Sök

Nyheter


 • Affisch blå bakgrund med texten World AIDS Day i mörkare blått och rött. Rött band. World Aids Day 1 december

  World Aids Day (WAD) förenar människor över hela världen i kampen mot hiv och aids. En dag att visa extra stort stöd för människor som lever med hiv och för att uppmäksamma och minnas de människor som dött av sjukdomen.
  Läs mer

 • Arbetsmarknadsdagen Futurum
  På torsdag 1 december arrangerar studentföreningen Gefleteknologerna arbetsmarknadsdagen Futurum för teknologstudenter.
  Läs mer

 • Rektor Ylva Fältholm vinterklädd ståendes på en brygga med vatten i bakgrunden Dina svar gör skillnad!
  Din arbetsmiljö på Högskolan i Gävle är viktig för oss. Du kan vara med och påverka genom att svara på arbetsmiljöenkäten som du fått i din e-post. Högskolan strävar aktivt och medvetet efter att inkludera medarbetare och studenter i arbetsmiljöarbetet.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sluta skjuta upp
  Tisdag 22 november bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studiehjälpen.Du får lära dig mer om hur du med bra struktur och planering kan skapa mindre stress, få mer fritid och bättre resultat.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Hitta ditt vetenskapliga språk
  Tisdag 15 november bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Skrivarverkstaden.Du får tips om vilka ordval du ska göra för att skriva precist, koncist och formellt
  Läs mer

 • Vinglas mot gul bakgrund Är du orolig för att du dricker för mycket alkohol eller att någon annan gör det?
  Här nedan finns information om alkohol och riskbruk. Den här veckan har dessutom du som läser termin 1,3 eller 5 fått ett mejl med möjligheten att testa dina alkoholvanor och få direkt feedback.
  Läs mer

 • Röd bakgrund med flaggor i förgrunden International Week 14–19 november
  Välkommen till International Week 14–19 november på Högskolan! Under veckan lyfter vi fram internationella möjligheter som erbjuds studenter, doktorander och anställda vid högskolan.
  Läs mer

 • Personal på Studenthälsan Studenthälsan finns som stöd för dig som student
  Om du som student känner oro eller behöver prata med någon är du varmt välkommen att kontakta Studenthälsans kuratorer för samtal.
  Läs mer

 • Jessica Andersson, Anna Berglund, Jessica Öhman, Sara Kanjou Abdallah Stipendieregn till vårdstudenter som gjort skillnad
  Stipendiater uppmärksammas av Högskolan i Gävle för viktiga insatser.
  - En ära att få uppmärksamma studenter som genom hårt arbete gör vården bättre för både patienter och personal, säger Magnus Isaksson, akademichef vid Högskolan i Gävle.

  Läs mer

 • Högskolan i Gävle Internationell ekonomiutbildning i Gävle bland de som lockar flest studenter i Sverige
  I Universitets- och högskolerådets senaste statistik sticker Högskolan i Gävles magisterprogram i företagsekonomi ut som Sveriges tredje mest sökta masterutbildning. 194 studenter har sökt utbildningen till vårterminen 2023.
  Läs mer

 • Henrik Falk och Nina Spence Högskolan och Akademiska Hus satsar för att spara energi – skicka dina bästa tips!
  Högskolan i Gävle och fastighetsägaren Akademiska Hus växlar nu upp samarbetet för ett mer hållbart Campus.- Vi ser tillsammans över energianvändningen och tar tacksamt emot alla tips för att minska vår förbrukning, säger Henrik Falk, fastighetschef på Högskolan.
  Läs mer

 • Otillgängliga studieplatser i hus 99

  Den öppna miljön utanför de stora salarna i hus 99 på plan 1 rustas upp och blir fin. Den 17-18 oktober monteras takhängande armaturer ovanför de nya möblerna på studie-/mingelytan och under tiden elektrikerna arbetar med det kan inte studieplatserna användas.
  Läs mer

 • Färgglad jordglob med texten #Erasmusdays i en banderoll och EU-flaggan Vi uppmärksammar ErasmusDays
  13 – 15 oktober!

  Erasmus+ är EU:s program för internationellt samarbete och utbyte inom bland annat utbildning. Högskolan i Gävle är en del av Erasmus+ genom sina ca 70 utbytesavtal med universitet i Europa.
  Läs mer

 • Martin Larsson och Hannes Olsson Martin och Hannes får Wimanska priset, i konkurrens med alla Sveriges ingenjörsstudenter
  Martin Larsson och Hannes Olsson, maskiningenjörsstudenter vid Högskolan i Gävle, får Sveriges ingenjörers årliga pris på 50 000 kronor för landets bästa examensarbete. De får priset för att ha ökat konkurrenskraften och prestandan hos ett verktyg för skärande bearbetning.
  Läs mer

 • Gul notislapp med texten Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen!
  Anmälan till salstentamen är obligatorisk och för att få skriva din tentamen måste du visa giltig legitimation. Vi tar inte emot oanmälda studenter.
  Läs mer

 • Studenter till fotografering sökes!

