Kurser och föreläsningar under höstterminen 2019

Stödverksamheten på Högskolan erbjuder dig som student en rad kurser och workshops under höstterminen. Behöver du hjälp att komma över din talängslan, hantera studierelaterad stress eller uppskjutandeproblematik? Vill du förbättra ditt akademiska skrivande eller din studieteknik? Då kan dessa kurser och workshops vara något för dig!

Informationspass om akademisk skrivande

Vad innebär det att skriva akademiskt? Hur skriver man en fungerade text? Under detta informationspass presenterar Skrivarverkstaden sin verksamhet och ger en kort introduktion till hur det egentligen är att skriva på högskolenivå.

Tid och plats: 18 september kl. 12.00-13.00 i Krusenstjernasalen i Biblioteket.

Mer information om skrivarverkstaden

Föreläsningar i studieteknik

Om du har en bra studieteknik blir studierna blir roligare, du lär dig snabbare, kunskaperna blir djupare och dessutom hinner du gå på den där festen. Högskolan erbjuder en föreläsning i studieteknik vid tre olika tillfällen.

Tid och plats: 25 och 26 september och 1 oktober i hörsal Valhall

Tider och mer information om föreläsningarna i studieteknik

Våga tala

Kursen "Våga tala" vänder sig till dig som har svår talängslan och vill ha hjälp att hantera din oro och ängslan att tala inför en grupp. Om du har svårt att göra dig själv rättvisa i muntliga redovisningar och föredragningar i olika sammanhang, kan detta vara en kurs för dig. Kursen startar måndagen den 7 oktober kl. 16.00 och består av fem träffar där vi varvar teori och praktiska övningar.

Information och anmälan till kursen "Våga tala"

Uppskjutandeproblematik

Om du ofta tänker "det där kan jag göra i morgon" och det skapar negativa konsekvenser, då kan denna kurs för att motverka uppskjutandeproblematik vara något för dig. Prokrastinering innebär att du utan givna skäl beslutar att skjuta upp eller inte slutföra en uppgift som du bestämt dig för och i stället ägnar dig åt något annat mindre viktigt trots att det får negativa konsekvenser för dig. Kursen startar tisdagen den 15 oktober kl. 16.00 och består av fyra träffar där vi varvar teori och praktiska övningar.

Information och anmälan till prokrastineringskursen

Stresshantering

Börjar stressen ta över ditt liv? Kursen i stresshantering riktar sig till dig som har börjat fundera kring vad stressen betyder i ditt liv och hur den påverkar din hälsa negativt. Målet med kursen är att du ska få verktyg för att uppnå en bättre balans och ett bättre mående. Kursen startar onsdagen den 23 oktober kl. 16.00 och består av fem träffar med information och övningar.

Information och anmälan till stresshanteringskursen

Publicerad av: Lisa Olsson Sidansvarig: Veronica Liljeroth Sidan uppdaterades: 2019-09-17
Högskolan i Gävle
www.hig.se
Box 801 76 GÄVLE
026-64 85 00 (växel)