Nyheter


 • Från vänster i bild: Linus Bentzer, ledamot, Emelie Carlström, ordförande, Sam Westman, vice ordförande och Maria Röntynen, ledamot. "Vi vill skapa Sveriges bästa studentliv här i Gävle "
  Gefle Studentkår har nyligen valt in en ny styrelse för verksamhetsåret 2021/2022. Pandemiåret 2020 innebar en hel del utmaningar för såväl studenter som studentkår. Den nya styrelsens främsta fokus kommer därför att ligga på att återuppbygga studentlivet eftersom mycket blev inställt förra året och medlemsantalet rasade.
  Läs mer

 • Raggare Gävlestudent kan lösa plågan med ljudterror från epa-traktorer och raggare
  Hög musik från bilar på nätterna var största orsaken till polisanmälningar i Värmland och Dalarna sommaren 2020. Jenny Andersson, kriminologistudent från Högskolan i Gävle, har lösningar och BRÅ vill nu publicera hennes rapport.
  Läs mer

 • Kerstin Stake-Nilsson. Kerstin Stake-Nilsson utsedd till årets lärare av Högskolans studenter
  ”Kerstins pedagogik är både kreativ och kvalitativ, och med sin passion för utbildningsområdet ger hon sina studenter bästa möjliga förutsättningar att ta sig genom utbildningen med ett leende.” Så lyder en del av motiveringen till att Kerstin Stake-Nilsson, universitetslektor i medicinsk vetenskap, utsetts till årets lärare.
  Läs mer

 • Jacob Lundberg och Emil Svensson Student bedrogs - vinner 1.5 miljoner för idé om säkrare internethandel
  Jacob Lundberg och Emil Svensson, ekonomstudenter vid Högskolan i Gävle, grundade bolaget Treddy som nu prisas med 1.5 miljoner kronor i Post & Telestyrelsens innovationstävling ”Betaltjänster för alla".
  Läs mer

 • Omslag LEVE! 1-21. Jennie Jackson. Nytt nummer av LEVE! – ta chansen och tyck till om tidningen!
  Í det nya numret av Högskolans tidning LEVE! får du möta Jennie Jackson som flyttade från Kanada till Gävle när Högskolans forskning lockade. Du får också inblick i flera av Högskolans utbildningar och dessutom har du möjlighet att tycka till om tidningen i en enkät.
  Läs mer

 • Sensor Mätsensorer kommer att monteras i lokalerna

  I ett samarbetsprojekt mellan Högskolan och fastighetsägaren kommer cirka 550 sensorer att installeras i byggnaderna.
  Läs mer

 • Tre personer som väntar på att bli vaccinerad. En kövärd med väst. En sjuksköterska som vaccinerar en patient. Volontärer sökes till massvaccineringen
  Var med och gör en historisk insats. Tillsammans kan vi se till att vaccineringen mot coronaviruset fungerar smidigt och effektivt. Nu behövs kövärdar, patientvärdar och parkeringsvakter.
  Läs mer

 • Daniel Bäckström. Högskolans utbildning genererar framgångsrika fotbollstränare
  Högskolan i Gävles tränarutbildning i fotboll har visat sig vara ett lyckat koncept. En rad studenter har nått stora framgångar efter studierna och flera har nu toppuppdrag som tränare för fotbollsklubbar i allsvenskan.
  Läs mer

 • Ylva Fältholm, rektor, Högskolan i Gävle. Fotad i sommarmiljö 20200604. Rektors hälsning till våra studenter
  Inför examensceremonier och terminsavslutningen har Ylva Fältholm spelat in en hälsning både till studenter som nu lämnar Högskolan och till dem som kommer tillbaka i höst, samt till nya studenter.
  Läs mer

 • Successiv återgång till campusbaserad undervisning
  Högskolan hoppas kunna återgå till campusbaserad undervisning under senare delen av höstterminen. Men beslutet om i huvudsak fortsatt nätbaserad undervisning under första läsperioden gäller. De sommarkurser som ska genomföras i sommar blir också, som planerat, nätbaserade.
  Läs mer

 • Träd som blommar i rosa färg Avslutningsceremonier
  Tar du examen eller känner någon som gör det det? Håll dig uppdaterad om de avslutningsceremonier som Högskolan anordnar. 
  Läs mer

 • HiG-studenter Anteckningsbok av äggskal och material som gör 3D-skrivare miljövänliga - designstudenter bakom ny utställning
  Biokomposit istället för plast till 3D-skrivarnas utskrifter och äggskal som används till en ny sorts papper.Nu visar avgångsstudenterna på industridesignprogrammet vid Högskolan i Gävle upp sina examensarbeten i en digital utställning.
  Läs mer

 • Så gör studenter som ska skriva tentamen via Zoom
  Under pågående pandemi har det blivit vanligt att tentamen genomförs digitalt via Zoom. I den här filmen berättar vi vad du som student behöver tänka på vid tentamen via Zoom.
  Läs mer

 • Rektor om deltagande i nationellt projekt om sexuella trakasserier
  Rektor Ylva Fältholm om Högskolans medverkan i det nationella forsknings- och samverkansprogrammet om sexuella trakasserier och genusbaserad utsatthet i akademin.
  Läs mer

 • Rodrigo Lozano Studenterna får inte lära sig hur de praktiskt kan bidra till en hållbar värld
  - Vi har undersökt 15 universitet i olika länder och resultaten är nedslående. Vi behöver tänka om och fokusera på att ge studenterna praktiska verktyg, säger Rodrigo Lozano, forskare inom industriell ekonomi vid Högskolan i Gävle.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag INSTÄLLT! Föreläsning: Personlig marknadsföring
  Föreläsningen idag tisdag 11 maj ställs in på grund av sjukdom!

