Vill du bli studentmentor?

2019-01-07 

”Som mentor hjälper du studenten att själv hitta sina bästa sidor och ger studenten verktyg för att utvecklas - och det är magiskt att få vara med och se den utvecklingsprocessen.” Så säger Bonnie Zell om sitt uppdrag som studentmentor. Just nu söker vi fler studentmentorer. Ta chansen att hjälpa en annan student och samtidigt utveckla dig själv. Du behövs!

Uppdraget som studentmentor innebär att stödja och vägleda en student med funktionsnedsättningar. En mentor hjälper till med struktur och planering av studierna, att motivera till att genomföra uppgifter och fungerar som diskussionspartner. ADHD, ADD, Aspergers syndrom och psykisk ohälsa är exempel på funktionsnedsättningar som kan ge rätt till att få stöd av en mentor.

En värdefull erfarenhet

Mentorsarbetet är en värdefull erfarenhet i ett framtida yrkesliv. Lön utgår och arbetet är cirka 10 timmar per månad. Du får intyg på din arbetsinsats.

Som mentor bör du ha god förmåga att planera och strukturera. Du bör vara lugn, trygg och ödmjuk. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.


Är du intresserad av detta spännande och lärorika extrajobb?

Kontakta då Sofia Alfredsson eller Lena Söderhäll Gille via e-post ps@hig.se


Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-01-07
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)