Sök

Nyheter


 • vita blommor i grön gräsmatta. Solstrålar skiner ned vackert. Högskolans öppettider i sommar

  Under sommaren har Högskolan begränsade öppettider.
  Läs mer

 • Ylva Fältholm, rektor på Högskolan i Gävle. Sommarhälsning från Ylva
  Äntligen midsommarvecka och nu när sommaren är som vackrast och ljusast kan vi summera ett läsår som har inne­hållit så mycket och medfört så stora omställningar, att det känns som flera år.
  Läs mer

 • Förnyat och profilerat utbildningsutbud
  Högskolan i Gävle förnyar och utvecklar utbildningsutbudet med start läsåret 2023/2024.
  – Vi stärker Högskolans konkurrenskraft och ska stå bättre rustade för att möta studenternas efterfrågan och arbetsmarknadens behov, säger Ylva Fältholm, rektor på Högskolan i Gävle.

  Läs mer

 • Fjärrlåneservice har sommaruppehåll 30 juni - 7 augusti
  Bibliotekets fjärrlåneservice gör sommaruppehåll från den 30 juni och öppnar igen den 8 augusti. Vi beklagar eventuella olägenheter detta kan medföra.
  Läs mer

 • Firefox avinstalleras från datorsalarna
  Webbläsaren Firefox kommer att avinstalleras från samtliga datorsalar med PC-datorer från och med 30 maj. Orsaken är flertalet allvarliga säkerhetshål.
  Läs mer

 • Sommartider för Kafé Prego och restaurang Markan

  Restaurang Markan har öppet till och med tisdag 31 maj. Under perioden 1-17 juni har Kafé Prego öppet och erbjuder då även varm mat under lunchtid. Därefter stänger Kafé Prego för att sen öppna igen 15 augusti.Restaurang Markan öppnar igen 29 augusti.
  Läs mer

 • Ytterdörrarna låsta fredag 27 maj

  Fredag 27 maj hålls alla ytterdörrar låsta, så kom ihåg att ta med dig ditt HiG-kort. Biblioteket är öppet klockan 10.00-14.00 så de dörrarna hålls öppna under den tiden.
  Läs mer

 • Kronox stänger för uppgradering en timme på måndag 23 maj
  Kronox stänger för en kort uppgradering cirka klockan 13.00-14.00 på måndag 23 maj. Under tiden som Kronox är stängt kan du inte se ditt schema eller boka grupprum.
  Läs mer

 • Gul notislapp med texten Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen!
  Anmälan till salstentamen är obligatorisk och för att få skriva din tentamen måste du visa giltig legitimation. Vi tar inte emot oanmälda studenter.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Möt student- och doktorandombudet
  Tisdagen den 10 maj bjuder Högskolan in till vårterminens sista föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studentombudet.Du får lära dig om dina rättigheter och skyldigheter under studietiden och vilket stöd som finns för dig.
  Läs mer

 • Manskören Gefle drängar Succé för Valborgsfirande utan kase
  Man kan inte säga annat än att det blev succé för valborgs­firandet vid Högskolan även om inte den stora kasen kunde tändas. Stora åskådar­skaror sökte sig till dans­paviljongen vid Regementsparken för att se en eldshow, höra tal och lyssna till de traditionella vårsångerna.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Kom igång med din karriärplanering
  Tisdagen den 3 maj bjuder Högskolan in till den fjortonde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studievägledningen. Du får tips på hur du kan börja navigera på din framtida arbetsmarknad
  Läs mer

 • Studenterna Albin och Tim sitter på ett bord med overall på sig. Med en hel massa sportutrustning omkring sig. Se hit alla träningssugna!

  Studenterna Albin och Tim vill få igång idrottandet i studentlivet och har därför startat upp SportHiG. Kanske du vill haka på eller kanske till och med vara med och bygga upp SportHIG?
  Läs mer

 • Bild på det rosa aktivitetsskåpet. Nu kan du piffla på campus

  Det finns ett helt nytt aktivitetsskåp på campus. Här kan du låna redskap till lek och spel.
  Läs mer

 • Fira Valborg på Kungsbäck Valborgsfirande men utan kase
  Efter två års uppehåll på grund av pandemin blir det nu Valborgsfirande på lördag, sista april, på Kungsbäck. Men det blir inte riktigt som det brukar vara.
  Läs mer

