Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

2015-11-20


E-bok om Forskningsetik - senaste produktionen från SNH

I samverkan inom SNH tillsammans med vetenskapsjournalisten Anja Castensson - har vi fått till en kortfattat lättläst e-bok om Forskningsetik.

Kostnadsfri

Den är helt kostnadsfri och kan laddas ned från webbsidan www.opensnh.se - här finns även andra öppna akademiska lärresurser.  

Flera användningsområden

E-boken kan användas t ex inom metodkurser där etikfrågor tas upp. E-boken kan även användas för studenter, elever på gymnasiet eller allmänhet för självstudier. Boken kommer även finnas tillgänglig även hos Libris.kb.se och Folkbibliotek via Elib. 

E-boken bygger på 10 frågor och svar. Här ger vi en introduktion i vad forskningsetik är. Vi berättar om de händelser, synsätt och riktlinjer som format och fortsätter påverka dagens forskningsetik. Vi fokuserar särskilt på de etiska dilemman som dyker upp när man forskar på människor eller på personuppgifter.

Vi tar också upp forskning på djur och frågan om hur forskningsresultat ska publiceras. E-boken har fördjupning med internetresurser och TV-program från UR (Utbildningsradion).

Mats Brenner, ordförande mbr@hig.se

www.snh.se

Samverkan för Nätbaserad Högskoleutbildning (SNH) består av Högskolan i Gävle, Mittuniversitetet och Utbildningsradion

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2015-12-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)