Nyheter

 • 2019-01-18
  Michael Asonganyis film Konte som berör könsstympning prisades vid festival i London Internationella studenternas film om könsstympning vann förstapriset
  Michael Asonganyi och hans klasskamraters film "Konte", som tar upp könsstympning och utanförskap, utsågs till bästa film vid filmfestivalen Zafaa Global Awards i London.
  Läs mer
 • 2019-01-15
  Nytt sätt att fylla på ditt utskriftskonto
  Sedan årsskiftet kan du inte längre använda Payex för att fylla på ditt utskriftskonto. Nu fyller du istället på ditt utskriftskonto med ditt betalkort via utskriftsportalen.

  Läs mer
 • 2019-01-14
  Vill du delta i forskningsprojektet ”Din mentala coach”?
  Forskare på Linköpings universitet har utvecklat ett nytt mobilbaserat program som syftar till att öka välmående bland studenter - det vill säga att må bra och känna tillfredställelse i livet.

  Läs mer
 • 2019-01-14
  Viktigt att du registrerar dig på dina kurser
  Du måste vara registrerad för att få delta i undervisning och examination. Kursregistrering är även en förutsättning för att få studiemedel. Du registrerar dig i Ladok.
  Läs mer
 • 2019-01-07
  Vill du bli studentmentor?

  ”Som mentor hjälper du studenten att själv hitta sina bästa sidor och ger studenten verktyg för att utvecklas - och det är magiskt att få vara med och se den utvecklingsprocessen.” Så säger Bonnie Zell om sitt uppdrag som studentmentor. Just nu söker vi fler studentmentorer. Ta chansen att hjälpa en annan student och samtidigt utveckla dig själv. Du behövs!
  Läs mer
 • 2018-12-21
  Studentrekryteringskampanj Student - vi vill ha dina filmidéer!

   Nu går startskottet för 2019 års studentrekryteringskampanj! Du som student har återigen chans att höras och synas i Högskolans reklam - den här gången på temat Hållbarhet. Låt kreativiteten flöda och skicka in din filmidé senast 3 februari.

  Läs mer
 • 2018-12-21
  Alla kortläsare är nu utbytta
  I december började arbetet med att byta ut alla kortläsare på Högskolan i Gävle och nu är arbetet färdigt.
  Läs mer
 • 2018-12-21
  Anmäl dig till din tentamen i tid
  Anmälan till salstentamen är obligatoriskt. Sista anmälningsdag för tentamen på campus är 10 dagar före tentadagen. Du anmäler dig i Ladok.
  Läs mer
 • 2018-12-17
  Högskolan i Gävle börjar med digitala examensbevis vid årsskiftet
  Från och med 1 januari börjar Högskolan utfärda digitala examensbevis. Bevisen kommer att vara direkt verifierbara via Internet. De digitala examensbevisen ersätter examensbevisen i pappersform.
  Läs mer
 • 2018-12-14
  Två nya datorsalar i hus 11 på plan 5
  För att förbättra arbetsmiljön för dig som student samt spara energi och pengar så har datorsalarna 11:216 och 11:217 flyttats till plan 5.
  Läs mer
 • 2018-12-10
  Lucia på Högskolan Gävle Lucia besöker Högskolan
  Gävle Lucia besöker Högskolan i Gävle 13 december. Fika dukas fram i biblioteket från 07.30.
  Läs mer
 • 2018-12-05
  Avslutningsceremonier

  Är du student vid något av följande program och tar examen i december eller januari? Då är det hög tid att anmäla sig till din avslutningsceremoni.
  Läs mer
 • 2018-12-04
  Vår nuvarande betalningstjänst för utskrifter upphör att gälla den 31 december 2018
  Payex stänger sin tjänst Payex lärosäteskonto den 31 december 2018. Du kan begära återbetalning fram till 31 januari 2019.
  Läs mer
 • 2018-12-03
  Så funkar de nya kortläsarna
  Nu har arbetet med att byta kortläsarna på entrédörrar och datorsalar påbörjats och så här funkar det.
  Läs mer
 • 2018-11-27
  Högskolan i Gävle Högskolan i Gävle får rätt att utbilda civilingenjörer
  Universitetskanslersämbetet (UKÄ) meddelar att Högskolan i Gävle får rätten att utfärda civilingenjörsexamen. Det här lyfter Högskolan i Gävle och är samtidigt ett stort steg framåt för kompetensförsörjningen i Gävle och hela Gävleborgs län, säger rektor Ylva Fältholm.
  Läs mer
 • 2018-11-26
  Studenternas trygghet uppmärksammas i minikampanj
  Den här veckan uppmärksammar Högskolan i Gävle studenternas arbetsmiljö lite extra under rubriken "Trygg studietid". Syftet är att informera om vilka vägar som finns att gå om du behöver stöd under utbildningen.
  Läs mer
 • 2018-11-22
  Välkommen på temadagen Smartare studentliv 27 november

