1 december gällande vaccinationsbevis.
  De gäller dock inte föreläsningar eller examinationer vid Högskolan som inte är att betrakta som allmänna sammankomster eller offentlig tillställning.

  Läs mer

 • Vill du sluta röka eller snusa?
  Som student på Högskolan i Gävle kan du få stöd via Studenthälsan om du vill sluta röka eller snusa. Du kan också få stöd via sms - helt gratis!
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Stop procrastinate (in English)
  On Tuesday 23 November, the University invites you to the digital lecture in series "Alltid på en tisdag". You will learn why procrastination is so common among students and what you can do yourself to fight it. This lecture is given in English.
  Läs mer

 • Vinglas mot gul bakgrund Är du orolig för att du dricker för mycket alkohol eller att någon annan gör det?
  På Studenthälsans webbsida finns information om alkohol och riskbruk. Håll utkik i din mejl, du som läser ett program på termin 1,3 eller 5.
  Läs mer

 • Greta Thunberg vid Bristol Youth Strike Fem egenskaper som gjort Greta Thunberg till en ledare
  Genom att djupstudera artiklar från stora tidningar i Sverige och andra länder har Komalsingh Rambare och Nessica Nässén, forskare i socialt arbete vid Högskolan i Gävle, identifierat egenskaperna de tror är orsakerna till fenomenet Greta Thunberg.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Tala inför grupp
  Tisdagen den 16 november bjuder Högskolan in till den tionde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studenthälsan. Lär dig mer om orsaker till att du känner obehag med att tala inför grupp och tips på hur du kan hantera det.
  Läs mer

 • Driftstopp på Högskolans nätverk och system 13-14 november
  Helgen 13-14 november utför Avdelningen för it planerad service och underhållsarbete på Högskolans servrar och nät. Räkna med totalt driftstopp eller återkommande störningar på nätverk och system.
  Läs mer

 • Väska med visionen HiG-student! Hur gör du skillnad? Berätta och vinn en fin tygväska!
  På torsdag 11 november kan du vara med och tävla om en fin tygväska. Berätta med max 50 ord hur du gör skillnad i vardagen för dig själv eller någon annan kopplat till dina studier. Kom till Studentcentrum. Vi bjuder på kaffe och en chokladbit!
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sluta skjuta upp
  Tisdagen den 9 november bjuder Högskolan in till den nionde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd. Du får lära dig om varför prokrastinering är så vanligt bland studenter och vad du själv kan göra för att motverka det.
  Läs mer

 • Kronox kommer ligga nere en stund idag

  Kronox kommer ligga nere en stund idag efter klockan 10.00. Systemet behöver uppdateras. Under tiden som Kronox är stängt kan du inte se ditt schema eller boka grupprum.
  Läs mer

 • Sara Hedström, Sofie Andersson, Erika Fredriksson och Julia Hansen, studenter som får Anna Lisa Detlow-Bergs vårdstipendium 2021. Fyra vårdstudenter får stipendium för sina framstående magisteruppsatser
  Fyra stipendiater uppmärksammas av Högskolan i Gävle för goda studieinsatser. Stipendiet delas ut genom Anna Lisa Detlow-Bergs stipendiefond – det enda egna stipendiet som Högskolan i Gävle har.
  Läs mer

 • coronavirus Studenterna tillbaka på campus
  Från och med måndag den 8 november kommer undervisningen på Högskolan i Gävle successivt att återgå till campus för de studenter som valt en campus-baserad utbildning.
  Läs mer

 • Kom ihåg att registrera dig!
  På måndag 8 november börjar period 2 och det är hög tid att registrera dig på dina kurser för kommande period om du inte redan gjort det. Du registrerar dig i Ladok. Självregistreringen stänger på söndag 7 november.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Få ordning på referenserna
  Tisdagen den 2 november bjuder Högskolan in till den åttonde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Biblioteket. Lär dig att enkelt spara ner vetenskapliga artiklar från olika databaser och att infoga referenser i din text.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Stress
  Tisdagen den 26 oktober bjuder Högskolan in till den sjunde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studenthälsan. Du får lära dig mer om hur du kan motverka och hantera onödig stress under studietiden.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)