 • Föreläsning: Stora industrisatsningar i Norrland- räcker elen och metallerna?
  Fredag den 6 maj föreläser journalisten Arne Müller på temat: Stora industrisatsningar i Norrland- räcker elen och metallerna?
  Läs mer

 • Anna Häggqvist, Emilia Holkedahl och Alexander Utsten. Foto: Nathalie Davey Världens första PT för intellektuellt funktionsnedsatta
  Gruppen intellektuellt funktionsnedsatta har generellt sämre hälsa och nu utbildar Högskolan i Gävle coacher speciellt för dem. - Vi är unika i världen att examinera idrottsvetare i anpassad fysisk aktivitet och nu tar vi ett steg till, säger Sven Blomqvist, lärare på det idrottsvetenskapliga programmet.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Din psykiska hälsa
  Tisdagen den 26 april bjuder Högskolan in till den trettonde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Studenthälsan.Du får lära dig mer om vad psykisk hälsa är och vad du kan göra för att förstärka den.
  Läs mer

 • Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser senast 19 april
  Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och alla efterföljande terminer. Du anmäler dig till de programkurser du ska läsa nästa termin via Antagning.se senast den 19 april.
  Läs mer

 • Tecknad bild med en figur som håller en gul skylt som säger Under construction Driftstopp på Högskolans nätverk och system 23-24 april
  Helgen 23-24 april utförs planerad service och underhållsarbete på Högskolans servrar och nät. Räkna med totalt driftstopp eller återkommande störningar på nätverk och system.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sluta skjuta upp
  Tisdagen den 19 april bjuder Högskolan in till den tolfte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd och du får lära dig mer om varför prokrastinering är så vanligt bland studenter och vad du själv kan göra för att motverka det.
  Läs mer

 • Välkommen till Akademisk högtid
  Efter fyra års väntan är det äntligen dags att bjuda in till Akademisk högtid. Kom och lyssna på vilken bredd av forskning som pågår hos oss och besök ceremonin då vi med pompa och ståt uppmärksammar våra nya doktorer och professorer.
  Läs mer

 • Restaurang Markan öppnar för lunch på tisdag 19 april
  Äntligen kan Restaurang Markan i hus 91 Midgård öppna igen. De kommer ha lunchöppet måndag—fredag klockan 11.00—14.00
  Läs mer

 • Roger Skoog Roger Skoog utsedd till årets lärare av Högskolans studenter
  ”Roger Skoog har nominerats till årets lärare av sina studenter flera år i rad. Med sin varma och närvarande pedagogik får han svåra ämnen att bli roliga och öppnar dörrar studenterna annars aldrig hade vågat öppna.” Så lyder en del av motiveringen till att Roger Skoog, universitetsadjunkt i kemi, utsetts till årets lärare.
  Läs mer

 • Studentkåren höll dialogmöte om utbildningsutbudet
  Under onsdagseftermiddagen arrangerade studentkåren ett dialogmöte med Högskolans ledning om utbildningsutbudet.
  Läs mer

 • Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser senast 19 april
  Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och alla efterföljande terminer. Du anmäler dig till de programkurser du ska läsa nästa termin via Antagning.se senast den 19 april.
  Läs mer

 • Nätverksarbete i hus 13
  Det kommer det att ske nätverksarbete i hus 13 idag. Detta medför avbrott på det fasta- och trådlösa nätet i detta hus.Datum: 5 april
  Tid: 17.30-22.00
  Plats: Hus 13

  Läs mer

 • Studentcoach på plats - Daniel Andersson
  21 februari började studentcoachen Daniel Andersson. Han kommer arbeta både på grupp- och individnivå tillsammans med övriga funktioner inom stöd och vägledning. Men även i arbetet med mottagande av nya studenter, till exempel Generals- och Phadderutbildningar.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Tips och tricks i Word
  Tisdagen den 5 april bjuder Högskolan in till den tionde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Biblioteket. Du får lära dig hur du hanterar rubriker, sidnummer och innehållsförteckning i Word.
  Läs mer

 • Dialogmöte med ledningen om utbildningsutbudet
  Den 6 april bjuder studentkåren in studenter och ledning till en öppen diskussion om de stundande förändringarna i utbildningsutbudet. Ta chansen att vara med och påverka!
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)