  Tisdagen den 11 maj bjuder Högskolan in till den femtonde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av studievägledningen. Du får veta hur du på ett bra sätt marknadsför dig själv i personligt brev eller vid anställningsintervju.

  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Bättre CV
  Tisdagen den 4 maj bjuder Högskolan in till den fjortonde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av studievägledningen. Du får lära dig hur du skriver CV så det lockar arbetsgivaren.
  Läs mer

 • Högskolan deltar i helt ny nationell enkät om utsatthet och trakasserier inom akademin
  Några av medarbetarna och studenterna på Högskolan i Gävle kommer under slutet av april att få frågan om att delta i en enkätundersökning om genusbaserad utsatthet och sexuella trakasserier inom akademin. Detta för att Högskolan i Gävle tillsammans med 37 andra lärosäten i Sverige medverkar i ett stort forskningsprogram runt frågan.
  Läs mer

 • Högskolan i Gävle Gävle lyckas attrahera manliga socionomstudenter
  Landets populäraste socionomutbildning, vid Högskolan i Gävle, har också i särklass flest manliga sökande. Av de 8120 som sökt höstens utbildning vid Högskolan i Gävle är 1328 män, nästan dubbelt så många som för näst populäraste utbildningen vid Göteborgs universitet.
  Läs mer

 • Fortsatt coronaanpassad undervisning under första läsperioden i höst
  Undervisningen ska i huvudsak genomföras nätbaserat även under inledningen av höstterminen. Men det finns utrymme för att vissa moment ska kunna genomföras på campus.
  Läs mer

 • Högskolans nya öppettider för dig som är student
  Högskolan förändrar sitt öppethållande. Från 30 april 2021 är lokalerna öppna för studenter klockan 05.00-24.00. Giltigt HiG-kort krävs för tillträde till Högskolan. Högskolan är stängd klockan 00.00-05.00.
  Läs mer

 • Studenten Shaikh Masud Rana och Niclas Björsell Högskolans robotlabb unika i Sverige
  - I våra automationslabb kan ingenjörsstudenter testa sina simuleringar av en konvoj förarlösa fordon och industrin hur automatisering kan fungera för dem, säger Niclas Björsell, docent i elektronik och forskare vid Högskolan i Gävle.
  Läs mer

 • Ladok byter utseende

  Den 20 april lanseras ett ett nyutvecklat gränssnitt för Ladok för studenter. Syftet är att bättre möta upp nya behov, exempelvis ska Ladok för studenter nu fungera smidigare i din mobiltelefon.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Stress
  Tisdagen den 20 april bjuder Högskolan in till den tolfte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studenthälsan. Du får lära dig mer om hur du kan motverka och hantera onödig stress under studietiden.
  Läs mer

 • Bild på ljushallen Fårhallen Nu etableras nya miljöer i Räv- och Fårhallen
  Under 2020 genomförde Högskolan tillsammans med hyresvärden Akademiska hus en workshopserie kring behov och utveckling av lärandemiljöer på Högskolan i Gävle. I arbetet deltog lärare och forskare från akademierna, administratörer samt studenter. Ett resultat av detta arbete är att Högskolans ljushallar Rävhallen (huvudentré) och Fårhallen renoveras och inreds för att skapa en välkomnande entrémiljö.
  Läs mer

 • Kronox stänger för uppgradering några timmar den 20 april

  Kronox stänger för uppgradering några timmar den 20 april. Under tiden som Kronox är stängt kan du inte se ditt schema eller boka grupprum.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sluta skjuta upp
  Tisdagen den 13 april bjuder Högskolan in till den elfte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd. Du får veta mer om hur du tar tag i dina studier.
  Läs mer

 • Gul lapp uppsatt med en röd nål Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser senast 15 april.

  Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och efterföljande terminer. Du anmäler dig till de programkurser du ska läsa nästa termin via Antagning.se.Sista ansökningsdag är den 15 april!
  Läs mer

 • TV-inspelning på Högskolan 8-9 april: Valhall tillfälligt avstängd
  På torsdag och fredag, 8-9 april, är SVT/UR på Högskolan. Syftet är att spela in föreläsningar med Högskolans forskare. Det här medför att området utanför Valhall är avstängt för studenter 7-9 april.
  Läs mer

 • Kom ihåg att byta ditt lösenord
  Har du problem med att logga in dig i bland annat Canvas? Då kan det vara så att du behöver byta ditt lösenord.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)