Gå till eugreenalliance
Sök

Nyheter


 • Driftstopp på Högskolans nätverk och system 20-21 april
  Helgen 20-21 april utför Avdelningen för it planerad service och underhållsarbete på Högskolans servrar och nät. Räkna med totalt driftstopp eller återkommande störningar på nätverk och system.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Tips och tricks i Word
  Tisdag 16 april bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Biblioteket. Hantera rubriker, sidnummer och innehållsförteckning.
  Läs mer

 • Tre gula notislappar som hänger på en tvättlina Programstudent? Idag är sista dag att söka dina kurser!
  Om du studerar på Högskolan i Gävle och går ett program, måste du anmäla dig till dina kurser för termin två och alla kommande terminer.
  Läs mer

 • Trygg studietid: Testa dina alkoholvanor och din stressnivå

  Testa dina alkoholvanor, din stressnivå och få direkt återkoppling på dina svar.
  Läs mer

 • Tre gula notislappar som hänger på en tvättlina Brandskyddsutbildning för dig som student!
  Syftet med utbildningen är att öka din kunskap och förbättra din förmåga att agera om brand utbryter.
  Läs mer

 • Årsrapport för studentärenden

  I slutet av april kommer student- och doktorandombudets ”Årsrapport för studentärenden 2023”. Rapporten är en del i Högskolans systematiska arbetsmiljö- och kvalitetsutvecklingsarbete.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Stressa mindre
  Tisdag 9 april bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studenthälsan. Lär dig mer om hur du kan motverka och hantera onödig stress.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Få ordning på referenserna
  Tisdag 2 april bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Biblioteket. Spara, sortera och infoga med referenshanteringsprogrammet Zotero.
  Läs mer

 • Läs en kurs och åk en vecka till ett annat land i Europa!
  Ta chansen att läsa någon intressant och träffa studenter och lärare från olika delar av Europa. Nu kan du söka till årets blandade intensivprogram (BIP). Du får bidrag från Erasmus+!
  Läs mer

 • Jan Sjölund. Jan Sjölund utsedd till Årets lärare
  En engagerad lärare som är inspirerande, lyhörd och kommunikativ i sin undervisning. Det gör att Jan Sjölund utsetts till Årets lärare av Högskolan i Gävles studenter.
  Läs mer

 • Föreläsningssal med biosittning. Bilden tagen nedifrån upp. Inga studenter med på bilden. Trygg studietid: Huvudstuderandearbetsmiljöombud
  I form av vägledning och rådgivning kan du som student få hjälp av huvudstuderandearbetsmiljöombudet vid Gefle Studentkår. Huvudstuderandearbetsmiljöombudet finns till för alla studenter. Du behöver inte vara medlem i kåren för att få hjälp.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Hur går det till att bli doktorand och forska
  Tisdag 26 mars bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av forskare från Högskolan i Gävle. Information, råd och tips om att bli och vara doktorand.
  Läs mer

 • Tre gula notislappar som hänger på en tvättlina Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser senast 15 april!
  Om du studerar på Högskolan i Gävle och går ett program, måste du anmäla dig till dina kurser för termin två och alla kommande terminer.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Kom igång med din karriärplanering
  Tisdag 19 mars bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studievägledningen. Du får tips på hur du kan navigera på din framtida arbetsmarknad.
  Läs mer

 • Föreläsningssal med biosittning. Bilden tagen nedifrån upp. Inga studenter med på bilden. Trygg studietid: Student- och doktorandombud
  Student- och doktorandombudet vid Högskolan i Gävle finns till för alla studenter på grund-, avancerad och forskarnivå.
  Läs mer

 • Digital utlämning av tentamen

  Högskolan börjar gå över till digital utlämning av rättade tentor. Detta görs stegvis under 2024.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sluta skjuta upp
  Tisdag 12 mars bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studiehjälpen. Tips på vad du kan göra för att komma igång med studierna på ett bra sätt istället för att skjuta upp arbetet till sista stund.
  Läs mer

 • Två barn och en vuxen ler och kollar mot en bärbar dator. Kodcentrum söker volontärer

