Nyheter

 • 2019-07-16
  Ludvig Djerf, student vid Industridesignprogrammet. Kritisk design på schemat uppmuntrar till att väcka debatt
  En fotboja som symboliserar märkeshets, ett armbandsur som påtalar jobbstress och en laddstation som ifrågasätter källan till elbilens el. På industridesignprogrammet vid Högskolan i Gävle tränas studenterna i att tänka kritiskt när de designar produkter.
  Läs mer
 • 2019-07-09
  Petra Jönsson, ordförande för Gefle studentkår, från och med juli 2019. Petra Jönsson är ny ordförande för studentkåren
  Med en färsk examen från miljöstrategprogrammet i bagaget kliver nu Petra Jönsson in i studentlivet med annan roll, nämligen som ordförande för Gefle studentkår. Hon drivs av ett starkt engagemang för miljöfrågor och vill att varje student ska känna sig stolt över att plugga vid Högskolan i Gävle.
  Läs mer
 • 2019-07-03
  Sara Broberg och Emma Larsson. Gick kurs genom Nordplus i norska Ålesund. Norges naturvetenskapliga universitet. Internationella utbyten ger både studenter och lärare nya perspektiv
  För den som vill vidga sina vyer inom utbildning och undervisning finns en rad olika möjligheter både för studenter och lärare vid Högskolan i Gävle. En intensivkurs i norska Ålesund gav sjuksköterskestudenterna Emma Larsson och Sara Broberg nya lärdomar och inblick i yrket i andra länder.
  Läs mer
 • 2019-07-03
  Avstängda ytor på grund av årlig golvbehandling
  Tegelgolvet i Rävhallen, Fårhallen och foajén utanför Valhall kommer att oljas in under vecka 28, dvs. 8-14 juli. Viss oljning sker även i biblioteket på fredagen den 12 juli.
  Läs mer
 • 2019-06-18
  Ingenjörstrainees Ingenjörstrainees automatiserar resningen av midsommarstången
  Under sommarlovets två första veckor har 20 gymnasieelever från Gävleborgs län sommarjobbat som ingenjörstrainees på Högskolan i Gävle. Välkommen till en presentation av projekten den 20 juni klockan12.30-13.30.
  Läs mer
 • 2019-06-10
  Hämta ut din tentamen innan Studentcentrum stänger för sommaren

  Till och med den 5 juli kan du hämta ut din skrivna tentamen i Studentcentrum. Tentamensutlämningen är bemannad måndag-fredag kl. 11.00-13.00.
  Läs mer
 • 2019-06-05
  Öppettider sommaren 2019

  Dessa öppettider gäller sommaren 2019
  Läs mer
 • 2019-06-04
  Parkeringssituation på Högskolan i Gävle Akademiska Hus förbättrar parkeringarna på Högskolan
  Parkeringssituationen på Kungsbäck ska förbättras. Högskolan växer och efterfrågan på parkeringsplatser ökar stadigt. För att stärka parkeringsmiljön ska fastighetsägaren Akademiska Hus tillsammans med Högskolan förbättra parkeringsytorna på campusområdet. I samband med det kommer en parkeringsavgift att införas. Priset blir reducerat för studenter. Ombyggnationen påbörjas under vecka 24 och beräknas vara klar vecka 37.
  Läs mer
 • 2019-05-27
  Avslutningsceremonier
  Har du koll på tiderna för avslutnings­ceremonierna?
  Läs mer
 • 2019-05-24
  Bild som visar tre olika startknappar i Windows Viktig information till dig med Windows 7
  Ett allvarligt säkerhetshål har upptäckts i Windows 7. Du som har en dator som du ännu inte uppdaterat till nyare operativsystem riskerar att drabbas.
  Läs mer
 • 2019-05-22
  Snart är det dags att ansöka om examensbevis

  När du är klar med dina studier och vill ta ut din examen måste du själv ansöka om den. En examen är ett bevis på att du har tillägnat dig kunskaper och förmågor upp till en viss nivå genom dina studier.
  Läs mer
 • 2019-05-22
  Michael Asonganyi Gävlestudent utsågs till Global Swede
  Michael Asonganyi, student på det internationella programmet för socialt arbete vid Högskolan i Gävle, har blivit utsedd till årets Global Swede av utrikesdepartementet.
  Läs mer
 • 2019-05-21
  Miljöbil Högskolan i Gävle Gävleforskarna ska få barnens drömmar att flyga

