Nyheter


 • Utskrifter, kopiering och skanning
  Som ny student kan du skriva ut, kopiera eller skanna för 100 kronor. Därefter behöver du fylla på genom att logga in på utskriftsportalen, där du laddar ditt konto med vald summa.
  Läs mer

 • Munskydd rekommenderas för studenter i biblioteket
  Med anledning av de nya restriktionerna i Region Gävleborg rekommenderas besökare i Högskolans bibliotek att ha munskydd.
  Läs mer

 • En trappa där det ligger böcker i en hög på ett av trappstegen Fribeloppet inom studiemedlen borttaget till och med juni 2021
  Riksdagen och regeringen har nu beslutat att förlänga det tillfälligt borttagna fribeloppet inom studiemedlen till och med den 30 juni 2021 på grund av coronapandemin.
  Läs mer

 • Ung tjej pluggar samtidigt som hon har musik i lurarna Att plugga till musik försämrar kreativiteten väsentligt
  Den spridda uppfattningen att musik ökar kreativiteten punkteras av forskare från Högskolan i Gävle och två universitet i England som säger att den har motsatt effekt.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Utlandsmöjligheter
  Tisdagen den 2 mars bjuder Högskolan in till den sjätte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av International office. Du får veta mer om möjligheten att praktisera på ett företag utomlands genom Erasmus+ praktik.
  Läs mer

 • Driftstopp på Högskolans nätverk och system 6-7 mars

  Helgen 6-7 mars utför Avdelningen för it planerad service och underhållsarbete på Högskolans servrar och nät. Räkna med totalt driftstopp eller återkommande störningar på nätverk och system.
  Läs mer

 • Exempel på två pausrörelser i programvaran Pausit Pausgymnastik
  Pausit är ett pausprogram som ser till att du rör dig regelbundet och på rätt sätt under din studiedag. Pausit erbjuder enkla rörelse-, stretch-, andnings- och avslappningsövningar som visas på ett användarvänligt sätt. Du når det via fjärrskrivbordet Remote Desktop.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Tips och trix i Word
  Tisdagen den 23 februari bjuder Högskolan in till den femte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Biblioteket. Du får lära dig att hantera rubriker, sidnummer och innehållsförteckning.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Fiffiga appar
  Tisdagen den 16 februari bjuder Högskolan in till den fjärde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd. Du får lära dig mer om att studera med hjälp av fiffiga appar och digitala hjälpmedel.
  Läs mer

 • Nätbaserat i huvudsak till augusti
  Fortsatt nätbaserad undervisning under hela vårterminen, men också under sommarmånaderna inklusive omtentamensperioden fram till 29 augusti. Det är den huvudsakliga inriktningen efter ett beslut av rektor gällande den pågående pandemin.
  Läs mer

 • Bild på färgglada hus, människor som samtalar och en bild på en byggnad inomhus Vill du prata utlandsstudier?
  International Office erbjuder digital drop-in. Passa på att fråga och få mer information om utlandsstudier och praktik.
  Läs mer

 • Möbler från utställningen Designstudenter visar framtidens kontorsmöbler
  Designstudenter på Högskolan i Gävle har skapat det som kan bli framtidens kontorsmöbler i samarbete med Edsbyn, ledande producent av hållbara möbler.Måndag 8 februari öppnar en digital utställning där studenternas innovationer visas upp.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Tala inför grupp
  Tisdagen den 9 februari bjuder Högskolan in till den tredje föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studenthälsan. Lär dig mer om orsaker till att du känner obehag med att tala inför grupp och tips på hur du kan hantera det.
  Läs mer

 • Jonathan Rahmqvist, idrottsvetare vid Högskolan i Gävle. Så undviker du besvär vid stillasittande arbete

  Vi är många som jobbar och studerar hemifrån just nu. Digitala möten avlöser varandra och det blir lätt långa dagar framför datorn. Långvarigt stillasittande och dåliga arbetspositioner kan leda till problem med framför allt nacke, axlar och rygg. I den här videon får du tips kring vad du bör tänka på!
  Läs mer

 • Sommarbild där Anna och Bojana gör ett glädjeskutt Är du nyfiken på utlandsstudier? Eller kanske praktik?
  Ta chansen och ställ dina frågor till Anna och Bojana, som arbetar på International Office. När? Imorgon onsdag 3 februari, på Zoom.
  Läs mer

 • Större anslag till Erasmus ökar chanser för utlandsstudier
  I år startar en ny programperiod för Erasmus+, vilket betyder goda nyheter för alla som vill plugga utomlands.
  Budgeten för Erasmus+ ökar nu med hela 78 procent jämfört med den tidigare programperioden.

