Gå till eugreenalliance
Sök

Nu inför Högskolan anonyma salstentamina

Från och med 1 november kommer majoriteten av alla salstentamen genomföras som anonyma salstentor. Det innebär att du som student är anonym för läraren vid rättning av tentamen.

Vid en salstentamen skriver du normalt namn och personnummer på tentamensomslaget och dina svarsblad. Vid en anonym salstentamen skriver du istället för namn och personnummer din anonymkod på tentamensomslaget och alla svarsblad.

Hur vet jag om min tenta är anonym?

Det framgår i kursplanen. Alla kurser med ett eller flera moment som heter skriftlig tentamen har anonyma tentor från och med 1 november 2016.

Hur får jag min kod?

För att få en anonymkod måste du anmäla dig till tentamen i tid, senast tio dagar före tentadatum. Du får veta din kod när du prickar av dig på placeringslistan innan tentan börjar. Skriv upp din kod på de kom-ihåg-lappar som ligger vid placeringslistorna så att du kan ange koden på svarsbladen och tentamensomslaget.

Kom och fira med oss

Högskolan bjuder studenter och personal på kaffe och kaka för att fira införandet av anonyma salstentamina. Välkommen till Fårhallen den 26 oktober kl. 10.00-14.00.

  1. Mer om evenemanget
  2. Eventet på Facebook
Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Anders Munck Sidan uppdaterades: 2016-10-26
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)