Nyheter


 • Två händer som korsar varandra över en jordglob som är i form av ett hjärta Alla kan rädda liv dagen den 16 oktober
  16 oktober är den årligen återkommande dagen för att öka medvetenheten i samhället om plötsligt, oväntat hjärtstopp och hur man kan rädda liv genom att utföra hjärt-lungräddning (HLR) och defibrillering med hjärtstartare.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Att skriva välstrukturerade skriftliga uppgifter
  Tisdagen den 12 oktober bjuder Högskolan in till den femte föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Skrivarverkstaden. Du får konkreta tips som hjälper dig som student att skriva en logiskt sammanhållen och välstrukturerad text.
  Läs mer

 • Kom ihåg att anmäla dig till din tentamen!
  Anmälan är ett krav för att få delta i tentamen och omtentamen. Du behöver anmäla dig till din tentamen senast 10 dagar före tentamensdagen.
  Läs mer

 • Postnord har haft problem med att dela ut posten på Kungsbäcksvägen 46A
  Postnord vill nu nå ut med information till dig som är boende att du är välkommen att hämta din post hos dem. Annars riskerar den så småningom att skickas tillbaka till avsändaren.
  Läs mer

 • Programstudent? Kom ihåg att söka dina kurser senast 15 oktober.
  Du som är programstudent vid Högskolan i Gävle ska anmäla dig till dina kurser inom programmet inför termin två och alla efterföljande terminer. Du anmäler dig till de programkurser du ska läsa nästa termin via Antagning.se senast den 15 oktober.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Fiffiga appar
  Tisdagen den 5 oktober bjuder Högskolan in till den fjärde föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd. Du får lära dig mer om att studera med hjälp av fiffiga appar och digitala hjälpmedel.
  Läs mer

 • Coronavirus Nu öppnar Högskolan
  Högskolan i Gävle kommer att öppna entréerna och flera servicefunktioner från och med måndag den 4 oktober. Det generella inriktningsbeslutet om återgång till campusbaserad undervisning under läsperiod 2 ligger fast.
  Läs mer

 • Rektor Ylva Fältholm I Angers Högskolan i Gävle vill bli ett Europauniversitet
  Ylva Fältholm, rektor vid Högskolan i Gävle, är en av sju ledare för högre lärosäten i Europa som träffats i den franska staden Angers för att bilda ett gemensamt Europauniversitet.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Hitta vetenskapliga artiklar
  Tisdagen den 28 september bjuder Högskolan in till den tredje föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Biblioteket. Du får veta mer om hur du lär känna igen och söka efter vetenskapliga artiklar.
  Läs mer

 • Driftstopp på högskolans nätverk och system helgen 25-26 september

  Nu i helgen den 25-26 september utförs underhållsarbete på Högskolans servrar och nät. Det innebär att du inte kommer åt exempelvis Canvas och Remote Desktop.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Utlandsmöjligheter (utbytesstudier, MFS och Erasmuspraktik)
  Tisdagen den 21 september bjuder Högskolan in till den andra föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag", som den här gången arrangeras av International Office. Du får veta mer om utbytesstudier och möjligheten att praktisera på ett företag utomlands genom Erasmus+ praktik.
  Läs mer

 • Framtidsfokus när Sveriges
  EU-minister besökte Högskolan

  Under tisdagseftermiddagen besökte Sveriges EU-minister Hans Dahlgren Högskolan. Ministern träffade studenter och Högskolans ledning i ett samtal om Sveriges roll i EU.
  Läs mer

 • Bakfickan öppnar igen

  Nu kan du åter handla mat och fika i Bakfickan i Fårhallen (hus 22).
  Läs mer

 • Tredelad bild. Fören på en båt, landskap och studenter som studerar. Har du funderingar kring utlandsstudier och praktik?
  Har du funderingar kring utlandsstudier/praktik? Välkommen till digital drop-in onsdagar klockan 12.00 - 13.00 via Zoom.
  Läs mer

 • Grafisk bild med texten Alltid på en tisdag Föreläsning: Så lyckas du med dina studier
  Tisdagen den 14 september bjuder Högskolan in till den första föreläsningen i den digitala föreläsningsserien "Alltid på en tisdag". Föreläsningen arrangeras av Pedagogiskt stöd. Den lär dig att det inte är de som pluggar mest som lär sig bäst, utan de som pluggar på bästa sätt.
  Läs mer

 • Bild på Office 365 Ladda hem Office-paketet gratis

  Som student på Högskolan i Gävle har du möjlighet att installera Microsoft Office gratis.
  Läs mer

 • Coronavirus Covid-19: Undervisning på campus i november
  Rektor har beslutat om en återgång till campusbaserad undervisning med start i inledningen av läsperiod 2 från och med den 7 november. En successiv återgång till arbete på campus för anställda inleds den 1 oktober.
  Läs mer