  16 forskare från Högskolan i Gävle åker nu ut till 16 skolor i länet för att träffa elever i årskurs 4-9 och berätta om just sin forskarresa.
  Läs mer
 • 2019-05-21
  Kajsa Svaleryd Hallå där Kajsa Svaleryd
  - Jag blir glad varenda dag jag kommer hit och ser studenter, som har ett driv och ett engagemang, myllra omkring, säger Kajsa Svaleryd, samordnare för lika villkor på Högskolan.
  Läs mer
 • 2019-05-17
  Hanna Vestin, verksamhetsledare för Drivhuset i Gävleborg. Hanna Vestin vill ge studenter driv att starta eget
  En egenföretagare som även jobbat som säljare i många år och läst Industridesignprogrammet vid Högskolan i Gävle. Det är några delar ur meritförteckningen för Hanna Vestin som är ny verksamhetsledare för Drivhuset Gävleborg.
  Läs mer
 • 2019-05-17
  Skriv ut från egen enhet via Mobility print
  Just nu är utskriftsportalen hårt belastad, vilket gör att det kan ta lång tid att få ut din utskrift när du skriver ut via webbprint. IT rekommenderar därför att du istället använder dig av tjänsten Mobility Print.
  Läs mer
 • 2019-05-16
  Barjas Alouch, Mobin Ahmadi, Natthakon Polprasert och Philip Larsson Funderat över de små röda dosorna som sitter i taken?
  - Dosorna är en del i ett system vi bygger för att hjälpa vaktmästarna att hitta försvunna vagnar och stegar, säger Barjas Alouch, en av fyra datastudenter i projektet.
  Läs mer
 • 2019-05-10
  Medborgardialog med EU-kommissionär Stylianides
  Välkommen till en medborgardialog om EU, klimatförändringar, civilskydd, europeisk solidaritet och valet till Europaparlamentet med Christos Stylianides, kommissionär med ansvar för humanitärt bistånd och krishantering.
  Läs mer
 • 2019-05-09
  Plogga med Högskolan i Gävle på internationella skräpplockardagen
  Torsdag den 16 maj är en internationell skräpplockardag och i samband med det bjuder Högskolan i Gävle i samarbete med Vi håller Gävle rent in till en gemensam skräpplockarjogg – en ploggning i Regementsparken.
  Läs mer
 • 2019-05-08
  Murat-Halilovic Magisterprogrammet i företagsekonomi lockar studenter från hela världen
  Högskolan Gävle stod för den största ökningen nationellt, i antal antagna till vårens masterutbildningar. En ökning med 98 procent, där magisterprogrammet i företagsekonomi, MBA, sticker ut.
  Läs mer
 • 2019-05-07
  Bild på entré till hus 81 Idun Högskolan får ny tentamenslokal på campus
  Från den 24 maj har Högskolan egen tentamenslokal på campus. Det är den gamla idrottshallen i hus 81, Idun, som nu får 150 tentaplatser.
  Läs mer
 • 2019-05-06
  Leif Nanfeldt Hallå där Leif Nahnfeldt
  - En del av min andlighet är att uttrycka mig i form av musik och jag hoppas hitta ett sätt att kunna använda det här också. Behövs det någon vikarie i körerna så kan jag hoppa in, säger Leif Nahnfeldt, ny studentpräst på Högskolan.
  Läs mer
 • 2019-05-05
  Swedish Fika på Waynes Coffee den 13 maj

  Den 13 maj anordnar Gefle Studentkår Swedish Fika på Wayne's Coffee. Då får du möjligheten att lära känna andra studenter, svenska såväl som internationella studenter, som studerar på Högskolan. En del av lokalen kommer vara reserverad.
  Läs mer
 • 2019-03-18
  Vill du arbeta som studentguide?

  Nu söker vi återigen dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens introduktion. Studentguidens främsta uppgift är stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!
  Läs mer
 • 2019-03-14
  Nu kan du redigera bilder med nytt gratisprogram 
  Affinity-programvarorna Photo och Designer från Adobe-konkurrenten Serif finns nu gratis för studenter.
  Läs mer
 • 2019-03-11
  Filmpremiär av vinnarfilmen för Högskolans nya reklamkampanj
  Äntligen dags för premiärvisning av vinnarfilmen för Högskolans studentrekryteringskampanj. Förutom film bjuder vi på bubbel och tilltugg. Missa inte!
  Läs mer
 • 2019-02-27
  Påminnelse: Högskolans studentmejl stängs för gott
  Studentmejlen stängs för gott den 30 juni 2019, därför vill vi att du registrerar en egen mejladress i Ladok så att du även i fortsättningen kan ta emot information och examensbevis från Högskolan.
  Läs mer
 • 2019-02-12
  Kurser och workshops under vårterminen 2019
  Stödverksamheten på Högskolan erbjuder dig som student en rad kurser och workshops under vårterminen 2019. Vill du förbättra ditt akademiska skrivande eller lära dig mer om digitala hjälpmedel? Behöver du hjälp att komma över din talängslan, hantera studierelaterad stress eller uppskjutandeproblematik? Då kan dessa kurser och workshops vara något för dig!
  Läs mer
 • 2019-02-12
  Rösta på din favorit
  Juryn har sagt sitt. Tre bidrag är utvalda. Nu är det din tur att rösta på den filmidé du tycker ska förverkligas till årets studentrekryteringskampanj.
  Läs mer
 • 2019-02-11
  Före och efter rusten av grupprum 11:216 Nya grupprum för dig som student

  I hus 11 har ett helt nytt grupprum skapats för bara studenter. Rum 11:216 var tidigare en datorsal men har rustats och är nu möblerat med sex olika bord för grupparbeten. Whiteboards finns till några av platserna.
  Läs mer
Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-10-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)