  Högskolan efterlyser nu studenter som vill vara med på fotografering och filmning till rörligt material den 20 oktober.
  Läs mer

 • Linnea Nilsson, energisystemingenjör och Hannes Olsson, maskiningenjör Ingenjörsstudenter från Gävle i topp på arbetsmarknaden
  När Svenskt Näringsliv i september presenterade sin undersökning om hur studenterna har etablerat sig på arbetsmarknaden, toppar Högskolan i Gävle tillsammans med Örebro universitet när det gäller ingenjörsstudenter.
  Läs mer

 • De tre studievägledarna ståendes i Studentcentrum hus 22 Vill du träffa International Office?

  Har du funderingar kring utlandsstudier/praktik? Passa då på att ställa dina frågor till International Office som har digital drop-in via Zoom onsdagar kl 12:00 – 13:00 under oktober månad
  Läs mer

 • Hiss där hissdörren är öppen Högskolans hissar avstängda tillfälligt under besiktning tisdag 4 oktober
  Akademiska hus besiktigar högskolans alla hissar den 4 oktober. Varje besiktning tar cirka 20 minuter. Under den tiden är respektive hiss avstängd.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Stresshantering
  Tisdag 4 oktober bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studenthälsan.Du får lära dig mer om hur du kan motverka och hantera onödig stress under studietiden.
  Läs mer

 • Två studenter som har händerna fulla med böcker. Står och pratar med varandra med ett leende på läpparna. Jobba som studentambassadör
  Vi söker glada, representativa och serviceinriktade studenter som känner att de kan göra en insats för Högskolans studentrekryteringsarbete.
  Läs mer

 • Tre gula notislappar som hänger på en tvättlina Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser senast 17 oktober
  Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och alla efterföljande terminer. Du anmäler dig till de programkurser du ska läsa nästa termin via Antagning.se senast den 17 oktober.
  Läs mer

 • De tre studievägledarna ståendes i Studentcentrum hus 22 Vill du träffa högskolans studie- och karriärvägledare?

  På onsdagar klockan 11.00 –13.00 finns högskolans studie- och karriärvägledare i Studentcentrum, hus 22.
  Läs mer

 • Bild på moln med text som exempelvis Jag är så stressad!, Har jag valt rätt? och Är det här sexuella trakasserier? Vet du att det finns stöd och vägledning för dig som student?

  Onsdag 28 september kommer vi att ha en informationsdag med roliga tävlingar och fina priser. Du får träffa oss och få information om vilket stöd du kan få för att klara dina studier på bästa sätt.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag INSTÄLLT: Föreläsningen: Att skriva välstrukturerade skriftliga uppgifter!
  Torsdagens föreläsning blir tyvärr inställd.
  Läs mer

 • Kvinnlig student med rynkad panna och uppgiven min sittandes bland högar av böcker, troligen kurslitteratur. Studenthälsan erbjuder stresshanteringskurs med start 6 oktober

  Känner du dig stressad? Har du dåligt med återhämtning? Känner du dig uppgiven och trött? Då kanske du kan behöva stöd och hjälp. Studenthälsans stresshanteringskurs är nu öppen för anmälan.
  Läs mer

 • Driftstopp på Högskolans nätverk och system 24-25 september
  Helgen 24-25 september utförs planerad service och underhållsarbete på Högskolans servrar och nät. Räkna med totalt driftstopp eller återkommande störningar på nätverk och system.
  Läs mer

 • Mässa idag- chans till extraarbete!
  Idag den 14 september bjuder Gästriklands besöksnäring in till rekryteringsmässa på Högskolan i Gävle. Du som är student på Högskolan har möjlighet att träffa olika företag inom besöksnäringen som just nu rekryterar både heltids- och deltidstjänster. Ta chansen till extraarbete under studietiden eller hitta din framtida arbetsgivare!
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Plugga smart – hitta din studieteknik
  Tisdag 13 september bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studiehjälpen.Den lär dig att det inte är de som pluggar mest som lär sig bäst, utan de som pluggar på bästa sätt. Välkommen!
  Läs mer

 • Studiobild med Linn, Marie och Petter. Med veporna i bakgrunden. Missade du inspirationslunchen igår?

  Igår höll International Office en inspirationslunch där de berättade om vilka utlandsmöjligheter som finns för dig som är student. Du kan ta del av presentationen i efterhand.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)