Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

2015-08-25


Blackboard-flytten klar, Safe Assign aktiverat

Nu är flytten av Blackboard genomförd och klar. Även Safe Assign är aktiverat i nya servern och det fungerar att se och göra plagiatkontroll igen.

Både vi och teknikerna på Blackboard har genomfört grundliga tester och resultaten visar att systemet nu fungerar som det ska. Vi har i samband med flytten även uppdaterat till senaste versionen av Blackboard.

Förändringar vid inloggningen
Inloggningen till Blackboard har ändrats, som ett led i att man så småningom kunna nå alla sina system och funktioner via en inloggning. Det nya sättet att logga in kräver att man även i den mobila appen skickas till Blackboards ordinarie webbsida för inloggning. Vi hoppas kunna förenkla detta längre fram.

Automatisering förbereds
Nästa steg i utvecklingen av Blackboard-driften är att vi förbereder för en utomatisering av kurshantering och inskrivning av studenter. Detta syns redan nu på att de kurser som skapas från och med augusti har en ny typ av kurs-ID i Blackboard.

Kontakt
Har ni frågor, problem med någon funktion eller upptäcker avvikelser i kurser, kontakta Learning Centers support: https://support.hig.se - blackboard@hig.se - 026-64 87 00

Vi tackar för visat tålamod med de driftstörningar som uppstod i samband med att systemet flyttades.

/ Bibliotekschef Maivor Hallén och Learning Center

Publicerad av: Douglas Öhrbom Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2015-08-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)