  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Utlandsmöjligheter
  Tisdagen den 2 februari bjuder Högskolan in till den andra föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av International office. Du får veta mer om möjligheten att studera utomlands eller samla in material till examensarbetet genom minor field studies.
  Läs mer

 • Böcker upptravade på varandra, text till vänster som säger Tips för studier på hemmaplan Tips för studier på hemmaplan

  Det kan vara utmanande att plugga hemma och på distans. Det är därför viktigt att skapa bra rutiner och att planera och strukturera dina studier. Vi vill dela med oss av några tips!
  Läs mer

 • Ladda hem Office-paketet gratis
  Som student vid Högskolan i Gävle har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Så lyckas du med dina studier
  Tisdagen den 26 januari bjuder Högskolan in till den första föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd. Den lär dig att det inte är de som pluggar mest som lär sig bäst, utan de som pluggar på bästa sätt.
  Läs mer

 • Ebba Berggren. Foto: Privat Industridesignläraren Ebba Berggren utsedd till Årets lärare
  ”Med stor kunskap och passion för sitt ämnesområde tar hon lärandet till nästa nivå.” Så lyder en del av motiveringen till att Ebba Berggren, lärare på industridesignprogrammet vid Högskolan i Gävle, har fått utmärkelsen Årets lärare.
  Läs mer

 • Högskolans exteriör Tips för nya studenter
  På måndag drar vårterminen igång! Allt du behöver som ny student finns samlat under hig.se/nystudent. Här kommer fem tips inför starten.
  Läs mer

 • Anna Wahlberg och rivningsavfall vid byggprojekt (montage). Foto: Privat Anna prisas för sitt examensjobb om hållbar hantering av avfall vid byggprojekt
  Byggsektorn står i dag för en tredjedel av den totala mängd avfall som produceras i Sverige varje år. För att minska byggföretagens påverkan på miljön är det avgörande att hantera det avfall som uppstår vid olika projekt på ett mer hållbart sätt. Det visar den tidigare byggnadsingenjörsstudenten Anna Wahlbergs examensarbete, som hon nu får ett stipendium för.
  Läs mer

 • Victor Lööw Studenter under pandemin: "Det går inte att helt utesluta sociala möten"
  - Det är möjligt att upprätthålla gamla vanor men man får lov att göra det under andra förutsättningar, säger Victor Lööw, biblioteksvärd och student på Kommunikationsprogrammet.
  Läs mer

 • Högskolan har fortsatt öppet men kontaktas digitalt
  Högskolan kommer att ha fortsatt öppet för anställda och studenter med hig-kort, men alla supportfunktioner kontaktas digitalt eller via telefon.
  Läs mer

 • Öppettider under jul och nyår 2020/2021
  Under perioden 23 december 2020 — 11 januari 2021 gäller avvikande öppettider för reception och supportorganisationen.
  Läs mer

 • Hemtentamen via Zoom

  Vid hemtentamen via Zoom behöver du som student anmäla dig till din tentamen senast 10 dagar innan tentamensdagen. Det gör du i studiedokumentationssystemet Ladok.
  Läs mer

 • Blå bild som visar coronaviruset omgiven av sköldar som försöker mota bort den Vill du hjälpa till?

  Region Gävleborg behöver ha kontakt med fler personer som har sjukvårdsutbildning.
  Läs mer

 • Ny inloggningssida Ny inloggningssida till Ladok för studenter

  Sidan har förändrats för att förenkla valet av inloggningsalternativ
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Belastningsergonomi
  Tisdagen den 15 december bjuder Högskolan in till en extrainsatt föreläsning i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av studentcentrum och handlar om hur du anpassar din ergonomi för att minska belastningsskador vid stillasittande arbete.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2020-04-16
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)