 • Maja Lindborg och Josefin Zaar. Foto: Anna Sällberg Gävle kan få fabrik för modern plaståtervinning tack vare deras uppsats
  Kemisk återvinning av plast kan bli verklighet i Gävle. Ett företag har startat en förstudie för att undersöka möjligheterna att driva en fabrik där plastavfall återvinns genom så kallad pyrolys, en ny teknik som gör det möjligt att återvinna mer plast på ett effektivt sätt.
  Läs mer

 • Stilla rum sal 51:112 hålls stängd

  Stilla rum, hålls stängd på grund av skador efter det kraftiga regnoväder som drabbade Gävle kommun.
  Läs mer

 • Programledare Petter Barrling tillsammans med blåsorkester och högskolans rektor Ylva Fältholm i studion framför den just nu blåfärgade stora digitala skärmen Se vår digitala introduktionsdag
  Hello & More i efterhand

  Igår, den 25 augusti, sände vi vår digitala introduktionsdag Hello & More. Du kan även se sändningen i efterhand, när det passar dig!
  Läs mer

 • Hello & More Ny student? Missa inte digitala introduktionen onsdag 25 augusti
  Höstterminen på Högskolan i Gävle börjar måndag 30 augusti men redan den 25 augusti välkomnar vi dig som är ny student till vår digitala introduktion Hello & More.
  Läs mer

 • Bild på högskolan i solsken Registrera dig på dina kurser
  Det är viktigt att du registrerar dig på dina kurser. Du måste vara registrerad för att få delta i undervisning och examination. Det är även en förutsättning för att kunna få studiemedel.
  Läs mer

 • Gårdagens och nattens regn
  Du som student som känner oro över din studie- eller boendesituation efter gårdagens och nattens regn kan vända dig till Studenthälsans kuratorer för stödsamtal.
  Läs mer

 • Spruta mot covid-19. Studenter från annan ort kan vaccinera sig i Gävleborg
  Som student kan du vaccinera dig mot covid-19 i Gävle eller på en annan ort än där du är folkbokförd. Vaccinationslokaler finns vid Högskolan i Gävle och det går att boka tid digitalt eller gå på drop-in.
  Läs mer

 • Olivia Ahlin. Musik och teater som terapiform är Olivias melodi
  Hon brinner för att kombinera sitt intresse för terapi med estetiska ämnen, samtidigt som hon utvecklar sina engelskkunskaper. Möjligheten att få tänka utanför boxen i en utbildning där studenter från världens alla hörn möts gör att programmet i socialt arbete med internationell inriktning passar Olivia Ahlin som handen i handsken.
  Läs mer

 • Lovisa Pettersson Stor satsning på utekontor vid Högskolan i Gävle
  Lovisa Pettersson, prisbelönad designer och tidigare student vid Högskolan i Gävles industridesignprogram, får 300 000 av Vinnova för att utveckla miljöer för utekontor och möten på campus.
  Läs mer

 • Här hittar du ditt välkomstbrev

  Idag publiceras antagningsbeskeden. När det första urvalet är klart får du ett mejl från Antagning.se där de ber dig gå in på Mina sidor och läsa ditt antagningsbesked. Sista dag att svara på antagningsbeskedet är den 23 juli.I välkomstbrev för kurs finns information om exempelvis kursplan, litteraturlista och annat viktigt.
  Läs mer

 • Rävhallen, före ombyggnation. April 2021. Lekfullt och berikande campus när Högskolans lärmiljöer ska förnyas
  Igloos, bubblor, flexrum och aktiva lärosalar. Det är några exempel på vad som kan bli verklighet när Högskolans lärmiljöer på campus ska få en ansiktslyftning. Ett idéprojekt har genomförts då medarbetare på Högskolan involverats i workshops för att generera tankar och förslag.
  Läs mer

 • Från vänster i bild: Linus Bentzer, ledamot, Emelie Carlström, ordförande, Sam Westman, vice ordförande och Maria Röntynen, ledamot. "Vi vill skapa Sveriges bästa studentliv här i Gävle "
  Gefle Studentkår har nyligen valt in en ny styrelse för verksamhetsåret 2021/2022. Pandemiåret 2020 innebar en hel del utmaningar för såväl studenter som studentkår. Den nya styrelsens främsta fokus kommer därför att ligga på att återuppbygga studentlivet eftersom mycket blev inställt förra året och medlemsantalet rasade.
  Läs mer

 • Raggare Gävlestudent kan lösa plågan med ljudterror från epa-traktorer och raggare
  Hög musik från bilar på nätterna var största orsaken till polisanmälningar i Värmland och Dalarna sommaren 2020. Jenny Andersson, kriminologistudent från Högskolan i Gävle, har lösningar och BRÅ vill nu publicera hennes rapport.
  Läs mer
Publicerad av: Veronica Liljeroth Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2021-05-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)