Nyheter

 • 2020-02-17
  Har du ansökt om ubytesstudier eller praktik utomlands nyligen?

  Vi har ett tillfälligt problem med ansökningsformulären för utbytesstudier och Erasmus+ praktik. Om du har ansökt om utbytesstudier eller Erasmus+ praktik och inte fått ett bekräftelsemejl från International Office så ber vi att du mejlar och meddelar det till International Office.
  Läs mer
 • 2020-02-17
  Schemasystemet Kronox stängt den 27 februari

  Den 27 februari genomförs en planerad uppgradering av schemasystemet Kronox. Systemet kommer vara otillgängligt hela dagen och du kommer inte kunna se ditt schema.
  Läs mer
 • 2020-02-14
  Högskolan byter lärplattform till Canvas
  Det här året håller Högskolan i Gävle på att byta lärplattform från Blackboard till Canvas. Vid terminsstart hösten 2020 är tanken att alla kurser ska ges i det nya systemet och alla studenter som är registrerade på en aktuell kurs kommer då att kunna logga in.
  Läs mer
 • 2020-02-11
  Nu kan du anmäla dig till våren kurser kring stress, prokrastinering eller talängslan
  Stödverksamheten på Högskolan erbjuder dig som student tre kurser under vårterminen. Behöver du hjälp att komma över din talängslan, hantera studierelaterad stress eller uppskjutandeproblematik? Då kan dessa kurser vara något för dig!
  Läs mer
 • 2020-02-05
  Högskolan fotad 181126. Rekommendationer om coronaviruset
  Högskolan i Gävle följer Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer vad gäller coronaviruset.
  Läs mer
 • 2020-02-03
  Mats Lövgren Därför slutar så många unga mäklare
  Många nyutbildade mäklare väljer att lämna yrket tidigt i karriären. - Det är svårt att få balans mellan arbete och fritid och många unga får ingen bra hjälp in i yrket, säger Mats Lövgren, lärare på fastighetsmäklarprogrammet vid Högskolan i Gävle.
  Läs mer
 • 2020-01-29
  Inspirationslunch om utlandsstudier och praktik. Anmäl dig senast 30 januari!

  Den 4 februari bjuder International Office på sopplunch samtidigt som de informerar om utlandsstudier, Minor Field Studies och Erasmus+ praktik. Flera studenter kommer och berättar om sina erfarenheter.
  Läs mer
 • 2020-01-22
  Gustav Fraenell Inomhusorientering ska ge fler civilingenjörer
  Över 300 aktiva orienterare från hela landet väntas till Högskolan i Gävle på lördag 25 januari då Gävle Orienteringsklubb arrangerar inomhusorientering.
  Läs mer
 • 2020-01-21
  Internationella studenter utanför biblioteket Tankar och utmaningar om att vara internationell student i Gävle
  Att flytta till ett annat land med både främmande klimat och kultur kan vara en utmaning. Det medför stora förändringar och en tid av anpassning. Hur vänjer sig de internationella studenterna till språkbrister, ovant klimat och en mindre stad?
  Läs mer
 • 2020-01-21
  Ladda hem Office-paketet gratis
  Som student vid Högskolan i Gävle har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.
  Läs mer
 • 2020-01-21
  Fotbollsfys - nya trender inom träning, en öppen föreläsning den 23 januari

  Den 23 januari kommer Niklas Egnell till Högskolan och berättar om fotbollsfys, nya trender inom träning. Niklas är UEFA PRO-utbildad fotbollstränare, leg sjukgymnast och riksinstruktör fotbollsfys på Svenska Fotbollförbundet. Föreläsningen är öppen för alla.
  Läs mer
 • 2020-01-20
  Koppla upp dig på Högskolans trådlösa nätverk - Eduroam
  Eduroam står för Education Roaming och ger dig tillgång till säkert internet (wifi). Det finns tillgängligt på Högskolan i Gävle men även på andra lärosäten, Arlanda flygplats, vissa tågstationer och hotell.
  Läs mer
 • 2020-01-15
  Funderar du på utlandssstudier eller praktik utomlands?

  Den 4 februari bjuder International Office på sopplunch samtidigt som de informerar om utlandsstudier, Minor Field Studies och Erasmus+ praktik.
  Läs mer
 • 2020-01-12
  Nu är det dags att registrera dig på dina kurser!