  Den 12 mars kommer några mellanstadieelever och provar på att programmera under ett Kodkalas. Därför söker man nu volontärer som vill coacha deltagarna.
  Läs mer

 • Texten Temavecka skriva uppsats på lilarosa bakgrund av pusselbitar Idag startar Studiehjälpens temavecka
  Välkommen till Studiehjälpen temavecka om att skriva uppsats eller examensarbete den 5–7 mars. Studiehjälpen bjuder tillsammans med biblioteket in till tre lunchföreläsningar och finns också på plats i Studentcentrum för att svara på frågor och dela ut gratis material.
  Läs mer

 • Kristina Andersson Student från Högskolan utsedd till ambassadör för en bättre värld
  Kristina Andersson, 24 år och miljövetenskapsstudent vid Högskolan i Gävle, har nyligen blivit tilldelad den ärofyllda titeln som Svenska FN-förbundets ungdomsambassadör för en bättre värld 2024. Hon erbjuder nu kostnadsfria föreläsningar om FN-frågor kopplade till målen i Agenda 2030.
  Läs mer

 • En sal där bilden är tagen bakifrån så man ser stolsryggarna i bild. Trygg studietid: Studentinflytande
  Ett starkt studentinflytande och en god arbetsmiljö är viktigt för att säkra utbildningens utveckling och kvalitet. Studentinflytande och arbetsmiljö är ett gemensamt arbete för högskolans medarbetare och studenter, oavsett om du studerar på campus eller distans.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Hitta vetenskapliga artiklar
  Tisdag 5 mars bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Biblioteket. Lär dig känna igen och söka efter vetenskapliga artiklar.
  Läs mer

 • Förstoringsglas som rör sig över ett tangentbord Sökhjälp via Zoom

  Du som är student vid Högskolan i Gävle kan få hjälp att hitta lämpliga sökord eller databaser och att söka effektivt i bibliotekets databaser.
  Läs mer

 • Affisch med all information om kvalmatchen. I färgerna svart, vitt, rött och gult. Fribiljetter till hockeymatch

  Brynäs IF i samarbete med Gefle Studentkår bjuder alla studenter vid Högskolan i Gävle på rafflande kvalmatch mot Västerviks IK den 6 mars.
  Läs mer

 • Kom på vår Inspiration Day!
  Har du en idé eller funderar på att starta eget? Är du nyfiken på hur andra gjort för att förverkliga sina idéer? På InspirationDay får du möta andra företag som berättar om hur deras väg har sett ut.

  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Sov gott!
  Tisdag 27 februari bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studenthälsan. Det är inte ovanligt med sömnproblem. Här får du kunskap, råd och tips.
  Läs mer

 • Bild på alla tre studievägledarna Christina Jäderberg, Lena Rosengren och Pia Lahtinen Almqvist Tips inför din karriärplanering

  Vad händer efter dina studier? Studievägledningen ger tips på hur du själv kan navigera på din framtida arbetsmarknad.
  Läs mer

 • Melis Temel, Agneta Morelli och Karin Eriksson är involverade i WP8. Foto: Anna Sällberg Nu ska hållbara och hälsofrämjande campus formas inom EU GREEN
  Målet är att skapa levande, aktiva och attraktiva campus som ligger i framkant för hållbarhet. Det handlar om campus där människor vill mötas och där vi mår bra av att vara. Högskolan i Gävle leder arbetspaket åtta i EU GREEN-alliansen och WP8-ledare Agneta Morelli vill se fler studenter och medarbetare som tar chansen att vara med och utveckla Högskolans campus.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Utbytesstudier och utlandspraktik
  Tisdag 20 februari bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av International Office. Roliga och spännande erfarenheter som berikar och ger bredare kunskaper. Ta chansen att hitta din plats!
  Läs mer

 • Stina Lilja vid Introduktionen för nya studenter i Valhall i januari 2023. Trygg studietid: Högskolans stödmaterial vid grupparbeten
  Grupparbete ingår, på olika sätt, i de flesta utbildningar. Högskolan i Gävle har samlat tips som kan underlätta när ni startar upp arbetet i grupp.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)