  Smartare studentliv är titeln på en temadag med fokus på hållbarhet, kroppspositivism, hälsa och alkoholkultur. Du kan bland annat prova på yoga eller gå på en föreläsning om att motverka stress. Se tid och plats nedan.
  Läs mer
 • 2018-11-19
  Påminnelse - Hämta ut ditt nya HiG-kort

  Om du inte har hämtat ut ditt nya HiG-kort än så är det hög tid att göra det nu. Högskolan kommer successivt att byta ut samtliga kortläsare för byggnader, rum och skrivare. Bytet börjar 1 december. 
  Läs mer
 • 2018-11-01
  Swedish Fika på Waynes Coffee - första måndagen varje månad

  Den 5 november och 3 december anordnar Gefle Studentkår Swedish Fika på Wayne's Coffee. Då får du möjligheten att lära känna andra studenter, svenska såväl som internationella studenter, som studerar på Högskolan. En del av lokalen kommer vara reserverad.
  Läs mer
 • 2018-10-16
  The Secretariat Jason Pomeroy tar historien in i framtiden
  Den unge världsberömde arkitekturprofessorn från Singapore visar hur man kan ta med den kunskap som finns i historiska byggnader in i framtiden. Välkommen till öppen föreläsning på Högskolan i Gävle 18 oktober.
  Läs mer
 • 2018-10-12
  Problem vid utskick av e-post från biblioteket
  E-post med meddelanden om att reserverade böcker finns att hämta eller förvarningar om att lånetiden håller på att ta slut kommer inte alltid fram till outlook- och hotmailkonton.
  Läs mer
 • 2018-10-08
  Podcar City tävlingen De ska försvara guldet från Las Vegas
   - De här självkörande bussarna fungerar nästan som taxis och man ska kunna ringa på dem med en app, säger Sandra Öster som tävlar för Högskolan i Gävle när Podcar City tävlingen nu kommer till Gävle.

  Läs mer
 • 2018-10-08
  Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser innan 15 oktober
  Nu är det dags att söka till vårens kurser. Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och efterföljande terminer.
  Läs mer
 • 2018-10-05
  Mobiltelefon med Instagram Är du vår nästa Higstagrammer?

  Instagramkontot mitthig är ett konto som varje vecka tas av över av en ny student eller anställd på Högskolan. Ta chansen att visa upp din vardag, dina studier och dela med dig av dina intressen.
  Läs mer
 • 2018-10-03
  Hämta ditt nya HiG-kort
  Högskolan kommer successivt att byta ut samtliga kortläsare för byggnader, rum och skrivare. Bytet börjar 1 december.
  Läs mer
 • 2018-10-01
  Swedish Fika på Waynes Coffee - första måndagen varje månad

  Idag, första oktober (1/10) anordnar Gefle Studentkår Swedish Fika på Wayne's Coffee för första gången. Då får du möjligheten att lära känna andra studenter, svenska såväl som internationella studenter, som studerar på Högskolan. En del av lokalen kommer vara reserverad.
  Läs mer
 • 2018-10-01
  Ta del av introduktionen i efterhand - se våra inspelade pass
  Missade du några av höstens informationspass eller föreläsningen i studieteknik? Nu finns flera delar att ta del av i efterhand, som inspelade föreläsningar.
  Läs mer
 • 2018-09-27
  Koppla upp dig på Högskolans trådlösa nätverk - Eduroam
  Eduroam står för Education Roaming och ger dig tillgång till säkert internet (wifi). Det finns tillgängligt på Högskolan i Gävle men även på andra lärosäten, Arlanda flygplats, vissa tågstationer och hotell.
  Läs mer
 • 2018-09-25
  Ladda hem Office-paketet gratis
  Som student vid Högskolan i Gävle har du möjligheten att installera Microsoft Office på upp till fem datorer. Officepaketet innehåller Word, Excel, Powerpoint, Outlook och Onenote.
  Läs mer
 • 2018-09-20
  Affisch för studentrelaxen Studentrelaxen - gratis bad och relax
  Den 23 september kan du ladda batterierna på Fjärran höjder-badet. Då bjuder Gävle kommun och Fjärran höjder på gratis bad och relax för Högskolans alla studenter.
  Läs mer
Publicerad av: Zara Lindahl Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2017-10-13
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)