  Det är viktigt att du registrerar dig på dina kurser. Du måste vara registrerad för att få delta i undervisning och examination. Kursregistrering är även en förutsättning för att kunna få studiemedel.
  Läs mer
 • 2020-01-08
  Skriv ut från din egen enhet via Mobility print
  Om du vill skriva ut från din mobil, dator eller surfplatta rekommenderar IT att du använder dig av tjänsten Mobility Print.
  Läs mer
 • 2019-12-12
  Matteo Giusti, forskar om barns kontakt med naturen och vilken betydelse naturupplevelser har för att barn ska värdesätta och ta hand om djur, natur och miljö. ”Vi behöver samarbeta med naturen”
  I det nya numret av tidningen LEVE! ger vi lite extra plats åt frågor som rör naturen och vår miljö. Minskat plastanvändande, betydelsen av naturupplevelser för barn och gräsytor som förvandlas till blomsterängar är några ämnen som tas upp.
  Läs mer
 • 2019-12-06
  Jovana Nordström och Linnea Björkqvist Gävlestudenter vann Socionom-SM
  Jovana Nordström och Linnea Björkqvist från Högskolan i Gävle vann årets Socionom-SM. De visade hur socialtjänsten bättre kan kartlägga vilka man behöver samverka med för att tillgodose barn och ungas behov när de placeras på HVB-hem.
  Läs mer
 • 2019-12-02
  logga in Adobes programvaror kommer installeras i Högskolans datorsalar
  I och med ett nytt avtal med Adobe kommer Högskolan att installera produkter som Acrobat DC, Photoshop, Illustrator och InDesign i datorsalarna.
  Läs mer
 • 2019-11-29
  Adobes programvaror tillåts inte längre på remote.hig.se
  Från och med i dag fredag 29 november kommer de licensierade Adobe-programmen (Acrobat, Illustrator, Photoshop m.fl.) försvinna från remote.hig.se (även kallad remoten).
  Läs mer
 • 2019-11-28
  Uppmärksamma World Aids Day tillsammans med Studenthälsan den 2 december
  World Aids Day förenar människor över hela världen i kampen mot hiv och aids. En dag att visa extra stort stöd för människor som lever med hiv och för att uppmärksamma och minnas de människor som dött av sjukdomen.
  Läs mer
 • 2019-11-26
  Akademisk högtid 2018 Välkommen till vår Akademiska högtid 2020
  Högskolan i Gävles Akademiska högtid anordnas den 23 - 24 april 2020. Då får nya doktorer ta emot tecken på sin värdighet och nya professorer installeras. Alla är välkomna till föreläsningarna och ceremonin.
  Läs mer
 • 2019-11-22
  Bilder som förändrar världen
  Tomas Gunnarsson, även känd som Genusfotografen, bloggar och föreläser om genustänk i bilder. På fredag, den 29 november, gästar han Högskolan i Gävle för en kostnadsfri föreläsning. Föreläsningen riktar sig primärt till studenter och anställda. Anmäl ditt deltagande.
  Läs mer
 • 2019-11-21
  Studenterna Jakob Wenger, Joakim Sjöberg, Michael Lukkarinen och Eddie Ahlin. Eftertraktade ingenjörsstudenter får jobb redan under pågående utbildning
  Co-op är utbildningsformen som ofta leder till jobb – till och med redan före examen. Fyra studenter som läser till automationsingenjörer vid Högskolan i Gävle har fått jobb vid Sandvik Materials Technology med ett år kvar av studierna.
  Läs mer
 • 2019-11-19
  Bild på Eiffeltornet i Paris Du kan fortfarande söka Erasmus+ praktik!
  Det finns stipendium för Erasmus+ praktik kvar att söka efter höstens ansökningsomgång. Fram till 31 januari 2020 har du möjlighet att söka stipendium för Erasmus+ praktik löpande - "först till kvarn” gäller.
  Läs mer
 • 2019-11-08
  Sandra Andersson, Sandra Nyberg, Kristina Nilsson och Denice Högstedt. Tre studenter och en doktorand tilldelas vårdstipendium
  Fyra stipendiater uppmärksammas av Högskolan i Gävle för framgångsrika forskarinsatser. Stipendiet delas ut genom Anna Lisa Detlow-Bergs stipendiefond och det är det enda egna stipendiet som Högskolan i Gävle har.
  Läs mer
 • 2019-11-05
  Albin Larsson Jag är född i en liten by
  - Ta chansen, det är värt det för din egen utveckling, här finns bra kamrater och skolan och lärarna är toppen, säger Albin Larsson som flyttade ner från en liten by i Jämtland för att läsa Basåret på Högskolan i Gävle.
  Läs mer
 • 2019-10-30
  Tyst datorsal för studenterna
  Datorsal 51:113 är numera en tyst sal där man inte ska grupparbeta eller prata i mobilen.
  Läs mer
 • 2019-10-29
  Studentportalen stänger för gott den 31 oktober

  Höstterminen 2017 flyttades webbtjänster som registering, intyg och resultat från Studentportalen till Ladok. Sedan dess har Studentportalen fasas ut och nu 31 oktober stängs Studentportalen för gott.
  Läs mer
 • 2019-10-29
  Pia Almqvist, Emanuel Klein och Sofia Lagerberg Alfredsson. Prokrastinering. Kurs i prokrastinering hjälper studenter att komma till skott
  Att vänta med tentaplugget till sista natten eller att skjuta fram det där nödvändiga tandläkarbesöket är inte helt ovanligt. Tillhör du dem som brukar skjuta upp saker in i det sista? På Högskolan i Gävle kan studenter gå en kurs i uppskjutandeproblematik och lära sig att hantera det.
  Läs mer
 • 2019-10-10
  Camilla Blomberg, student vid Högskolan i Gävle.Fotograferad för tidningen LEVE! Pedagogiskt stöd gör drömutbildningen möjlig för Camilla
  Det syns inte på henne. Men ibland har Camilla Blomberg så svåra smärtor i sina leder att det är svårt för henne att äta, prata, skriva och gå. Hon har sedan barnsben lidit av ledsjukdomen reumatism. Utan pedagogiskt stöd hade en högskoleutbildning inte varit möjlig för henne.
  Läs mer
Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-10-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)