Sök

Nyheter


 • Svenska flaggan svajandes mot blå himmel Vi firar Sveriges nationaldag 6 juni
  Den 6 juni firar vi Sveriges nationaldag vilket innebär ändrade öppettider 5 och 6 juni.
  Läs mer

 • Restaurang Markan stängd fredag 2 juni

  Vi hänvisar till kafé Prego denna dag.
  Läs mer

 • Animerad bild med texten www i blåa färger mot en lite mörkare bakgrund Vi behöver din hjälp!
  I arbetet med Högskolan i Gävles nya hemsida ser vi över hur vi presenterar vårt utbildningsutbud och vi behöver din hjälp!
  Läs mer

 • Stefan Eriksson. Stefan Eriksson utsedd till årets lärare
  "Stefan har en exceptionell förmåga att engagera och inspirera sina studenter i ämnet logistik." Så lyder en del av motiveringen till att Stefan Eriksson utsetts till årets lärare av Högskolans studenter.
  Läs mer

 • Gul notislapp med texten Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen!
  Anmälan till salstentamen är obligatorisk och för att få skriva din tentamen måste du visa giltig legitimation. Vi tar inte emot oanmälda studenter.
  Läs mer

 • Sök kurs inom EU GREEN

  Möjlighet att delta i en Blended Intensive Program kurs på 6 högskolepoäng under juni månad. Digital och fysisk närvaro varvas under kursen. Den fysiska närvaron är vid University of Extremadura i Spanien mellan 12 och 17 juni.
  Läs mer

 • Fira Europadagen på Högskolan

  Tisdag 9 maj har du chansen att få veta mer om dina nya möjligheter till utbyten nu när Högskolan är ett Europa­universitet inom EU GREEN. Vi bjuder alla deltagare på lunch!
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sov gott!
  Tisdag 2 maj bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studenthälsan. Det är inte ovanligt med sömnproblem. Här får du kunskap, råd och tips.
  Läs mer

 • Svara på enkät om ChatGPT och AI
  Student - vad tycker du om ChatGPT och annan AI?
  Läs mer

 • Turnégym öppnar på campus
  Välkommen på öppning av turnégymmet som finns på Högskolans campus under 5 veckor. Från 19 april finns åtta träningsmaskiner placerade på Högskolans innergård bredvid beachvolleybollplanen. Där har du möjlighet att testa och utvärdera maskinerna.
  Läs mer

 • Merril Silverstein Spännande föreläsning om värderingar i det sekulära samhället
  Världsledande forskare föreläser om hur grundläggande värderingar och normer, inklusive religion, överförs mellan generationer. Öppet för alla på Högskolan den 16 mars.
  - Överföringen är fortfarande ganska robust, trots den generellt minskade religiositeten, säger Merril Silverstein, forskare från Syracuse University USA.

  Läs mer

 • Vill du ändra dina levnadsvanor?

  Forskare har utvecklat ett stöd i mobilen för att hjälpa dig ändra dina vanor. Genom att delta i forskningsstudien Buddy kan du ta del av stödet helt gratis.
  Läs mer

 • Två studentguider sittandes på en bänk utomhus vid Högskolan i Gävle. Sommar. Vill du arbeta som studentguide?
  Nu söker vi återigen dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens studiestart. Studentguidens främsta uppgift är att stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!
  Läs mer

 • Två studenter som har händerna fulla med böcker. Står och pratar med varandra med ett leende på läpparna. Jobba som studentambassadör
  Vi söker glada, representativa och serviceinriktade studenter som känner att de kan göra en insats för Högskolans studentrekryteringsarbete.
  Läs mer

 • 31:217- nytt studierum öppnas!
  21 februari öppnas dörrarna till 31:217 för en förhandsvisning kl. 11-13. Välkommen att se hur du kan använda rummet och hur det har utformats med färg, form, ljussättning och möblering.
  Läs mer

 • Entré Valhall och sidoentré utpekad med röd pil Entrédörren till Valhall stängd tisdag 21 februari
  Tisdag 21 februari kommer entrédörren till Valhall hus 41 att vara stängd för underhållsarbete. Du kommer att kunna använda sidoingången istället.
  Läs mer

 • Så kan polis och socialtjänst samarbeta bättre
  Ett tydligare organiserat arbete där mer information får delas mellan polis och socialtjänst skulle underlätta och förbättra det brottsförebyggande arbetet bland ungdomar i Gävle. Det visar en rapport som tre kriminologstudenter vid Högskolan i Gävle har skrivit.
  Läs mer

