Sök

Nyheter


 • Tre gula notislappar som hänger på en tvättlina Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser senast 17 april
  Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och alla efterföljande terminer. Du anmäler dig till de programkurser du ska läsa nästa termin via Antagning.se senast den 17 april.
  Läs mer

 • Underhåll på trådlöst nätverk
  Tisdag den 28 mars mellan kl 17:30-18:30, kommer Avdelningen för it göra underhåll på det trådlösa nätet Eduroam. Under denna tid kommer det inte att vara möjligt att ansluta till det trådlösa nätverket Eduroam.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Din psykiska hälsa
  Tisdag 21 mars bjuder vi in dig till den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen ges av Studenthälsan. Du får lära dig förstå din psykiska hälsa och få tips för att må bättre under studietiden.
  Läs mer

 • Två studentguider sittandes på en bänk utomhus vid Högskolan i Gävle. Sommar. Första hjälpen till psykisk hälsa
  Lär dig att se tidiga tecken på psykisk ohälsa och hur du kan hjälpa och agera genom att gå kursen Första hjälpen till psykisk hälsa.
  Läs mer

 • Fyra pratbubblor med orden Aj! Oj! Inte ok! Halloj! mot röd bakgrund Tävla och vinn!
  Testa vad du kan om du skulle råka ut för skada eller olycka under din studietid. Tävlingen pågår fram till fredag 17 mars klockan 17.00. Fina priser till tre vinnare!
  Läs mer

 • Merril Silverstein Spännande föreläsning om värderingar i det sekulära samhället
  Världsledande forskare föreläser om hur grundläggande värderingar och normer, inklusive religion, överförs mellan generationer. Öppet för alla på Högskolan den 16 mars.
  - Överföringen är fortfarande ganska robust, trots den generellt minskade religiositeten, säger Merril Silverstein, forskare från Syracuse University USA.

  Läs mer

 • Vill du ändra dina levnadsvanor?

  Forskare har utvecklat ett stöd i mobilen för att hjälpa dig ändra dina vanor. Genom att delta i forskningsstudien Buddy kan du ta del av stödet helt gratis.
  Läs mer

 • Två studentguider sittandes på en bänk utomhus vid Högskolan i Gävle. Sommar. Vill du arbeta som studentguide?
  Nu söker vi återigen dig som vill arbeta som studentguide i samband med höstterminens studiestart. Studentguidens främsta uppgift är att stötta våra nya studenter och svara på frågor som rör studierna och studentlivet. Är det här något för dig? Tveka inte att skicka in din ansökan!
  Läs mer

 • Två studenter som har händerna fulla med böcker. Står och pratar med varandra med ett leende på läpparna. Jobba som studentambassadör
  Vi söker glada, representativa och serviceinriktade studenter som känner att de kan göra en insats för Högskolans studentrekryteringsarbete.
  Läs mer

 • 31:217- nytt studierum öppnas!
  21 februari öppnas dörrarna till 31:217 för en förhandsvisning kl. 11-13. Välkommen att se hur du kan använda rummet och hur det har utformats med färg, form, ljussättning och möblering.
  Läs mer

 • Entré Valhall och sidoentré utpekad med röd pil Entrédörren till Valhall stängd tisdag 21 februari
  Tisdag 21 februari kommer entrédörren till Valhall hus 41 att vara stängd för underhållsarbete. Du kommer att kunna använda sidoingången istället.
  Läs mer

 • Så kan polis och socialtjänst samarbeta bättre
  Ett tydligare organiserat arbete där mer information får delas mellan polis och socialtjänst skulle underlätta och förbättra det brottsförebyggande arbetet bland ungdomar i Gävle. Det visar en rapport som tre kriminologstudenter vid Högskolan i Gävle har skrivit.
  Läs mer

 • Gör du allt för att slippa redovisa arbeten inför klassen?

  Hör du till dem som gör allt du kan för att slippa tala inför grupp eller redovisa arbeten inför klassen? Du är inte ensam! Studenthälsan erbjuder kursen Våga tala.
  Läs mer

 • En lila discokula i bakgrunden med test framför som säger Disco timme Discotimme i Studentcentrum

  Under discotimmen kan du träffa International Office, tävla i quiz och vinna fina priser.
  Läs mer

 • Studenter som sitter i ring och planerar tillsammans, ritar på papper Skrivarverkstaden erbjuder 15 minuters korta zoomföreläsningar
  Skrivarverkstaden erbjuder fem temaföreläsningar som ger dig praktiska tips i att skriva logiskt tydliga och välstrukturerade texter med ett adekvat språkbruk. Varje föreläsning fokuserar på ett specifikt moment inom det vetenskapliga skrivandet.
  Läs mer

