Kurser och workshops under vårterminen 2019

Stödverksamheten på Högskolan erbjuder dig som student en rad kurser och workshops under vårterminen 2019. Vill du förbättra ditt akademiska skrivande eller lära dig mer om digitala hjälpmedel? Behöver du hjälp att komma över din talängslan, hantera studierelaterad stress eller uppskjutandeproblematik? Då kan dessa kurser och workshops vara något för dig!

Grunder i akademisk skrivande

Seminarieserien Grunder i akademiskt skrivande vänder sig till dig som nyligen börjat studera på högskolenivå. Seminarieserien består av tre seminarium och serien ges vid tre tillfällen under vårterminen. Du kan gå på hela serien eller enstaka tillfällen. Seminarierna behandlar bland annat logisk struktur, källor och språkliga krav. Är du och dina kompisar intresserad av något av seminarierna men ingen av tiderna passar så är ni välkomna att kontakta Skrivarverkstaden för möjlighet en personlig tid. Kontaktuppgifter finns via länken nedan.

Information om innehåll, tider och anmälan

Stresshantering

Börjar stressen ta över ditt liv? En kurs som vänder sig till dig som vill uppnå en bättre balans och ett bättre mående. Kursen startar 21 februari och består av fem träffar med information och övningar.

Information om kursen och anmälan

Uppskjutandeproblematik

En kurs som vänder sig till dig med uppskjutandeproblematik (prokrastinering) som vill ha hjälp att hantera detta. Kursen startar 5 mars och består av fyra träffar där vi varvar teori och praktiska övningar.

Information om kursen och anmälan

Våga tala

En kurs som vänder sig till dig med svår talängslan som vill ha hjälp att hantera detta. Kursen startar 11 mars och består av fem träffar där vi varvar teori och praktiska övningar.

Information om kursen och anmälan

Workshop om appar som förenklar dina studier

Få tips om hjälpsamma appar och andra digitala hjälpmedel för dina studier. Två tillfällen med information och praktiskt användande av digitala hjälpmedel. Ta med din mobil eller surfplatta.

  • 19 februari, kl. 10.00-12-00 i Krusenstjernasalen, biblioteket.
  • 2 april, kl. 13.00-15.00 i Krusenstjernasalen, biblioteket.


Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-02-25
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)