 • En lila discokula i bakgrunden med test framför som säger Disco timme Discotimme i Studentcentrum

  Under discotimmen kan du träffa International Office, tävla i quiz och vinna fina priser.
  Läs mer

 • Studenter som sitter i ring och planerar tillsammans, ritar på papper Skrivarverkstaden erbjuder 15 minuters korta zoomföreläsningar
  Skrivarverkstaden erbjuder fem temaföreläsningar som ger dig praktiska tips i att skriva logiskt tydliga och välstrukturerade texter med ett adekvat språkbruk. Varje föreläsning fokuserar på ett specifikt moment inom det vetenskapliga skrivandet.
  Läs mer

 • Studenter som sitter i ring och planerar tillsammans, ritar på papper Är du intresserad av att åka på utbytesstudier eller praktik?
  En ny sökomgång är nu öppen och du bjuds in till en inspirationslunch i Krusenstjernasalen på onsdag 15 februari.
  Läs mer

 • Tidningens omslag, forskaren Nataliia Melnyk på fotot. ”Jag vill fortsätta att inspirera studenter, som är så viktiga för vår framtid”
  En forskare som flytt undan krig, såpbubbleexperiment för att undersöka smittspridning och reportageserie från utbildningsstart till examen som knyts ihop. Nu finns det nya numret av Högskolans magasin LEVE! digitalt och i tidningsställ runt om på Högskolan.
  Läs mer

 • Studenter som sitter i ring och planerar tillsammans, ritar på papper Träffa International Office på digital drop-in!
  Under februari och mars har International Office digital drop-in. Passa på att ställa dina frågor om utlandsstudier och utlandspraktik!
  Läs mer

 • Studenter som sitter i ring och planerar tillsammans, ritar på papper Kom och var med och påverkar din arbetsmiljö som student!
  Arbetsmiljögrupp för studenter bjuder in till ett öppet möte för diskussion om förbättringar i lokalerna, stödmaterial i grupparbeten, låsbara skåp för studenter, resultat av studentenkät och mycket annat. Du är varmt välkommen!
  Läs mer

 • Kvinnlig student med rynkad panna och uppgiven min sittandes bland högar av böcker, troligen kurslitteratur. Studenthälsan erbjuder en digital stresshanteringskurs

  Känner du dig stressad? Har du dåligt med återhämtning? Känner du dig uppgiven och trött? Då kanske du kan behöva stöd och hjälp. Studenthälsans stresshanteringskurs startar 7 februari och det finns fortfarande platser kvar.
  Läs mer

 • Stina Lilja vid Introduktionen för nya studenter i Valhall i januari 2023. Ta del av introduktionen i efterhand

  Under den första veckan av terminen så erbjuds du som ny student aktiviteter som exempelvis introduktionsdag, informationspass och guidad rundtur. Om du missade något så kan du se det mesta i efterhand.
  Läs mer

 • Motorväg med färgglada rutor och en inloggningsruta för Microsoft Office Ladda hem Microsoft Office gratis

  Som student på Högskolan i Gävle har du möjlighet att installera Microsoft Office gratis.
  Läs mer

 • Utökade öppettider på biblioteket med självservice under meröppet

  Biblioteket håller nu öppet längre under måndag–fredag och på lördagar. Samtidigt införs meröppet, vilket innebär att bibliotekets lokaler är öppna för självservice när informationsdisken är obemannad. På vardagar är det öppet för alla, på lördagar endast för studenter och anställda som har HiG-kort.
  Läs mer

 • Gul notislapp med texten Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen!
  Anmälan till salstentamen är obligatorisk och för att få skriva din tentamen måste du visa giltig legitimation. Vi tar inte emot oanmälda studenter.
  Läs mer

 • Driftstopp på Högskolans nätverk och system 27 december
  27 december utförs underhållsarbete på Högskolans servrar och nät

  Läs mer

 • Ylva Fältholm, rektor. Foto: Marie Hägg-Zetterlund. Ylva Fältholm tackar för året som gått: ”Framtidstro och utmaningar”
  –Jag vill tacka alla anställda och studenter på Högskolan i Gävle, för goda insatser under 2022, säger rektor Ylva Fältholm. Det har verkligen varit ett händelserikt år, på gott och på ont.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)