 • Studenter som sitter i ring och planerar tillsammans, ritar på papper Är du intresserad av att åka på utbytesstudier eller praktik?
  En ny sökomgång är nu öppen och du bjuds in till en inspirationslunch i Krusenstjernasalen på onsdag 15 februari.
  Läs mer

 • Tidningens omslag, forskaren Nataliia Melnyk på fotot. ”Jag vill fortsätta att inspirera studenter, som är så viktiga för vår framtid”
  En forskare som flytt undan krig, såpbubbleexperiment för att undersöka smittspridning och reportageserie från utbildningsstart till examen som knyts ihop. Nu finns det nya numret av Högskolans magasin LEVE! digitalt och i tidningsställ runt om på Högskolan.
  Läs mer

 • Studenter som sitter i ring och planerar tillsammans, ritar på papper Träffa International Office på digital drop-in!
  Under februari och mars har International Office digital drop-in. Passa på att ställa dina frågor om utlandsstudier och utlandspraktik!
  Läs mer

 • Studenter som sitter i ring och planerar tillsammans, ritar på papper Kom och var med och påverkar din arbetsmiljö som student!
  Arbetsmiljögrupp för studenter bjuder in till ett öppet möte för diskussion om förbättringar i lokalerna, stödmaterial i grupparbeten, låsbara skåp för studenter, resultat av studentenkät och mycket annat. Du är varmt välkommen!
  Läs mer

 • Kvinnlig student med rynkad panna och uppgiven min sittandes bland högar av böcker, troligen kurslitteratur. Studenthälsan erbjuder en digital stresshanteringskurs

  Känner du dig stressad? Har du dåligt med återhämtning? Känner du dig uppgiven och trött? Då kanske du kan behöva stöd och hjälp. Studenthälsans stresshanteringskurs startar 7 februari och det finns fortfarande platser kvar.
  Läs mer

 • Stina Lilja vid Introduktionen för nya studenter i Valhall i januari 2023. Ta del av introduktionen i efterhand

  Under den första veckan av terminen så erbjuds du som ny student aktiviteter som exempelvis introduktionsdag, informationspass och guidad rundtur. Om du missade något så kan du se det mesta i efterhand.
  Läs mer

 • Motorväg med färgglada rutor och en inloggningsruta för Microsoft Office Ladda hem Microsoft Office gratis

  Som student på Högskolan i Gävle har du möjlighet att installera Microsoft Office gratis.
  Läs mer

 • Utökade öppettider på biblioteket med självservice under meröppet

  Biblioteket håller nu öppet längre under måndag–fredag och på lördagar. Samtidigt införs meröppet, vilket innebär att bibliotekets lokaler är öppna för självservice när informationsdisken är obemannad. På vardagar är det öppet för alla, på lördagar endast för studenter och anställda som har HiG-kort.
  Läs mer

 • Gul notislapp med texten Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen!
  Anmälan till salstentamen är obligatorisk och för att få skriva din tentamen måste du visa giltig legitimation. Vi tar inte emot oanmälda studenter.
  Läs mer

 • Driftstopp på Högskolans nätverk och system 27 december
  27 december utförs underhållsarbete på Högskolans servrar och nät

  Läs mer

 • Ylva Fältholm, rektor. Foto: Marie Hägg-Zetterlund. Ylva Fältholm tackar för året som gått: ”Framtidstro och utmaningar”
  –Jag vill tacka alla anställda och studenter på Högskolan i Gävle, för goda insatser under 2022, säger rektor Ylva Fältholm. Det har verkligen varit ett händelserikt år, på gott och på ont.
  Läs mer

 • Tvättlina med tre gula notislappar hängandes Kom ihåg att tacka ja till dina kurser
  Om du har blivit antagen till en utbildning eller fått en reservplats så måste du tacka ja för att behålla din plats. Sista svarsdag är idag måndag 19 december!
  Läs mer

 • Sofia Lagerberg Alfredsson, Lisa Olsson och Daniel Andersson jobbar med Studiehjälpen. Foto: Anna Sällberg Studiehjälpen stöttar när motivationen tryter
  Har du svårt att planera din studietid? Är det lätt att andra saker än kursböckerna fångar ditt intresse? På Högskolan i Gävle finns numera Studiehjälpen, ett stöd till studenter som vill få hjälp med motivation, struktur och planering under självstudierna.
  Läs mer

 • Studiehjälpen stödjer Musikhjälpen – tillsammans gör vi skillnad

  Nu under december stödjer Studiehjälpen inte bara dig som student utan även Musikhjälpen. Tillsammans med studenter och personal samlar de in pengar till förmån för Musikhjälpen. Var med du också!
  Läs mer

 • Trådlöst nätverk hig ligger nere

  Det trådlösa nätverket hig ligger nere

  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)